لنفوم غیر هوچکین در کودکان نوعی سرطان است که در سیستم لنفاوی کودکان شروع میشود. پزشکان شیوههای درمانی ارائه میکنند که ممکن است اکثر کودکان مبتلا به این بیماری را درمان کنند. برخی از کودکان ممکن است عوارض دیررس ناشی از لنفوم غیر هوچکین و درمان داشته باشند. محققان در حال ارزیابی درمانهای جدیدی هستند که کودکان را بدون خطر عوارض دیررس درمان میکنند. با پینو بیبی همراه باشید تا درباره سرطلان لنفوم غیر هوچکین و راههای درمان آن بیشتر بدانید.
لنفوم غیر هوچکین در کودکان چیست؟
لنفوم غیر هوچکین در کودکان نوعی سرطان است که در سیستم لنفاوی کودکان شروع میشود. این بیماری بیشتر کودکان ۵ تا ۱۹ ساله را تحت تاثیر قرار میدهد، اگر چه نوزادان تازه متولد شده ممکن است این عارضه را داشته باشند. پزشکان درمانهای موثری دارند که ممکن است اکثر کودکان مبتلا به لنفوم غیر هوچکین را درمان کنند. برخی از کودکان ممکن است سالها پس از اتمام درمان دچار بیماریهای جدی یا مشکلات سلامتی شوند. این شرایط یا مسائل آثار دیررس است. محققان در حال ارزیابی درمانهای جدیدی هستند که ممکن است کودکان را بدون خطر عوارض جدی دیر درمان کند.
چگونه لنفوم غیر هوچکین بر کودک من تأثیر میگذارد؟
این وضعیت ممکن است در بافت لنفاوی هر قسمت از بدن کودکان، از جمله سیستم عصبی مرکزی آنها ظاهر شود. (بافت لنفوئیدی بخشی از سیستم ایمنی افراد است که به محافظت از آنها در برابر عفونتها کمک میکند.) لنفوم غیر هوچکین ممکن است در لنفوسیتهای B (سلولهای B گلبولهای سفید خون)، لنفوسیتهای T (سلولهای T گلبولهای سفید خون) یا سلولهای کشنده طبیعی (NK) شروع شود. این سلولها از عفونتهای مختلف باکتریایی و ویروسی محافظت میکنند. سه نوع عمده لنفوم غیر هوچکین در دوران کودکی وجود دارد. هر نوع ممکن است به طرق مختلف بر کودکان تأثیر بگذارد.
لنفوم سلول B بالغ
این لنفومها شامل شرایط ناشی از سلولهای B هستند و بیش از نیمی از لنفومهای غیر هوچکین را در کودکان نشان میدهند. بیش از ۹۰ درصد از کودکان مبتلا به این نوع بیماری لنفوم غیر هوچکین پس از درمان بهبود مییابند. لنفومهای مختلف سلول B عبارت هستند از:
لنفوم / لوسمی بورکیت: لنفوم بورکیت و لوسمی بورکیت اشکال مختلف یک بیماری هستند و به روشهای بسیار مشابه درمان میشوند. این نوع لنفوم غیر هوچکین معمولاً در غدد لنفاوی واقع در شکم و قفسه سینه کودک شما شروع میشود. اما ممکن است بر بخشهایی از مغز استخوان، استخوانهای بلند (استخوانهای بازو و پا) یا سیستم عصبی مرکزی کودک شما تأثیر بگذارد. در لوسمی بورکیت، کودکان تعداد زیادی سلول غیرطبیعی در خون خود دارند که از سلولهای مغز استخوان آنها میآیند. هم لنفوم بورکیت و هم لوسمی خیلی سریع رشد میکنند.
لنفوم سلول B منتشر: این شکل از لنفوم اغلب نوجوانان – کودکان ۱۲ تا ۱۹ ساله – را نسبت به کودکان کوچکتر مبتلا میکند.
لنفوم سلول B اولیه مدیاستن: این نوع لنفوم در سلولهای B در مدیاستن، ناحیه پشت استخوان سینه کودکان شروع میشود. لنفوم ممکن است به غدد لنفاوی کودکان سرایت کند. این نوع لنفوم بیشتر در نوجوانان بزرگتر از کودکان کوچکتر اتفاق میافتد.
