دغدغههای پدرانه …
در مورد حساسیت دوران بارداری، خلقیات مادر، ترس از زایمان، اضطراب دوران بارداری و افسردگی پس از زایمان و … مقالات زیادی در مجله اینترنتی پینو بیبی منتشر شده است در این مقاله قصد داریم به نقش پدران و دغدغههای ذهنی پدران بپردازیم. خواندن این مقاله را به همه مردانی که قصد دارند تا صاحب فرزند شوند یا چشم به راه تولد نوزادشان هستند پیشنهاد میکنیم. این مقاله را برای مردان جوانی که در انتظار تولد فرزندشان هستند بفرستید و با به اشتراکگذاری این مقاله به پدران آینده کمک کنید تا پدران موفقتری باشد و بر ترسهایشان غلبه کنند. مانند همیشه منتظر دریافت نظرات شما همراهان همیشگی هستیم.
ترس از پدر شدن
وقتی سخن از بارداری و تولد نوزاد به میان میآید همه توجهها معطوف به مادر میشوند. البته این توجه بیدلیل هم نیست؛ قسمت اعظم مسئولیت فرزندآوری بر عهده مادران است. اما واقعیت این است که زندگی مردان نیز بعد از شنیدن خبر بارداری همسرشان دچار تغییرات زیادی میشود. همانطور که مادران ممکن است حین دوران بارداری دچار ترس، اضطراب، افسردگی و نوسانات خلقی شوند، پدران به خصوص پدران جوان نیز ممکن است دچار ترس و اضطراب شوند. از آنجا که پیشتر به ترسهای دوران بارداری و فوبیای مادران پرداختیم باید جوانب انصاف را رعایت کنیم و در این مقاله به موضوع ترس پدر شدن و ترس از پذیرش مسئولیت پدر بودن بپردازیم.
پدران نیز مانند مادران طی دوران بارداری دچار ترس و اضطراب میشوند و همانطور که در مقاله مربوط به ترس از زایمان نیز عنوان شد، حتی ممکن است پدران ترس از زایمان را نیز تجربه کنند، قطعاً جنس ترس پدران در این مورد با ترس مادران متفاوت میباشد اما آنچه مهم است این است که متاسفانه ترس پدران جدی گرفته نمیشود و به دلیل باورهای غلط موجود مردان در خصوص نگرانیها و ترسهایشان با دیگران گفتگو نمیکنند. مردان به دلایل مختلفی ممکن است از پدر شدن واهمه داشتند که در ادامه به برخی از مهمترین آنها خواهیم پرداخت.
ترس از دست دادن همسر
یکی از بزرگترین ترسهای همه مردان، ترس از دست دادن همسر هنگام زایمان است. با این که دهههاست که مرگ و میر مادر به هنگام وضع حمل به طرز قابل ملاحظهای کاهش یافته است اما گویی این ترس در وجود همه جامعه بشری نهادینه شده است. بیشتر افراد تصوری که از زایمان دارند یک درد کشنده است که با گریه نوزاد و مرگ مادر همراه است. شاید باور این قضیه کمی سخت باشد اما تعداد چشمگیری از افراد هنوز به زایمان به چشم یک رویداد هولناک مینگرند. بسیاری از مردان با کوچکترین ناراحتی همسرشان طی دوران بارداری دچار استرس میشوند، گاهی مردان با مشاهده خونریزی همسر باردارشان (که البته یک عارضه شایع دوران بارداری است) به قدری دچار اضطراب میشوند که حتی از همسرشان میخواهند که با پزشک برای سقط جنین مشورت کنند. این ترس گاهی به قدری زندگی مرد را تحت تاثیر قرار میدهد که مرد خود را در بارداری همسرش گناهکار میپندارد و این تفکرات حتی ممکن است باعث شود مرد به فکر آسیب زدن به جنین باشد. درست شبیه آن چیزی که زنان در ترس از زایمان تجربه میکنند، پژوهشها و مطالعات علمی نشان داده است که مردان نیز ممکن توکوفوبیا را تجربه کنند.
ترس از دست دادن نوزاد
همانطور که ممکن است مردان ترس از دست دادن همسر را تجربه کنند و مدام این فکر ذهنشان را به خود مشغول سازد، ممکن است این ترس ناشی از فکر کردن درباره مرگ نوزاد نیز باشد. گاهی ممکن است پدر به دلیل عشق زیاد به فرزندش دچار فوبیای از دست دادن عزیزان شود. گاهی این ترس به قدری آزاردهنده است، که فرد از انجام فعالیتهای روزمره باز میماند و هر چه به روزهای پایانی بارداری و موعد زایمان نزدیک میشوند اضطراب و تشویش او نیز بیشتر میشود.
