بارداری, زندگی روزانه

سفر با هواپیما در دوران بارداری

سفر با هواپیما در طول دوران بارداری

درست مانند سایر انواع سفرهای بارداری، سفر با هواپیما در دوران بارداری تا زمانی که به موعد زایمان خود نزدیک نشده باشید و هیچ گونه عارضه پزشکی نداشته باشید، ایمن است. قبل از رزرو پرواز بهتر است با پزشک خود صحبت کنید تا در مورد مشکلات احتمالی با او مشورت داشته باشید و برای آن‌ها برنامه ریزی کنید. بهتر است بدانید که تقریباً تمامی شرکت‌های هواپیمایی به زنانی که هفته ۳۶ بارداری خود را پشت سر می‌گذارند اجازه پرواز نمی‌دهند و گاهی اوقات، این موعد برای سفرهای بین‌المللی زودتر از این هم تعیین می‌شود.
تا زمانی که شما و نوزادتان سالم هستید، نباید در کابین هواپیما دچار مشکل شوید. فقط به یاد داشته باشید که کمربند ایمنی خود را زمانی که نشسته اید بسته باشید. کمربند بالا باید زیر شکم و بند پایین روی باسن شما قرار گیرد. همچنین لازم نیست نگران دستگاه‌های جستجو در فرودگاه باشید. آن‌ها به کودک شما آسیبی نمی‌رسانند.

پزشک متخصص زنان یا مامای شما ممکن است بتواند به شما کمک کند تا اگر در زمانی که در سفر هستید به مراقبت‌های پزشکی نیاز داشته باشید، در مقصد سفر خود یک پزشک مناسب را پیدا کنید. همچنین در صورتی که اتفاقی بیفتد یا لازم باشد سفر خود را لغو کنید، نیاز است بررسی کنید که بیمه نامه‌های درمانی و مسافرتی شما در موارد اضطراری خارج از کشور و لغو پروازها چه مواردی را پوشش می‌دهد.

چه زمانی پرواز در دوران بارداری ایمن نیست؟

شرایطی وجود دارد که که در صورت وجود آن‌ها، پرواز در دوران بارداری ایمن نیست، این شرایط شامل موارد زیر هستند:

  • علائم احتمالی سقط جنین مانند گرفتگی، درد یا خونریزی را دارید.
  • دارای نارسایی دهانه رحم (سرویکس ناتوان) هستید.
  • پره اکلامپسی دارید.
  • خونریزی واژینال دارید.
  • برای زایمان زودرس تحت نظر هستید.
  • پارگی زودرس کیسه آب (PROM) ارید، به این معنی که مایع آمنیوتیک شما نشت می‌کند یا کیسه آب شما شکسته شده است؛ اما هنوز زایمان نکرده‌اید.

پزشک شما همچنین ممکن است در شرایط زیر به شما توصیه کند که با هواپیما پرواز نکنید:

  • بعد از ۲۸ هفته بارداری، دوقلو یا چندقلو باردار هستید.
  • محدودیت رشد داخل رحمی دارید.
  • سابقه سقط جنین یا حاملگی خارج از رحم داشته باشید.
  • جفت سر راهی یا ناهنجاری جفتی دیگری دارید.
  • هر گونه بیماری مزمن پزشکی مانند دیابت یا فشار خون بالا دارید.
  • سابقه لخته شدن خون دارید.
  • هر شرایط دیگری که حاملگی شما را در معرض خطر قرار دهد، داشته باشید.

در اواخر بارداری می‌توانید با هواپیما سفر کنید؟

بیش‌تر خطوط هوایی به زنان باردار اجازه پرواز پس از ۳۶ هفته بارداری را نمی‌دهند. بنابراین در صورتی که قصد دارید در سه ماهه سوم بارداری خود سوار هواپیما شوید، قبل از رزرو پرواز خود با خط هوایی در مورد سیاست‌های خاص شرکت در مورد سفر در طول دوران بارداری مشورت کنید.

اگر برآمدگی شکم شما باعث می‌شود به نظر برسد که بیش‌تر از آنچه واقعا هست از بارداری شما گذشته، کارمندان خطوط هوایی ممکن است از شما بخواهند که یادداشتی از پزشک یا مامای خود مبنی بر این که اجازه پرواز دارید یا خیر و همچنین این که چند هفته باردار هستید، ارائه دهید. در بیش‌تر موارد، دریافت این نامه از پزشک اصلاً کار دشواری نیست. فقط مطمئن شوید که برای درخواست آن تا روز سفر منتظر نمانید. این آخرین چیز استرس زایی است که هر کسی پیش از سفر به آن نیاز دارد.