لنفوم لنفوبلاستیک
لنفوم لنفوبلاستیک حدود یک سوم لنفوم غیر هوچکین را در کودکان نشان میدهد. در نوجوانان شایعتر از کودکان کوچکتر است. لنفوم لنفوبلاستیک بر سلولهای B یا سلولهای T تأثیر میگذارد. معمولاً در غدد لنفاوی در مدیاستن کودکان (ناحیه پشت استخوان سینه آنها) یا در گردن کودکان شروع میشود، اما ممکن است غدد لنفاوی در شکم، مغز استخوان یا برخی از اندامها را نیز درگیر کند. بیش از ۸۰ درصد از کودکان تحت درمان برای لنفوم لنفوبلاستیک از تشخیص خود جان سالم به در میبرند.
لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک (ALCL)
لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک حدود ۱۵ درصد از تمام لنفومهای غیر هوچکین دوران کودکی را تشکیل میدهد. این سلولهای T را تحت تأثیر قرار میدهد، معمولاً از غدد لنفاوی کودکان شروع میشود و ممکن است بر پوست و استخوانهای کودکان تأثیر بگذارد. تقریباً ۷۰ درصد از کودکان مبتلا به ALCL از تشخیص خود زنده میمانند.
لنفوم غیر هوچکین در کودکان چقدر شایع است؟
هر سال بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ کودک مبتلا به لنفوم غیر هوچکین تشخیص داده میشوند. این یکی از شایعترین سرطانهایی است که کودکان را تحت تاثیر قرار میدهد. بروز لنفوم غیر هوچکین بسته به سن کودکان متفاوت است و خطر ابتلا به لنفوم غیر هوچکین در کودک با بزرگ شدن افزایش مییابد.
به عنوان مثال، لنفوم غیر هوچکین ۶ کودک در هر ۱ میلیون کودک ۵ ساله و کمتر را تحت تاثیر قرار میدهد. از هر ۱ میلیون کودک و نوجوان، ۱۰ کودک و نوجوان و در هر ۱ میلیون نوجوان، ۱۵ نوجوان ۱۵ تا ۱۹ ساله را مبتلا میکند. کودکانی که در بدو تولد به آنها پسر اختصاص داده شده است (AMAB) ممکن است بیشتر از کودکانی که در بدو تولد دختر تعیین میشوند (AFAB) تحت تأثیر قرار گیرند و کودکان سفیدپوست بیشتری نسبت به کودکان سیاهپوست مبتلا به این بیماری هستند.
علائم لنفوم غیر هوچکین در کودکان چیست؟
علائم لنفوم غیر هوچکین ممکن است شبیه به بسیاری از بیماریهای کمتر جدی باشد. اگر کودک شما غدد لنفاوی متورم و مشکلات تنفسی مداوم از جمله سرفه مزمن یا خس خس سینه دارد، باید با پزشک کودک خود تماس بگیرید. سایر علائم لنفوم غیر هوچکین عبارت هستند از:
- تبهای مکرر بدون دلیل مشخص
- سرفه کردن
- عرق شبانه
- کاهش وزن بدون دلیل مشخص
- تورم سر، گردن، بالاتنه یا بازوها
- مشکل در بلع (دیسفاژی)
علت لنفوم غیر هوچکین در کودکان چیست؟
هیچ دلیل روشنی برای لنفوم غیر هوچکین در کودکان وجود ندارد، اما پزشکان چند عامل خطر را شناسایی کردهاند که ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را در کودکان افزایش دهد. مهم است که به یاد داشته باشید عوامل خطر پیشبینی نمیکنند که کودک کاملاً به این وضعیت مبتلا میشود. اگر فرزند شما هر یک از مشکلات بهداشتی زیر را دارد، از پزشک او در مورد خطر ابتلا به لنفوم غیر هوچکین در کودک خود سوال کنید:
- فرزند شما برای نوع دیگری از سرطان تحت درمان قرار گرفت.
- فرزند شما مونونوکلئوز (ویروس اپشتین بار) یا ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) دارد.
- سیستم ایمنی کودک شما ضعیف است زیرا آنها پیوند عضو یا مغز استخوان داشتند.
- سیستم ایمنی کودک شما ضعیف است زیرا برای سرکوب سیستم ایمنی خود دارو مصرف میکند.
- فرزند شما بیماریهای خاصی را به ارث برده است که بر سیستم ایمنی بدن او تأثیر میگذارد.