ترس از تولد نوزاد ناقص و بیمار
امروزه رویکرد جامعه بیشتر از آن که سمت و سوی آرامش داشته باشد، نگرش ایجاد ترس و دلهره بر آن غالب است. مدام در اخبار، گفتگوهای روزمره، مکالمه با متخصصان، گشت و گذار در شبکههای اجتماعی و … سخن از اخبار ناخوشایند، احتمال بروز بیماری، خطر ابتلا به انواع سندرم، نرخ مرگ و میر، وقوع جرم و جنایات و اخبار و اطلاعاتی از این دست است اما واقعیت این است که دنیا آنقدرها هم مکان مخوف و هولناکی است. یک بررسی ساده نشان میدهد که میزان مرگ و میر نوزادان طی چند دهه اخیر به طرز قابل توجهی کاهش یافته است. در دنیای امروز نوزادان کمتر دچار بیماریهای صعب العلاج میشوند. اما همه چیز از اخبار تا مکالمههای روزمره به یک هشدار دائمی بدل شدهاند. در برخی کلاسهای آمادگی زایمان بیشتر از این که روشهای زایمان راحتتر را آموزش دهند و اصول تربیتی و مراقبت از نوزاد را به والدین بیاموزند، درباره احتمال بروز انواع بیماریهای ژنتیکی و نقصهای مادرزادی صحبت میشود. شاید به این علت است که مغز ما ذاتاً به دنبال علائم هشدار دهنده است. مجموع این عوامل ممکن است پدر را دچار وسواس فکری کند و مدام با خود بیاندیشد که اگر نوزاد با معلولیت و نقص فیزیکی و جسمی متولد شود چه باید بکند. این ترس، ترس مشترک بین مادران و پدران است و بسیاری از مادران نیز با مطالعه در خصوص بیماریهای گوناگون دچار اضطراب میشوند که اگر نوزادشان ناقص به دنیا بیاید چه باید بکنند. توجه داشته باشید که در اینجا قرار نیست مطالعه و آگاهیرسانی نقد شود بلکه شیوه آگاهیرسانی و مواجه به آن است که موضوع مورد مناقشه است. این که والدین برای اطمینان از سلامت فرزندشان به توصیه پزشک آزمایشات غربالگری را انجام میدهند یا با توجه به سوابق پزشکی خویشاوندان نزدیکشان نسبت به بررسی و اقدامات پیشگیرانه در خصوص برخی بیماریها حساسیت نشان میدهند نه تنها نکوهیده نیست بلکه قابل تقدیر است.
ترس از پذیرش مسئولیت
برخی از افراد به خصوص پدران کم سن و سال ممکن است هنوز آمادگی پذیریش مسئولیت پدر شدن را نداشته باشند. این موضوع به خصوص در مورد زوجهایی که مدت کمی بعد از ازدواج اقدام به فرزندآوری میکنند و یا ناخواسته و ناگهانی صاحب فرزند میشود عواقب وخیمتری دارد چرا که هنوز زن و مرد وظایف همسری و شوهری را به درستی درک نکردهاند، هنوز نسبت به وظایفی که در قبال یکدیگر دارند تطابق و آگاهی کسب نکردهاند و هنوز شناخت کافی و وافی از هم بدست نیاوردهاند که ناگهان سر و کله یک بچه هم در زندگیشان پیدا میشود. در چنین شرایطی ممکن است هم مادر و هم پدر از پذیرش نقش خود واهمه داشته باشند. البته این موضوع ممکن است در پدران با سن بالاتر هم دیده شود. گاهی کمالگرایی افراد و روحیه ایدهآلگرای آنها سبب میشود تا افراد گمان کنند که برای پذیرش مسئولیت آمادگی ندارند و هنوز خیلی از اقدامات را باید انجام میدانند و آمدن عضو جدید خانواده برنامههای آیدهالگرایانه آنها را کاملاً بهم ریخته است. اما باید پذیرفت که زندگی منتظر نمیماند و هیچ چیز هیچ وقت در حد کمال رخ نمیدهد و اساس زندگی بشر با نوعی نقص نسبی گره خورده است. ممکن است شما به عنوان مسئول خانواده و نانآور خانه برنامهریزی کنید که تا وقتی صاحب خانه، ماشین و امکانات مطلوب زندگی نشدهاید، صاحب فرزند نشوید و تمام تلاش خود را برای محقق شدن شرایط به کار ببندید و بعد از چند سال به همه این خواستهها دست پیدا کنید اما ممکن است دیگر در سن مناسب فرزندآوری نباشید و یا صاحب فرزند شدن برای همسر شما پرخطر و پر ریسک باشد. ممکن است شما دیگر شور و شوق سالیان قبل را نداشته باشید و نتوانید نقش یک پدر شاد و قوی را برای فرزندتان ایفا کنید. همه چیز همیشه بر وفق مراد نیست. داشتن برنامه برای زندگی بسیار ایده پسندیدهای است به شرط آن که معقول و منطقی باشد.