آمادگی‌های لازم برای قبل از سفر با هواپیما در دوران بارداری

در حالی که ممکن است عادت داشته باشید برای تعطیلات خود برنامه ریزی کنید یا فقط وسایل عادی سفر را جمع آوری کنید، یک مورد اضافی وجود دارد که باید قبل از رزرو پرواز در دوران بارداری انجام دهید: بیمه مسافرتی را انتخاب کنید.

اگر محدودیت‌های سفر تغییر کند، پزشک به شما توصیه می‌کند در خانه بمانید یا اگر علائم نگران‌کننده‌ای مانند خونریزی، درد شکم، تورم، سر درد، تغییرات در بینایی یا کاهش حرکت جنین را تجربه کردید، بهتر است برنامه‌های خود را به تعویق بیندازید یا لغو کنید و در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایید. سفر با هواپیما برای افراد باردار با عوارض خاصی مانند پره اکلامپسی، پارگی زودرس کیسه آب (PROM) یا کسانی که در معرض خطر زایمان زودرس هستند، توصیه نمی‌شود.

آیا می‌توانم در یک، دو یا سه ماهه بارداری (سه ماهه اول) با هواپیما سفر کنم؟

بله، هیچ مدرکی دال بر سقط جنین به دلیل سفر با هواپیما در طول سه ماهه اول دوران بارداری وجود ندارد. با این حال، از آنجایی که این خطرناک‌ترین زمان برای سقط جنین است، بهتر است توجه داشته باشید که اگر اتفاقی بیفتد هیچ کمک پزشکی در دسترس نخواهد بود. همچنین ممکن است احساس تهوع و خستگی داشته باشید. بنابراین به این که سفر شما الزامی است یا خیر خوب فکر کنید.

سفر با هواپیما در سه ماهه اول بارداری

پرواز در ماه‌های اول بارداری در واقع بسیار ایمن در نظر گرفته می‌شود. و نه، فلزیاب‌ها به جنین شما آسیب نمی‌رسانند. نایب رئیس سابق کمیته مامایی کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان (ACOG) در این رابطه می‌گوید که زنان باردار می‌توانند همان احتیاط‌های اولیه و عادی را برای سفرهای هوایی رعایت کنند.

یکی از مواردی که مسافران باردار هواپیما باید در هر سه ماهه بارداری احتیاط بیش‌تری را در مورد آن رعایت کنند، لخته شدن خون به خصوص در حین پروازهای طولانی است که احتمال ایجاد آن در افراد باردار ۷ برابر بیش‌تر از زنان غیر باردار است. برای کمک به حداقل رساندن این موضوع، می توانید یک صندلی در کنار راهرو رزرو کنید، هر چند وقت یک بار راه بروید و در حالی که نشسته‌اید پاها و انگشتان خود را تکان دهید.

همینطور از آنجایی که تهوع صبحگاهی و خستگی ممکن است بزرگ‌ترین مشکل شما در سه ماهه اول بارداری باشد، ممکن است بخواهید با پزشک خود در مورد استفاده از داروی ضد تهوع مشورت کنید.

آیا می توانم در ماه چهارم، پنج یا شش ماهه بارداری (سه ماهه دوم) با هواپیما سفر کنم؟

اگر به فکر رفتن در سه ماهه دوم بارداری هستید، خبر خوب این است: این دوره، امن‌ترین زمان برای پرواز در نظر گرفته می‌شود. این موضوع عمدتاً به این دلیل است که خطر عوارض مرتبط با بارداری از جمله سقط جنین، در سه ماهه دوم کم‌تر از سه ماهه اول و سوم است.

سفر با هواپیما در سه ماهه دوم بارداری

بهترین زمان برای سفر با هواپیما اواسط بارداری (بین هفته‌های ۱۴ تا ۲۸ بارداری) است. در طول این دوره انرژی شما برگشته، تهوع صبحگاهی بهبود یافته یا از بین رفته است و شما همچنان می‌توانید به راحتی به سفر بروید. پس از ۲۸ هفتگی ممکن است حرکت کردن یا نشستن برای مدت طولانی سخت‌تر باشد.

اگر در سه ماهه دوم بارداری خود با هواپیما پرواز می‌کنید، ایده خوبی است که به مقدار کافی آب بنوشید و هیدراته بمانید، به پوشیدن جوراب ساق بلند برای کاهش خطر لخته فکر کنید و مطمئن شوید که در صورت بروز شرایط اضطراری، تحقیقات خود را در مورد بیمارستان‌های نزدیک مقصد خود انجام داده‌اید.