بیماریهای ارثی سیستم ایمنی
بیماریهای ارثی که ممکن است خطر ابتلا به لنفوم غیر هوچکین را در کودک شما افزایش دهد عبارت هستند از:
- آتاکسی تلانژکتازی: این یک بیماری عصبی است که سیستم عصبی مرکزی، سیستم ایمنی و سایر سیستمهای بدن کودکان را تحت تاثیر قرار میدهد.
- سندرم چدیاک هیگاشی: این اختلال بر سیستم ایمنی و سیستم عصبی کودکان تأثیر میگذارد.
- نقص ایمنی متغیر متداول: کودکان مبتلا به این بیماری دارای سطوح پایین آنتی بادی (پروتئینهایی که با عفونتها مبارزه میکنند) در خون خود دارند.
- سندرم شکستن نایمگن: کودکان مبتلا به این بیماری دارای نقص ایمنی و سطوح پایین پروتئینهای سیستم ایمنی و سلولهای T هستند.
- اختلال نقص ایمنی ترکیبی شدید (SCID): این اختلال بر سلولهای T و سلولهای B کودکان تأثیر میگذارد، سیستم ایمنی آنها را ضعیف میکند و خطر ابتلا به برخی سرطانها از جمله لنفوم غیر هوچکین را ایجاد میکند.
- سندرم Wiskott-Aldrich: این بیماری بر سلولهای خونی و سلولهای سیستم ایمنی کودکان تأثیر میگذارد. کودکانی که سندرم Wiskott-Aldrich دارند پلاکت کمتری نسبت به حالت عادی دارند. پلاکتها سلولهای خونی هستند که به لخته شدن خون شما کمک میکنند. کودکانی که سطح پلاکت پایینی دارند ممکن است راحتتر کبود یا خونریزی کنند. این سندرم همچنین بر سلولهای T و سلولهای B سیستم ایمنی تأثیر میگذارد.
- سندرم لنفوپرولیفراتیو مرتبط با X: این اختلال بر سیستم ایمنی کودکان تأثیر میگذارد. کودکان مبتلا به این سندرم در صورت آلوده شدن به ویروس اپشتین بار ممکن است پاسخ غیرطبیعی شدیدی داشته باشند.
چگونه پزشکان لنفوم غیر هوچکین را در کودکان تشخیص میدهند؟
تشخیص لنفوم غیر هوچکین در کودکان یک فرآیند پر دردسر است که معمولاً به یک سری آزمایشهای خون و تصویربرداری و بیوپسی نیاز دارد. پزشکان فرزند شما را از نظر علائم بیماری مانند تودهها، غدد متورم یا هر چیزی که غیرعادی به نظر میرسد معاینه میکنند. آنها ممکن است اطلاعات دقیقی در مورد سلامت اعضای خانواده دور و نزدیک، از جمله هر گونه سابقه سرطان، به دست آورند.
آزمایشات خون جهت تشخیص لنفوم غیر هوچکین در کودکان
- شمارش کامل خون (CBC): این آزمایش سطح سلولهای خونی کودک شما را اندازه گیری میکند. پزشکان ممکن است از نتایج CBC برای جستجوی نشانههای لنفوم غیر هوچکین در مغز استخوان کودک شما استفاده کنند یا ببینند آیا درمان بر مغز استخوان کودک شما تأثیر میگذارد یا خیر.
- مطالعات شیمیخون: پزشکان برای اندازهگیری مقدار مواد خاصی که توسط اندامها یا بافتها در خون فرزند شما آزاد میشود، نمونه خون میگیرند. مقادیر غیرمعمول زیاد یا کم یک ماده ممکن است نشانه بیماری باشد.
- تستهای عملکرد کبد: این یک آزمایش خون دیگر است. پزشکان میزان برخی از موادی که توسط کبد در خون فرزند شما آزاد میشود را اندازه گیری میکنند. مقدار بالاتر از حد طبیعی یک ماده میتواند نشانه سرطان باشد.
پزشکان هم چنین ممکن است از آزمایش خون برای جستجوی ویروسهای مرتبط با لنفوم غیر هوچکین در کودکان استفاده کنند.
تستهای تصویربرداری جهت تشخیص لنفوم غیر هوچکین در کودکان
- توموگرافی کامپیوتری (CT) اسکن: سی تی اسکن تصاویر دقیقی از نواحی داخل بدن کودک شما ایجاد میکند. پزشک کودک شما ممکن است این آزمایش را برای جستجوی غدد لنفاوی بزرگ یا سایر علائم لنفوم انجام دهد.
- تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI): این آزمایش از یک آهنربا، امواج رادیویی و یک کامپیوتر برای تهیه مجموعهای از تصاویر دقیق از نواحی داخل بدن کودک شما استفاده میکند. پزشکان ممکن است از MRI برای جستجوی علائم لنفوم غیر هوچکین در مغز یا نخاع کودک شما استفاده کنند.
- اسکن توموگرافی گسیل پوزیترون (PET): پزشکان از این آزمایش برای جستجوی لنفوم در بدن فرزند شما و/یا دیدن این که چگونه درمان بر لنفوم او تأثیر میگذارد، استفاده میکنند. در اسکن PET، ارائه دهندگان مقدار بسیار کمی گلوکز رادیواکتیو (قند) را به یکی از رگهای کودک شما تزریق میکنند. (ردیابی گلوکز یکی از راههای بررسی سرطان است، زیرا سلولهای سرطانی فعالتر از سلولهای طبیعی هستند، به این معنی که گلوکز بیشتری مصرف میکنند.) اسکن PET نقاطی را در بدن فرزندتان که گلوکز استفاده میشود مشخص میکند.
- اولتراسوند: این آزمایش از امواج صوتی پرانرژی (اولتراسوند) استفاده میکند که از بافتها یا اندامهای داخلی منعکس میشود و پژواک ایجاد میکند. پژواکها تصویری از بافتهای بدن را تشکیل میدهند که سونوگرافی نامیده میشود. پزشکان از سونوگرافی برای جستجوی غدد لنفاوی نزدیک سطح بدن کودک شما یا در شکم، کبد و طحال او استفاده میکنند.
بیوپسیها جهت تشخیص لنفوم غیر هوچکین در کودکان
پزشکان بیوپسی را برای گرفتن نمونههای غدد لنفاوی، تومور و مغز استخوان انجام میدهند که میتوانند زیر میکروسکوپ یا از طریق سایر آزمایشات آزمایشگاهی بررسی شوند. بیوپسی تنها راهی است که پزشکان میتوانند تشخیص خود را تأیید کنند. مهمتر از آن، نتایج بیوپسی به آنها کمک میکند تا انواع خاصی از لنفوم غیر هوچکین را شناسایی کنند تا بتوانند از درمانی که بهترین کار را برای درمان این بیماری دارد استفاده کنند.
چندین نوع بیوپسی وجود دارد. ارائه دهندگان از نوع بیوپسی استفاده میکنند که به آنها امکان میدهد سلولها و بافتهای کافی را برای معاینه دریافت کنند و در عین حال کمترین عوارض جانبی را ایجاد کنند. پزشکان به کودک شما داروهای آرام بخش، داروهای بی حس کننده یا بیهوشی موضعی یا عمومی میدهند. به این ترتیب، کودک شما در طول عمل ناراحت نمیشود. پزشکان ممکن است از:
- بیوپسی جراحی: پزشکان ممکن است جراحی را برای برداشتن کل غدد لنفاوی، توده بافت یا قسمت کوچکی از یک تومور بزرگ انجام دهند.
- بیوپسی سوزنی: پزشکان بیوپسیهای هستهای یا بیوپسی با سوزن ظریف را برای برداشتن بافت یا قسمتهایی از غدد لنفاوی کودک شما انجام میدهند.
سایر انواع بیوپسی جهت تشخیص لنفوم غیر هوچکین در کودکان
اگر فرزند شما مبتلا به لنفوم غیر هوچکین است، پزشک او ممکن است آزمایشهای دیگری را برای جمعآوری بافت انجام دهد تا بتواند علائم گسترش لنفوم را جستجو کند. درست مانند نمونهبرداریهای اولیه، کودک شما داروهای آرامبخش و / یا بیهوشی دریافت میکند تا یان پروسه برای او ناراحتکننده نباشد. این بیوپسیها عبارت هستند از:
- سوراخ کمری (شیر نخاعی): پزشکان ممکن است سوراخهای کمری را انجام دهند تا ببینند آیا فرزند شما سرطانی دارد که به مغز و نخاع او سرایت کرده است یا خیر.
- آسپیراسیون مغز استخوان و بیوپسی مغز استخوان: پزشکان این آزمایشها را انجام میدهند تا ببینند آیا لنفوم به مغز استخوان کودک شما گسترش یافته است یا خیر. برای انجام این آزمایش، پزشکان یک سوزن توخالی را به استخوان لگن فرزندتان وارد میکنند تا بتوانند مغز استخوان و نمونه کوچکی از استخوان را خارج کنند.
- توراسنتز: لنفوم ممکن است به غشای داخلی قفسه سینه یا ریه کودک شما گسترش یابد و باعث تجمع مایع شود. پزشکان از یک سوزن توخالی برای بیرون کشیدن مایع استفاده میکنند تا بتوانند مایع را از نظر علائم سلولهای سرطانی بررسی کنند.
- پاراسنتز: این آزمایش مایع را از داخل شکم کودک شما میکشد.
- مدیاستینوسکوپی: این جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام میشود. پزشکان این آزمایش را برای جستجوی نواحی غیر طبیعی در اندامها، بافتها و غدد لنفاوی کودک شما بین ریههای کودک انجام میدهند. این آزمایش را با مدیاستینوسکوپ انجام میدهند. این یک ابزار لوله مانند نازک است که دارای نور و عدسی برای مشاهده و ابزاری برای برداشتن نمونههای بافتی یا لنفاوی است. آنها مدیاستینوسکوپ را از طریق بریدگی در بالای استخوان سینه کودک شما وارد میکنند.
آیا پزشکان لنفوم غیر هوچکین را در کودکان مرحله بندی میکنند؟
بله، پزشکان مراحل یا طبقه بندیهایی برای لنفوم غیر هوچکین دارند. آنها از سیستمهای مرحله بندی سرطان برای توسعه طرحهای درمانی استفاده میکنند.
مراحل لنفوم غیر هوچکین
- مرحله اول: پزشکان سرطان را در یک ناحیه بالا یا زیر دیافراگم کودک شما، عضله بزرگی که قفسه سینه و شکم کودک شما را جدا میکند، پیدا میکنند.
- مرحله دوم: آنها سرطان را در یک ناحیه و در غدد لنفاوی اطراف، در دو یا چند غدد لنفاوی یا در نواحی دیگر در همان سمت دیافراگم کودک شما پیدا میکنند.
- مرحله III: آنها سرطان را در هر یک از چهار موقعیت زیر پیدا میکنند:
سرطان در بافت یا غدد لنفاوی دو طرف دیافراگم کودک شما وجود دارد.
سرطان در قفسه سینه فرزند شما وجود دارد.
سرطانی در شکم فرزند شما وجود دارد که پزشکان نمیتوانند با جراحی آن را برطرف کنند.
- مرحله IV: آنها سرطان را در مغز استخوان، نخاع و / یا مغز کودک شما پیدا میکنند.
چگونه پزشکان لنفوم غیر هوچکین را در کودکان درمان میکنند؟
پزشکان به طور مداوم درمانهای جدیدی را ارزیابی میکنند که میتوانند لنفوم را بدون ایجاد اثرات دیررس قابل توجه درمان کنند. عوارض دیررس شرایط یا مسائل پزشکی جدی هستند که ممکن است سالها پس از تکمیل درمان رخ دهند و کودکان لنفوم غیر هوچکین نداشته باشند. شش نوع درمان اصلی عبارت هستند از:
- شیمی درمانی: شیمی درمانی درمان اولیه برای کودکان مبتلا به لنفوم غیر هوچکین است. پزشکان ممکن است از یک دارو در یک زمان استفاده کنند یا داروها را ترکیب کنند.
- جراحی: در برخی موارد، جراح ممکن است تومورها را در طول بیوپسی بردارید. در این موارد، کودکان همچنان به درمانهای اضافی مانند شیمی درمانی یا ایمونوتراپی نیاز دارند.
- درمان هدفمند: درمان هدفمند بر ژنهای سرطانی خاص، پروتئینها یا مولکولهای کوچک درون سلولهای لنفوم تأثیر میگذارد که به سلولهای لنفوم کمک میکند تا از اثر شیمی درمانی جان سالم به در ببرند.
- ایمونوتراپی: این درمان با تحریک سیستم ایمنی کودک شما یا با استفاده از اجزای مصنوعی سیستم ایمنی برای از بین بردن سلولهای لنفوم عمل میکند.
- پرتودرمانی: در برخی موارد، پزشکان ممکن است از پرتو درمانی برای از بین بردن سلولهای سرطانی باقی مانده استفاده کنند.