نگرانی در مورد آینده فرزند
طبیعی است که هر پدر و مادری در هر سنی نگران آینده فرزندشان باشد. همانطور که هنوز والدین ما بعد از گذشت چند دهه از زندگیمان و در حالی که خودمان صاحب فرزند شدهایم همچنان نگران ما هستند. نگرانی بخشی از پروسه مادر و پدر شدن است. این که شما نگران فرزندتان هستید نشان دهنده آن است که شما در قبال فرزند خود احساس مسئولیت میکنید. اما این نگرانی تا جایی خوب است که شما را به عنوان پدر در قبول مسئولیت حساستر کند و به شما برای ساختن زندگی بهتر برای فرزندتان انگیزه بدهد. گاهی برخی از والدین در این مورد دچار ترس و اضطراب فراوان میشوند. مدام آینده فرزندشان را تصور میکنند و خودشان را در تغییر شرایط ناتوان میبینند. تصویرسازی آینده سیاه برای فرزندی که هنوز متولد نشده است ممکن است از ترس زیاد پدر، عدم اطمینان به نفس، سرخوردگی، عدم پشتیبانی از سوی خویشاوندان و … مربوط باشد. خوشبختانه این ترس از جمله ترسهایی است که پدران درباره آن با دیگران به ویژه دوستان همجنس خود زیاد گفتگو میکنند.
نگرانی در مورد مسائل مالی
دغدغه مالی و ترس از عدم مدیریت درست خانه و خانواده ترس دیگری است که ممکن است هر مردی به عنوان شوهر و پدر با آن مواجه شود. این ترس بیشتر در افرادی که شغل مناسب و پایداری ندارند، دیده میشود. پدرانی که در خانه استیجاری زندگی میکنند ممکن است این ترس را داشته باشند که تولد فرزندشان باعث شود محل سکونتشان را از دست بدهند چرا که ممکن است صاحبخانه از پذیرش عضو جدید خانواده امتناع کند و یا این که نوزاد جدید نیازهای اساسی دارد که ممکن است حقوق پدر برای تامین آنها کافی نباشد.
نگرانی در خصوص توانایی مدیریت شرایط
از سویی دیگر مردان ممکن است نتوانند خودشان را با شرایط جدید وفق دهند. شاید مدام از خود بپرسند که در دوران بارداری چه باید بکنند و آیا میتوانند به اندازه کافی به همسرشان کمک کنند؟ با نزدیک شدن زمان زایمان چه اقداماتی لازم است انجام دهند؟ بعد از وضع حمل همسرشان وضعیت زندگیشان چگونه خواهد شد؟ آیا میتواند به عنوان پدر و شوهر، جو و محیط خانه را مدیریت کند؟ آیا قادر است تا شرایط پیشبینی نشده مانند بیماری همسر و یا نوزاد را کنترل و مدیریت کند؟ بعد از زایمان چگونه میتواند به همسرش در فرآیند بهبودی کمک کند؟ آیا او قادر خواهد بود در نبود همسرش، فرزندشان را سرپرستی و مراقبت کند؟ و بسیاری از سوالاتی از این دست که ممکن است ذهن پدر را به خود مشغول سازد و باعث ایجاد ترس و اضطراب در او شود.
نگرانی از کمرنگ شدن احساس همسر
یکی از مهمترین دغدغههای مردان نگرانی از کم توجهی همسرشان بعد از تولد نوزاد است. برخلاف آنچه اغلب ما میاندیشیم حس حسادت در مردان حس قوی است. مردان ممکن است با همه عشقی که به فرزندشان دارند از این که دیگر مورد توجه و لطف همسرشان نباشد دچار واهمه و حتی خشم میشوند. همه مردان ذاتاً به محبت و نوزاش مادر و شریک زندگیشان نیاز دارند و از توجه همسرشان احساس رضایت میکنند. برخی از مردان ممکن است با دیدن این صحنه که همسرشان ساعتها در اتاق نوزاد در حال چیدمان وسایل است و اصلاً به او توجهی ندارد دچار این اضطراب شوند که جنینی که هنوز متولد نشده است تا حد همسر آنها را به خود مشغول داشته است پس وای به روزی که این جنین به یک نوازد تبدیل شود و پا به عرصه وجود بگذارد.
نگرانی در خصوص برقراری رابطه جنسی
باورهای غلط دوران بارداری در خصوص عدم برقراری رابطه جنسی در دوران بارداری ممکن است این شائبه را در ذهن مردان ایجاد کند که همسرشان دیگر تمایلی به رابطه همبستری ندارد. ممکن است مردان در جمعهای دوستانه خود از کمرنگ شدن روابط عاطفی و عدم تماسهای عاطفی با همسر گلایه کنند و شنیدن این سخنان، ممکن است مرد را به این فکر وا دارد که تولد نوزاد خط پایانی برای برقراری رابطه جنسی است. ممکن است مرد خستگی و بیحوصلی دوران بارداری زن و امتناع از آمیزش جنسی را، بیعلاقگی و کمتوجهی قلمداد کند در صورتی که استرس، خستگی، مشکلات جسمی، بیحوصلگی و تحریکپذیری از مشکلات شایع دوران بارداری است و به دلایل گوناگون از جمله تغییرات فرم بدن مادر، تغییر در سطح ترشح هورمونها و دردهای گاه و بیگاه مادر ارتباط دارد و کاملاً طبیعی است.
برای مقابله با ترس از پدر شدن چه باید کرد؟
اولین نکته برای غلبه بر ترس مواجه شدن با آن است، انکار ترس و نگرانی کمکی به بهبود شرایط نخواهد کرد. متاسفانه طبق باورهای اشتباهی که در جوامع رایج است؛ مردان در خصوص احساسات، عواطف و ترسهایشان صحبت نمیکنند. اولین قدم در راه کمک به این افراد این است که از آنها بخواهیم تا در مورد احساسات و دغدغههای ذهنیشان با یک فرد مطمئن و آگاه گفتگو کنند. شاید وقت آن رسیده باشد که این باور نادرست که «مردان گریه نمیکنند» را از ذهنهایمان پاک کنیم. مردان نیز مانند زنان در مغز خود ساختاری به نام دستگاه لیمبیک دارند که مسئول کنترل بروز عواطف است، هر مردی مانند همسرش در بخش آمیگدال مغزی خود ترس، عصبانیت و پاسخ به محرکهای عاطفی را دارد، پس چرا تصور میکنیم که مردان نباید احساساتی شوند. قطعاً مردان در کنترل هیجانات و عواطف خود خویشتندارتر از بانوان هستند اما این بدان مفهوم نیست که آنها ترس را تجربه نمیکنند و یا نباید تجربه کنند. گفتگو در مورد استرسها به خصوص با یک فرد مطلع مانند روانشناس میتواند منجر به کشف دلایل بروز اضطراب شود و کشف علل بروز یک عارضه، اتخاذ شیوه درمانی مناسب را آسانتر میکند.
ترس از مرگ طبیعی است
فروید معتقد است ترس از مرگ عزیزان از تاناتو فوبیا یا ترس از مرگ ناشی میشود. او معتقد است اساساً چون فرد خودش از مرگ هراس دارد بنابراین از مرگ عزیزانش نیز هراس دارد. هر چند که به نظر نگارنده جنس این دو ترس با هم متفاوت است اما بهر تقدیر این ترس کاملاً طبیعی و نرمال است. اما اگر ترس از دست دادن عزیزان خواب و خوراک را از شما گرفته است نیاز است تا برای درمان این فوبیا با یک متخصص روانپزشک مشورت کنید. اگر ترس از مرگ همسر یا نوزاد شما را دچار تشویش و تپش قلب میکند و این احساس ناخوشایند در هفته بیش از یکبار به سراغ شما میآید شما دچار فوبیا و یا ترس مرضی هستید.
گاهی ترس شما به شدت تبدیل شدن به یک بیماری روحی و روانی نیست اما بهر تقدیر شما را دچار تشویش و اضطراب کرده است. در مورد احساس خود با پدر، مادر، یک دوست صمیمی و یا یکی از خویشاوندان گفتگو کنید توجه کنید که انتخاب همسر برای گفتگو در خصوص این ترس انتخاب خردمندانهای نیست و ممکن است او را نیز دچار استرس کند.
روشهای مدیریت استرس را به کار بگیرید. ساعاتی از روز را ورزش کنید، وقت بیشتری با همسر و اعضای خانواده خود سپری کنید. وقتی افکار منفی به سراغ شما میآید ذهن خود را از فکر کردن با این موضوعات ناخوشایند منحرف کنید و سعی کنید به موضوعات امیدبخش بیاندیشید.
آگاهی خوب است اگر باعث نگرانی نشود
این که شما در کنار همسرتان به عنوان والدین اطلاعات خود را در خصوص انواع بیماریها و ناهنجاریهای جنین و نوزاد بالا ببرید، کار عقلانهای است اما عقلانهتر آن است که اگر این سطح آگاهی شما را دچار استرس میکند عطای آن را به لقایش ببخشید و بیخیال آن شوید. اساساً تا زمینه و علت خاصی جهت ابتلای فرزند شما به بیماری خاصی وجود ندارد لزومی ندارد که با خواندن مطالب دلهرهآور و دیدن عکسهای کتابها و سایتها خودتان را دچار استرس کنید.
اگر پزشکان به هر دلیلی شما را از بروز مشکل در سلامتی جنین آگاه ساختند و فرزند شما به هر دلیلی دچار مشکلاتی بود لازم است تا خونسردی خود را حفظ کنید، یادتان باشد اضطراب داشتن و تشویش هیچ کمکی به شما نمیکند. فراموش نکنید علم پیشرفت کرده است و بسیاری از مسائل و مشکلات امروز با پیشرفت تکنولوژی و ظهور فناوریهای نوین قابل درمان هستند. در این شرایط به توصیههای پزشک گوش کنید آرام باشید و همسرتان را نیز به آرامش دعوت کنید. به همسرتان کمک کنید تا شرایط مخاطرهآمیز را با کمترین آسیب پشت سر بگذارد. یادتان باشد مسئول برخی اتفاقات ناگوار نه شما هستید و نه همسرتان، اگر در اثر سهلانگاری و یا خطای شما یا همسرتان هم مشکلی پیش آمده باشد، شما نیاز دارید تا در آرامش و با سعه صدر با مشکلات مواجه شوید. هر چه قویتر و باانرژیتر با مشکلات برخورد کنید، راحتتر از پس شرایط ناگوار بر خواهید آمد.
به خاطر داشته باشید در بسیاری از موارد تشخیص عارضه و بیماری جنین به درستی صورت نمیگیرد و برخی بیماری ممکن است بعد از تولد جنین به راحتی درمان شوند. به جای ترس از داشتن یک نوزاد ناقص یا معلول بهتر است انرژی خود را معطوف به رسیدگی به همسرتان کنید. حفظ سلامت همسرتان و مراقبت جسمی و روحی از او تضمین کننده سلامت جنین خواهد بود. اگر هنوز پدر نشدهاید و با خواندن این مقاله بر ترس خود فائق آمدید و قصد دارید صاحب فرزند شوید بهتر است سبک زندگی خود را تغییر دهید. یادتان باشد که این فقط سلامت جسمی و روحی و روانی مادر نیست که بر سلامت جنین تاثیر دارد، کیفیت اسپرم، شرایط روحی شما و همسرتان، رابطه عاشقانه بین شما و حتی تغذیه شما میتواند بر سلامت جنین تاثیر داشته باشد. حتی غذایی که چند ساعت پیش از برقراری رابطه جنسی میل کردهاید ممکن است بر تعیین جنسیت جنین موثر باشد. بنابراین سعی کنید پیش از اقدام به فرزندآوری سبک زندگی خود و همسرتان را متعادل و سالم کنید.
فراموش نکنید آگاهی خوب است اگر باعث نگرانی نشود، شاید به همین دلیل است که گاهی از ضربالمثل «بیخبری، خوش خبری» استفاده میکنیم. گاهی ذهن توانایی پذیرش این همه افکار ترسناک و دلهرهآور را ندارد. خودتان را بشناسید اگر آگاهی برای شما آرامش به همراه دارد مشکلی نیست میتوانید وقت کافی برای گشت و گذار در شبکههای اجتماعی و کانالهای مختلف تلویزیونی صرف کنید و انواع و اقسام اطلاعات، داده و اخبار را به مغزتان وارد کنید اما اگر داشتن اطلاعات اضافی به خصوص در مورد بیماریها شما را به همذاتپنداری و هیپوکندریازیس (خودبیمارانگاری) میکشاند و یا تصور میکنید که این بیماریها به سراغ عزیزانتان هم خواهد آمد بهترین کار فاصله گرفتن از چنین اخبار و پایگاههای داده است.
به خودتان ایمان داشته باشید
به موفقیتهای کوچک و بزرگ زندگیتان فکر کنید. شما از پس روزهای سخت زندگی برآمدهاید. به خودتان باور داشته باشید. قطعاً شما هم مانند میلیونها مرد دیگر در جهان میتوانید پدر شدن را تجربه کنید و مسئولیت پدر بودن را به خوبی ایفا کنید. به خودتان سخت نگیرید ممکن است همه چیز ایدهآل نباشد اما شما میتوانید با درایت و برنامهریزی همه چیز را عالی نه اما خوب کنید. شما قبلاً مسئولیت همسر بودن را تجربه کردهاید، حالا اجازه دهید زندگی شما وارد فاز جدید شود و پدر بودن را تجربه کنید. نوزاد شما، چه شما مسئولیت خود را در قبال او بپذیرید یا خیر، بلاخره متولد خواهد شده پس بهتر است به جای نگرانی، خود را برای یک زندگی شاد و متفاوت در کنار همسر و فرزندتان آماده کنید. شاید شما خیلی از برنامههای مختلف را در ذهنتان داشتید تا قبل از پدر شدن آنها را انجام دهید اما به هر دلیلی انجام آنها با موفقیت همراه نبوده است، الان وقت سرخوردگی نیست برای گذشته نمیتوان کاری کرد به آینده فکر کنید. چه برنامههایی را در ذهن داشتید که قرار بود قبل از بچهدار شدن آنها را انجام دهید، آنها روی کاغذ بیاورید و ذهن خود را خالی کنید. از بین کارهایی که لیست کردهاید شاید فرصت برای انجام برخی از آن امور باشد پس وقت را از دست ندهید و به سراغ انجام آنها بروید. شاید برخی برنامههای قبلی را بتوانید با اندکی تغییر بعد از تولد نوزاد انجام دهید آنها را هم یادداشت کنید.
اگر من جای شما بودم یک دفتر برمیداشتم و دغدغهها، برنامهها، نگرانیها، شادیها و احساسات خودم را درباره فرزندم مینوشتم شاید گاهی عکسهای یواشکی همسرم را هم در آن میچسباندم یک دفتر خصوصی. شاید روزی همین دفتر را به عنوان هدیه تولد در هجده سالگی فرزندم به او کادو میدادم، یا شاید شب دامادی پسرم، این دفتر را به او هدیه میدادم تا بداند چقدر برای من اهمیت داشته و ذهنم را در سرتاسر زندگی به خود مشغول ساخته است. بهر حال آن چه مسلم است این است که نگرانی دردی از شما دوا نمیکند و به جای نگرانی و ترس باید به فکر پذیرش مسئولیت و برنامهریزی برای تربیت یک فرزند موفق باشید.
آینده را هیچکس نمیتواند پیشبینی کند
این که در آینده چه اتفاقاتی در کمین شما، همسر و فرزندتان است را هیچکس حتی نوستراداموس پیشگوی اعظم فرانسوی هم نمیتوانست پیشبینی کند. کسی از آینده خبر ندارد و به قول پیشینیان «یک سیب را که به هوا پرتاب کنید هزار چرخ میخورد». زندگی هر فردی بالا و پایین بسیار دارد و یک اتفاق ممکن است یک نفر از عرش به فرش و یا برعکس از فرش به عرش برساند.
نگران آینده فرزندتان باشید، برای زندگی آینده او برنامهریزی کنید، خودتان را برای پذیرش مسئولیت پدر بودن آماده کنید، برای آینده فرزندتان سرمایهگذاری کنید و هر برنامه و طرح دوراندیشانهای که در ذهن دارید و در توانتان هست برای خوشبختی و سعادت فرزندتان به کار ببندید. اما به یاد داشته باشید که وظیفه شما تا همین جا بود، بقیه امور از عهده شما خارج است پس درباره چیزهایی که از عهده و دایره اختیارات شما بیرون است فکر نکنید و ذهن خود را درگیر مسائل و حوداث تلخ احتمالی نکنید. اگر رویاپردازی را دوست دارید بد نیست رویاپردازی مثبت را امتحان کنید. معمولاً افراد هنگام فکر کردن به حوادث تلخ احتمالی که ممکن است در آینده اتفاق بیفتد، غمگین میشود، ممکن است حتی گریه کنند و در نهایت با خود میاندیشند که آیندهنگری کردهاند اما اگر به حودات مثبت احتمالی که ممکن است در آینده رخ دهد فکر کنند ممکن است به خودشان انگ خیالپردازی بزنند و در نهایت زمانی را که برای این کار صرف کردهاند جزو اوقات تلف شده روزشان محاسبه کنند.
نمیخواهیم بگوییم همه چیز در کائنات معطل مانده تا ما افکار مثبت داشته باشیم و کائنات دست به کار شوند تا آنچه ما میاندیشیم را محقق کنند اما قطعاً بخشی از کائنات که خود شما هستید تحت تاثیر این افکار و انرژی مثبت قرار خواهد گرفت و از آنجا که انرژی به شدت مسری است این انرژی مثبت از شما به همسر، دوستان و سایر اعضای خانوادهتان منتقل خواهد شد و جو و اتمسفر اطراف شما را مثبت خواهد کرد. قطعاً هر انسانی در یک جو مثبت و مطلوب توانایی آنالیز مسائل، پیدا کردن راهحل برای چالشها و قدرت تصمیمگیری منطقی را بیشتر خواهد داشت. بنابراین ترس را کنار بگذارید قرار نیست نوزاد شما با انواع بیماریها متولد شود. بسیاری از علل بروز بیماریهای نوزاد در دوران جنینی حادث میشوند پس با مراقبت از همسرتان از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنید.
گاهی ممکن است پزشک شما را از احتمال وقوع یک بیماری در نوزاد مطلع کند اینجا جایی است که نیاز است شما اطلاعات خود را بالا ببرید با پزشک مشورت کنید و بهترین تصمیم را بگیرید، فراموش نکنید استرس و نگرانی شما به همسرتان هم منتقل میشود و این میتواند اوضاع را از آنچه که هست بدتر کند.
داشتن فرزند به اندازه داشتن ثروت مهم است
قطعاً مسائل مالی جهت برنامهریزی برای فرزندآوری بسیار مهم هستند. منطقی نیست که بدون فکر و صرفاً به خواست دیگران صاحب اولاد شوید. اما از طرفی باید توجه داشته باشید که ممکن است اوضاع مالی شما ظرف ۱۰ سال آینده و یا حتی ۳ سال آینده تغییری نکند به خصوص اگر شما شغل ثابتی نداشته باشید، به این فکر کنید که در این شرایط نیز باز هم ممکن است از خیر بچهدار شدن بگذرید؟ این یک تصمیم یک جانبه نیست و شما باید عواطف و احساسات همسرتان را در نظر بگیرید. شاید باورش برای شما سخت باشد اما تقریباً در همه جای جهان به این ضربالمثل ما ایرانیها که میگوییم «بچه با خودش روزیش را میآورد» اعتقاد دارند. اما نیازهای کودک فقط خوردن و خوابیدن نیست و کودک علاوه بر خوراک و سرپناه، نیازمندیهای دیگری نیز دارد. اگر هنوز صاحب فرزند نشدهاید بد نیست که با همسرتان در این مورد مشورت کنید. اگر دوست دارید که فرزندی داشته باشید سعی کنید یک سرمایهگذاری کوچک یا یک پسانداز اندک را روزانه به این کار اختصاص دهید.
اگر چشمانتظار تولد فرزندتان هستید ترس و نگرانی شما قابل درک است اما متاسفانه باز هم باید بگوییم که نگرانی و ترس شما کمکی به حل مسئله نخواهد کرد و باعث میشود شما منفعلتر شوید. نوزاد شما دیر یا زود به دنیا خواهد آمد و متاسفانه منتظر نمیشود تا شرایط شما بهتر شود پس کمی واقعبین باشید. به اندازه کافی نگران شدهاید و خودخوری کردهاید حالا باید دست به اقدام بزنید و با ترس خود مواجه شوید. سعی کنید مخارج ماهانه را برآورد کنید، حقوق و دریافتی ماهانه خودتان و همسرتان (اگر شاغل است) را در نظر بگیرید آیا جایی برای پسانداز هست؟ مخارج را لیست کنید چه مواردی هست که میتوانید از لیستتان حذف کنید تا مخارجتان سبکتر شود. آیا این امکان برای شما وجود دارد که به شغل دوم فکر کنید و یا در کنار شغل اصلی، کار در منزل را تجربه کنید؟ معمولاً افراد در چنین شرایطی لجباز و یک دنده میشوند ممکن است شما همکنون که در حال خواندن این مقاله هستید با خودتان بگویید نه هیچ راهی نیست اما مطمئناً راهی هست. به خودتان فرصت بدهید، ذهنتان را آرام کنید. همه پدرها بعد از دیدن چهره معصوم فرزندشان انرژی مضاعفی برای تلاش کسب خواهند کرد و شما هم از این قاعده مستثنی نخواهید بود.
این شما هستید که باید هم پدر باشید و هم شوهر
در مورد نگرانی از کمرنگ شدن نقش زن و شوهری و برقرای رابطه جنسی ضمن این که شما را دعوت میکنیم تا مقالاتی که در بخش بعدی به آن اشاره خواهد شد را مطالعه کنید در یک جمله کوتاه میتوانیم بگوییم: «همه چیز به شما بستگی دارد».
برای این که دستپاچه نشوید با پینو بیبی همراه باشید
گفتیم یکی از ترسهای مردها قبل از پدر شدن، ترس از عدم مدیریت شرایط پیش آمده است. حل این مشکل آسان است ما در مجله اینترنتی پینو بیبی هر چه که برای مدیریت دوران بارداری، فرآیند زایمان، پس از زایمان، روشهای تربیتی فرزند و غیره را لازم دارید در قالب مقالات مختلف در اختیار شما قرار دادهایم، با خواندن مقالات وبسایت پینو بیبی به بسیاری از دغدغههای ذهنی و سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.
اگر نگران همسرتان در دوران بارداری هستید به شما توصیه میکنیم مقالات زیر را مطالعه کنید:
- ویار حاملگی
- تاثیر حالات روحی مادر بر جنین
- مکملهای مورد نیاز در دوران بارداری
- چرا ورزش در دوران بارداری مهم است؟
- نکاتی برای بهبود سلامت روان در دوران بارداری
- دلایل اضطراب و استرس در بارداری
- فعالیتهای خطرناک برای مادر باردار
- کلاسهای آمادگی برای زایمان
- انتخاب ماما یا متخصص زنان
- و …
اگر نگران روزهای نزدیک به زایمان و برنامهریزی برای این روزهای مهم و حساس هستید مقالات زیر را مطالعه کنید:
- آمادگیهای لازم روز قبل از زایمان
- وسایل مورد نیاز مادر برای بیمارستان هنگام زایمان
- اسباببازی مناسب برای سنین مختلف
- چک لیست لوازم ضروری نوزاد
- مهمترین ترفندهای خرید لباس نوزاد
- راهنمای خرید تخت نوزاد
- و …
اگر نگران روز زایمان هستید، با خواندن مقالات زیر اطلاعات لازم را کسب کنید:
اگر نگران رخدادهای پس از زایمان هستید به شما مطالعه مقالات زیر را توصیه میکنیم:
- چه غذاهایی باعث افزایش شیر مادر میشود؟
- نکاتی برای مقابله با افسردگی پس از زایمان
- عوامل چاقی بعد از زایمان
- مراقبت از مادر بعد از زایمان
- مراقبتهای بعد از سزارین
- چگونه به همسر خود بعد از زایمان کمک کنیم؟ (۱)
- چگونه به همسر خود بعد از زایمان کمک کنیم؟ (۲)
- اطلاعات مهم در مورد توانبخشی پس از زایمان
- و …
اگر نگران روابط زناشویی خود هستید بد نیست مقالات زیر را مطالعه کنید:
- رابطه جنسی در بارداری
- چگونه زوجها با آمدن یک نوزاد تازه متولد شده رابطه خود را قوی نگه میدارند؟
- و …
اگر نگران این هستید که چگونه باید از فرزندتان مراقبت کنید و او را تربیت کنید مقالات زیر را مرور کنید:
- اصول حمام نوزاد؛ راهنمای والدین
- نحوه شستن و استریل کردن شیشه شیر
- طرز تهیه شیر خشک برای نوزاد تازه متولد شده
- ۱۰ فاکتور انتخاب بهترین مهد کودک
- دلایل عرقسوز شدن کودک و پیشگیری
- بهترین زمان برای شروع تغذیه کمکی
- تاثیر موسیقی بر رشد کودک
- جدول زمانبندی واکسیناسیون کودک و مراقبتهای لازم از او
- لباس کودک در منزل
- تمیز کردن بینی نوزاد
- مزایای خواندن داستان برای کودک
- پوشک کردن نوزاد (نحوه، مراحل و….)
- و …
اگر نگران مسئولیت پدر بودن هستید خواندن این مقالهها خالی از لطف نیست:
خیلی خیلی مطلب جاب و پرباری بود لینکش فرستادم همسرم مطالعه کنه ممنون
معمولا در این دوران توجه چندانی به دغدغه ها و نگرانی ها ی یک پدر نمیشه و به نظر میاد مردان با این اضطراب ها به تنهایی کنار میان . مقاله خیلی جالب و آموزنده بود ممنون از سایت خوبتون
چند تا مقاله مطالعه کردم در این زمینه مقاله شما کامل تر بود
مرسی