اما در صورتی که دوقلو یا چند قلو باردار هستید، پزشک شما ممکن است به شما توصیه کند به دلیل خطر عوارض جانبی، از سفر با هواپیما خودداری کنید.

آیا می توانم در هفت، هشت یا نه ماه بارداری (سه ماهه سوم) با هواپیما سفر کنم؟

سفر با هواپیما در سه ماهه سوم بارداری نیز مشکلی ندارد. اما به شما توصیه می‌شود که قبل از هفته ۳۷ یا قبل از هفته ۳۲ در بارداری دوقلو (یا چند قلو) که عوارض جانبی ندارد این کار را انجام دهید. این موضوع به این دلیل است که هر زمانی بعد از آن تاریخ‌ ممکن است زایمان کنید.

با این حال، حتماً قبل از سفر موضوع را با شرکت هواپیمایی مورد نظر خود چک کنید. بسیاری از ایرلاین ها محدودیت‌هایی برای سفر در اواخر دوران بارداری دارند.

سفر با هواپیما در طول دوران بارداری

سفر با هواپیما در سه ماهه سوم بارداری

تا چه زمانی در اواخر بارداری می توانید با هواپیما سفر کنید؟ اگر از نظر پزشکی سالم هستید و در معرض خطر عوارضی مانند زایمان زودرس، پره اکلامپسی، دیابت بارداری یا جفت سرراهی نیستید، معمولاً تا ۳۶ هفتگی مشکلی ندارد که سفر کنید. اگرچه برخی از پزشکان متخصص زنان ممکن است ترجیح دهند که در این دوران سفر نکنید و نزدیک خانه بمانید. زیرا اگر با هر گونه عارضه ای روبرو شوید یا اگر نوزادتان زودتر از حد انتظار بیاید، بهتر است نزدیک خانه باشید.

به مادران باردار با شرایط پر خطر و به ویژه افرادی که فشار خون، دیابت و بیماری سلول داسی شکل ناشی از بارداری دارند ممکن است توصیه شود که بعد از هفته ۲۴ بارداری پرواز نکنند یا اصلاً در طول دوران بارداری با هواپیما سفر نداشته باشند. به طور کلی قبل از سفر در اواخر بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

سفرهای هوایی طولانی مدت در دوران بارداری

دستورالعمل سفرهای طولانی مدت در دوران بارداری معمولاً برای پروازهای داخلی و محلی یکسان است. اما برای پروازهای بین المللی، برخی از خطوط هوایی ممکن است محدودیت هایی برای زنان در سه ماهه سوم بارداری در نظر گرفته باشند. به عنوان مثال، اگر هفت روز قبل یا بعد از زایمان به خارج از کشور پرواز می‌کنید، خطوط هوایی امریکن نیاز به مجوز از هماهنگ کننده ویژه شرکت هواپیمایی دارد. آن‌ها تأیید می‌کنند که شما در ۴۸ ساعت گذشته قبل از پرواز توسط پزشک معاینه شده‌اید و اجازه پرواز دارید.

به طور کلی اگر قصد دارید در طول بارداری به مدت طولانی یا بین المللی با هواپیما سفر کنید، سه ماهه دوم بارداری بهترین زمان برای این کار است.

خطر DVT در سفر با هواپیما در طول دوران بارداری

زنان باردار در معرض افزایش خطر ترومبوز وریدی عمقی (DVT) هستند. DVT همان لخته شدن خون در طول دوران بارداریاست که در بیش از ۸۰ درصد از موارد در پای چپ به وجود می‌آید. در صورتی که این عارضه درمان نشود لخته خون از محل تشکیل خود جدا می‌‌شود و از طریق سیستم گردش خون وارد ریه خواهد شد که در این شرایط به مشکل ایجاد شده آمبولی ریوی یا PE گفته می‌‌شود که می‌‌تواند زندگی بیمار را تهدید کند. سفر با هواپیما در طول دوران بارداری همچنین خطر ابتلا به DVT را افزایش می‌دهد.

برای جلوگیری از DVT در حین پرواز، نوشیدن مقدار زیادی آب و مایعات دیگر در طول پرواز مهم است. همچنین باید لباس‌های گشاد بپوشید و در فواصل زمانی معین در هواپیما برای راه رفتن و حرکات کششی از جای خود بلند شوید. حداقل هر دو ساعت یک بار در طول پرواز برای قدم زدن برخیزید. همچنین ممکن است پوشیدن جوراب‌های مخصوص برای جلوگیری از تورم در پاها و ساق پا مفید باشد.