- پیوند سلولهای بنیادی: پزشکان ممکن است از سلولهای بنیادی گرفته شده از خون یا مغز استخوان برای جایگزینی سلولهای ناسالم با سلولهای سالم استفاده کنند.
اثرات دیررس درمان سرطان چیست؟
اثرات دیرهنگام درمان سرطان شرایط یا مسائلی هستند که ماهها یا سالها پس از اتمام درمان توسط افراد ایجاد میشود. برخی از اثرات دیررس ممکن است تهدید کننده زندگی باشند. از آن جایی که تعداد بیشتری از کودکان پس از درمان لنفوم غیر هوچکین عمر طولانیتری دارند، پزشکان در تلاش هستند تا عوارض دیررس را در اسرع وقت پیدا کرده و درمان کنند. عوارض متداول دیررس در کودکان مبتلا به لنفوم غیر هوچکین عبارت هستند از:
- سرطانهای ثانویه: همان طور که از نام آن پیداست، سرطان ثانویه زمانی اتفاق میافتد که کودکان پس از درمان لنفوم غیر هوچکین به نوع جدیدی از سرطان مبتلا شوند. سرطانهای ثانویه رایج شامل لوسمیمیلوئید حاد، سندرم میلودیسپلاستیک، سرطان سینه و سرطان تیروئید است.
- بیماریهای قلبی: برخی از کودکانی که شیمی درمانی دریافت کردهاند ممکن است دچار مشکلات قلبی شوند، از جمله نارسایی احتقانی قلب، ضعیف شدن قلب (کاردیومیوپاتی)، سخت شدن یا باریک شدن شریانها (بیماری عروق کرونر)، ضربان قلب غیرطبیعی (آریتمی) یا زخمیشدن پوشش محافظ قلبشان. پریکاردیت.)
- پنومونیت (التهاب ریه): برخی از داروهای شیمی درمانی ممکن است بر ریههای کودکان تأثیر بگذارد.
- مشکلات کبدی: برخی از کودکانی که داروهای شیمی درمانی خاصی دریافت میکنند ممکن است به بزرگی کبد یا سیروز کبدی مبتلا شوند.
آزمایشهای بالینی لنفوم غیر هوچکین در کودکان
پزشک متخصص کودک شما ممکن است توصیه کند که فرزند شما در آزمایشهای بالینی برای درمان لنفوم غیر هوچکین شرکت کند. در یک کارآزمایی بالینی، افراد مراقبتهای استاندارد را دریافت میکنند یا تحت ارزیابی قرار میگیرند.
درمانهای استاندارد مراقبتی، داروهای تایید شده و سایر درمانهایی هستند که ثابت کردهاند بهترین نتایج را ارائه میدهند. همان طور که از نام آن پیداست، درمانهای آزمایشی، درمانهایی هستند که به عنوان بخشی از یک کارآزمایی ارائه میشوند تا ببینند آیا درمانها نسبت به درمانهای مراقبتی استاندارد بهبود مییابند یا این که آیا درمانهای آزمایشی نتیجه یکسانی دارند اما اثرات دیررس کمتری ایجاد میکنند.
آزمایشات بالینی ممکن است شامل داروهای جدید، دوزهای جدید داروهای موجود یا ترکیبات جدیدی از درمانهای موجود باشد. اغلب اوقات، پزشکان مراکز سرطان کودکان بر این نوع آزمایشات بالینی نظارت میکنند. از پزشک فرزند خود بپرسید که آیا آزمایش بالینی ممکن است یک گزینه درمانی برای کودک شما باشد.
چگونه میتوانم احتمال ابتلای فرزندم به لنفوم غیر هوچکین را کاهش دهم؟
کودکانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند ممکن است بیشتر به لنفوم غیر هوچکین مبتلا شوند. به عنوان مثال، اگر فرزند شما به پیوند مغز استخوان یا عضو نیاز داشت، ممکن است در معرض خطر ابتلا به لنفوم غیر هوچکین باشد. به همین ترتیب، اگر کودک شما بیماری خاصی را که بر سیستم ایمنی بدن او تأثیر میگذارد، به ارث برده باشد، ممکن است خطر ابتلا به لنفوم غیر هوچکین را افزایش دهد.
پزشک فرزند شما از سابقه سلامتی کودک شما اطلاع دارد. اگر نگران هستید، از پزشک کودک خود بپرسید که آیا کودک شما شرایطی دارد که ممکن است او را در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دهد. به این ترتیب، میدانید که آیا باید مراقب علائم خاصی باشید که ممکن است نشانههای اولیه لنفوم غیر هوچکین باشند یا خیر.
آیا لنفوم غیر هوچکین در کودکان قابل درمان است؟
بله، پزشکان درمانهایی دارند که میتواند اکثر کودکان مبتلا به لنفوم غیر هوچکین را درمان کند.
شانس بقا در کودکان مبتلا به لنفوم غیر هوچکین چقدر است؟
میزان بقا برای کودکان مبتلا به لنفوم غیر هوچکین بسته به نوع لنفوم متفاوت است. بین ۷۰ تا ۹۰ درصد کودکان بیش از پنج سال پس از تشخیص زنده هستند.
بعد از این که فرزندم درمان لنفوم غیر هوچکین را کامل کرد چه اتفاقی میافتد؟
شما و فرزندتان احتمالاً از این که درمان سرطان را پشت سر گذاشتهاید، راحت و خوشحال هستیداما به یاد داشته باشید که فرزند شما باید تا چند سال آینده با پزشک خود در تماس باشد. پزشک کودک شما ممکن است معاینات و آزمایشهای پیگیری منظم را برای چند سال اول پس از درمان توصیه کند. به این ترتیب، آنها میتوانند سلامت کلی فرزند شما را پیگیری کنند، علائم بازگشت سرطان را مشاهده کنند و علائم دیررس را زیر نظر بگیرند. ممکن است فرزند شما به آزمایش خون و آزمایش تصویربرداری نیاز داشته باشد.
چگونه فرزندم عوارض جانبی دیررس درمان سرطان را مدیریت کنم؟
کودکان ممکن است ماهها و سالها پس از پایان درمان، عوارض دیرهنگام یا عوارض جانبی دیرهنگام در درمان سرطان داشته باشند. با دانستن این موضوع، شما و فرزندتان ممکن است در مورد آینده احساس نگرانی کنید. ممکن است بدانید که پزشک فرزندتان سلامت کلی کودک شما را پس از درمان زیر نظر دارد تا بتواند هر مشکلی را زود تشخیص داده و درمان کند.
از پزشک فرزندتان بپرسید که در صورت وجود، چه عوارض دیرهنگامیممکن است کودک شما با آن مواجه شود، از جمله علائم خاصی که ممکن است علائم اولیه مشکل باشد. همان طور که فرزند شما تبدیل به یک بزرگسال جوان میشود که به تنهایی سلامت خود را مدیریت میکند، او را تشویق کنید تا در مورد علائم دیرهنگام هشیار باشد.
فرزند من لنفوم غیر هوچکین دارد. چگونه میتوانم به او کمک کنم؟
سرطان برای همه سخت به خصوص برای کودکان است. کودکان خردسال ممکن است آنقدر بزرگ نباشند که بفهمند چرا احساس خوبی ندارند. آنها ممکن است در مورد آزمایشها و درمانها نگران باشند. نوجوانانی که بیماری خود را درک میکنند ممکن است از وضعیت خود عصبانی باشند و به طور قابل درک میترسند. اگر شما و فرزندتان با تاثیر سرطان دست و پنجه نرم میکنید، از پزشکان در مورد خدمات زندگی کودک بپرسید. ارائه دهندگان خدمات زندگی کودک در کمک به کودکان و خانوادههای آنها برای مقابله با چالشهای سرطان تخصص دارند.
سخن آخر
فهمیدن این که فرزند شما لنفوم غیر هوچکین دارد، نمیتواند آسان باشد. اگر چه پزشکان اکثر کودکانی را که به این عارضه مبتلا هستند درمان میکنند، کودک شما هم چنان با درمانهای پزشکی شدیدی روبرو میشود که زندگی روزمره او را مختل میکند. حتی پس از درمان، کودک شما ممکن است دچار عوارض دیررس، شرایط پزشکی جدی یا مسائلی شود که نیاز به درمان اضافی دارند. این مقدار زیادی برای جذب است. ممکن است احساس کنید که دنیای شما وارونه شده است و فکر کنید که هرگز دوباره همه چیز روبه راه نخواهد شد. پزشک فرزندتان میداند که شما و فرزندتان در چه شرایطی قرار دارید. از آنها کمک بخواهید، چه اطلاعاتی در مورد وضعیت فرزندتان باشد و چه منابعی برای شما و خانوادهتان.