آیا گیت بازرسی فلزیاب فرودگاه در دوران بارداری بی خطر است؟

اشعه‌های دستگاه‌های فرودگاه و فناوری تصویربرداری پیشرفته به طور کلی برای همه مسافران، از جمله زنان باردار ایمن در نظر گرفته می‌شود.

اما اگر همچنان نگران هستید، به جای عبور از گیت فلزیاب، درخواست بازرسی بدنی کنید. به افسر امنیتی فرودگاه بگویید که باردار هستید. یک افسر امنیتی زن شما را از این روند مطلع می‌کند و بازرسی را انجام می‌دهد.

نکاتی برای سفر با هواپیما در دوران بارداری

رعایت نکات زیر به شما و کودکتان کمک می‌کنند که در پروازهای بعدی خود ایمن و راحت باشید:

  • برای کم‌ترین تکان هواپیما، درخواست یک صندلی در وسط هواپیما روی قسمت بال کنید. (این بخش منطقه‌ای است که کم‌ترین احتمال تکان و ناراحتی را در آن خواهید داشت)
  • سعی کنید یک صندلی با فضای بازتر در جلوی خود رزرو کنید. پاهای خود را حرکت دهید تا ورم را به حداقل برسانید.
  • یک صندلی در کنار راهرو انتخاب کنید تا بتوانید به راحتی بلند شوید و به دستشویی بروید یا راه بروید و حرکات کششی انجام دهید. لازم است حداقل یک بار در ساعت این موارد انجام دهید (هر نیم ساعت حتی بهتر است). زنان بارداری که برای مدت طولانی بی حرکت می‌نشینند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به ترومبوز ورید عمقی هستند.
  • پوشیدن جوراب‌های مخصوص نیز می‌تواند به شما در جلوگیری از لخته شدن کمک کند. زیرا باعث حرکت خون در پاهای شما می‌شود.
  • کفش‌های راحت بپوشید. زیرا ممکن است پاهایتان هنگام پرواز با هواپیما متورم شوند.
  • لباس‌های گشاد انتخاب کنید تا تا حد امکان راحت بمانید.
  • مایعات (به خصوص آب) زیاد بنوشید تا از اثرات کم آبی هوای خشک کابین جلوگیری کنید. بهتر است هنگام پرواز از نوشیدن نوشیدنی‌های گازدار پرهیز کنید. گاز در ارتفاعات بالاتر منبسط می‌شود و اثر آن می‌تواند برای شما ناراحت کننده شود.
  • به خصوص قبل از شروع فرود هواپیما، به طور مرتب به دستشویی بروید. شما نباید در مدت زمانی که برای فرود آمدن و آمدن تاکسی برای رفتن به گیت طول می‌کشد با مثانه پر در صندلی خود گیر کنید.
  • اگر مستعد حالت تهوع هستید، از پزشک خود بپرسید که آیا می‌توانید داروهای ضد تهوع تجویزی مصرف کنید.
  • از این که از مهماندار هواپیما یا سایر مسافرانی که به نظر می‌رسد می‌توانند به شما کمک کنند بخواهید تا وسایل سفر شما را به بخش بار بالای سر حمل کنند، نترسید.
  • در صورت بروز تاخیر غیر منتظره در زمین یا هوا، حتماً میان وعده‌های سالم و یک بطری آب بسته بندی کنید و با خود داشته باشید.

سخن آخر

برای بسیاری از زنان، بهترین زمان برای سفر با هواپیما در سه ماهه دوم بارداری است. این دوره زمانی است که تهوع صبحگاهی احتمالاً کاهش یافته و سطح انرژی شما به بالاترین سطح خواهد رسید.

در صورتی که در دوران بارداری خود باید حتماً با هواپیما پرواز کنید، اگر یک نوزاد باردار هستید تا هفته ۳۶ بارداری یا اگر چند قلو باردار هستید تا ۳۲ هفته سفر با هواپیما برای شما ایمن است. همیشه قبل از پرواز با پزشک خود صحبت کنید تا مطمئن شوید که آیا پرواز برای شما بی خطر است یا خیر. پزشک شما همچنین می‌تواند یک گواهی پزشکی با درج تاریخ زایمان به شما ارائه دهد تا در حین پرواز با خود داشته باشید.

قبل از پرواز، خط‌مشی‌های خاص شرکت هواپیمایی مورد نظر خود را برای بارداری در وب‌سایت آن‌ها نیز مرور کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *