زندگی روزانه, مراقبت‌های بارداری

خم شدن در دوران بارداری – آیا قابل قبول است و اقدامات احتیاطی

خم شدن در دوران بارداری - آیا قابل قبول است و اقدامات احتیاطی

در دوران بارداری، تغییرات جسمی و روحی زیادی را تجربه می‌کنید. با نصیحت‌ها و پیشنهادهایی که در این مرحله خاص از زندگی به شما می‌رسد، طبیعی است که در حین حمل نوزاد فکر کنید که آیا خم شدن مشکلی دارد یا خیر. پینو بیبی در این مقاله به بررسی این موضوع پرداخته است پس با دقت این مقاله را مطالعه کنید تا چالش‌های ذهنی شما در خصوص خم و دولا شدن در بارداری را پاسخ دهیم. پیش از خواندن این مقاله به شما توصیه می‌کنیم تا مقاله «وضعیت و مکانیک صحیح بدن در بارداری» را نیز مطالع کنید.

آیا خم شدن در دوران بارداری بی‌خطر است؟

تا زمانی که کودک به طور ایمن در رحم شما محبوس شده باشد، خم شدن بی‌خطر تلقی می‌شود. مایع آمنیوتیک شما مثل یک بالشتک از کودک محافظت می‌کند و به او اجازه می‌دهد وقتی خم می‌شوید بدن و اندام‌هایش را حرکت دهد. اگر چه بعید است که به کودک شما آسیب برساند، اما خم شدن ممکن است با پیشرفت بارداری، شما را بسیار ناراحت کند. هم چنین ممکن است به کمر شما فشار وارد کند.

خم شدن در دوران بارداری - آیا قابل قبول است و اقدامات احتیاطی

خم شدن در سه ماهه اول

در سه ماهه اول، بدن شما هنوز منعطف است و کودک شما کوچکتر از آن است که تحت تاثیر خم شدن قرار گیرد. جفت و دیواره معده نیز نقش خود را برای جلوگیری از آسیب به نوزاد انجام می‌دهند. مگر این که پزشک به طور خاص از شما خواسته باشد که در سه ماهه اول از خم شدن خودداری کنید.

دلایلی برای جلوگیری از خم شدن در سه ماهه سوم بارداری

همان طور که بارداری شما به سه ماهه سوم می‌رسد، کودک شما و هم چنین شکم شما رشد می‌کند. برخی از خطرات احتمالی خم شدن به جلو در این مرحله عبارت هستند از:

۱. افتادن

وقتی می‌خواهید خم شوید، یک شکم بزرگ می‌تواند تعادل شما را از بین ببرد. این زمانی است که سر نوزاد به داخل لگن می‌افتد و مرکز ثقل بدن جابجا می‌شود. اگر تعادل خود را از دست بدهید و زمین بخورید، ممکن است آسیب‌هایی به شکمتان وارد شود که می‌تواند منجر به جدا شدن جفت شود. خونریزی و سقط جنین نیز محتمل است.

۲. سرگیجه

خم شدن به جلو منجر به هجوم خون به سر می‌شود که باعث سرگیجه و سبکی سر می‌شود. از دست دادن تعادل در سه ماهه آخر بارداری خطرناک است.

۳. سوزش سر دل

وقتی خم می‌شوید، به معده‌تان فشار وارد می‌شود و می‌تواند منجر به رفلاکس اسید و در نتیجه سوزش سر دل شود. اسید معده به لوله گوارش برگشته و طعم ناخوشایندی روی زبان و احساس سوزش در مری به جا می‌گذارد.

۴. کشیدگی پشت

کمردرد یک مشکل رایج در دوران بارداری است و خم شدن به جلو فشار بیشتری به کمر شما وارد می‌کند. هم چنین ممکن است برای رباط‌های ضعیف شما دردناک باشد.

چگونه در دوران بارداری خم شویم؟

اگر چاره‌ای جز خم شدن ندارید، این نکات را در نظر داشته باشید:

  • به جای این که بدن خود را به سمت جلو خم کنید، زانوهای خود را از هم باز کنید و به سمت پایین چمباتمه بزنید.
  • وقتی از حالت خمیده بلند می‌شوید، از دست‌ها، زانوها و ران‌های خود استفاده کنید.
  • اگر چیزی سنگین بلند می‌کنید، آن را زیر شکم خود قرار دهید تا با مرکز ثقل خود در یک راستا بماند.
  • هنگام انجام کارهای روزانه خود مراقب باشید. در صورت نیاز در جستجوی کمک دریغ نکنید.

نکاتی برای حفظ وضعیت بدنی خوب در دوران بارداری

یک وضعیت خوب در دوران بارداری می‌تواند به کاهش درد و درد و در عین حال کاهش فشار روی کمر کمک کند. پوسچر به نحوه ایستادن، نشستن، خوابیدن و رانندگی اشاره دارد. در اینجا چند نکته تخصصی وجود دارد:

۱. وضعیت صحیح ایستادن در بارداری

سر، گردن و پشت خود را در یک خط مستقیم نگه دارید. شانه‌های شما باید عقب بروند. همیشه پاهای خود را در یک جهت قرار دهید و وزن خود را روی هر دو پا تقسیم کنید. کفش‌های پاشنه کوتاه را انتخاب کنید تا از فشار به بدن خود جلوگیری کنید.

۲. وضعیت صحیح نشستن در بارداری

هنگام نشستن باید شانه‌های شما به عقب و ستون فقرات شما صاف باشد. اطمینان حاصل کنید که باسن و پایین تنه شما با پشتی صندلی تماس دارد. می‌توانید از یک حوله کوچک و تا شده برای حمایت از انحنای پشت خود استفاده کنید. در حالی که از حالت نشسته بلند می‌شوید، به سمت جلوی صندلی حرکت کنید، به آرامی پاهای خود را صاف کرده و بایستید.

۳. وضعیت صحیح رانندگی در بارداری

از پشتیبان استفاده کنید و اطمینان حاصل کنید که زانوهایتان در سطح باسن یا بالاتر قرار دارند. صندلی خود را طوری تنظیم کنید که شکم شما حداقل ۲۵ سانتی متر از فرمان فاصله داشته باشد. پاهای شما باید به راحتی به ترمزها برسد. مقاله جامع پینو بیبی در خصوص بستن کمربند ایمنی در بارداری را حتماً مطالعه فرمایید.

۴. وضعیت بدن هنگام بلند کردن اشیا در بارداری

قبل از بلند کردن هر چیزی در دوران بارداری، مطمئن شوید که پاهایتان محکم روی زمین قرار دارند. خم شدن، به خصوص برای برداشتن چیزی از روی زمین می‌تواند مشکل ساز باشد. این کاری است که باید انجام دهید – پشت خود را صاف نگه دارید و فقط زانوها و باسن خود را خم کنید. اگر جسم روی میز است، ابتدا آن را به بدن خود نزدیک کرده و سپس بلند کنید. با این حال، بهتر است از بلند کردن اجسام سنگین در دوران بارداری خودداری کنید.

۵. وضعیت مناسب خوابیدن در بارداری

از دراز کشیدن روی شکم یا پشت خودداری کنید. این وضعیت‌ها علاوه بر کاهش جریان خون به جفت، به کمر و قلب شما فشار وارد می‌کند. خوابیدن به سمت چپ باعث بهبود جریان خون به اندام‌های حیاتی شما و هم چنین جنین در رحم می‌شود. برای خواب راحت در طول بارداری از بالش و تشک سفت استفاده کنید.

اینفوگرافیک زیر دلایلی برای جلوگیری از خم شدن در سه ماهه سوم بارداری را به شما ارئه می‌کند.

دلایلی برای جلوگیری از خم شدن در سه ماهه سوم بارداری

سوالات متداول

  • بهترین وضعیت خواب در بارداری چیست؟

اگر باردار هستید، بهتر است به پهلوی چپ بخوابید و زانوهایتان را کمی خم کنید و یک بالش بین زانوهایتان قرار دهید، مگر این که پزشکتان پیشنهاد دیگری بدهد.

  • آیا بلند کردن چیزهای سنگین در دوران بارداری اشکالی ندارد؟

اگر باردار هستید، از برداشتن اجسام با وزن سنگین خودداری کنید. اگر مجبور هستید شی سنگینی را بلند کنید، از هر دو دست خود برای بلند کردن وزنه استفاده کنید.

حتی زمانی که چیزی سبک را بلند می‌کنید، فرم مناسب می‌تواند کمر شما را در امان نگه دارد. روی زانوهایتان خم شوید و از کمرتان خم نشوید. بار را نزدیک بدن خود نگه دارید، برای بلند شدن از پاهای خود کمک بگیرید  نه از کمر خود.

  • هنگام بارداری چه مراقبت‌هایی باید در حالت ایستاده انجام داد؟

۱. از ایستادن طولانی مدت خودداری کنید.

۲. به طور متناوب وضعیت بدن را تغییر دهید.

۳. زمانی که نیاز دارید بیشتر بایستید، پاها را جدا نگه دارید و زانوهای خود را قفل نکنید.

۴. در صورت ایستادن طولانی مدت می‌توانید یک پا را روی یک چهارپایه کوچک نگه دارید. این کار باعث می‌شود بار / فشاری که به دلیل ایستادن طولانی مدت روی کمر شما ایجاد شده است، از بین برود.

بارداری چه تاثیری بر وضعیت بدنی دارد؟

شاید بپرسید، بارداری چگونه بیومکانیک طبیعی بدن را تغییر می‌دهد. بارداری وضعیت شما را از صاف به قوس کمر با یک تکیه گاه اضافی از دست تا پشت تغییر می‌دهد. این تغییرات برای سازگاری با کودک در حال رشد شما و مدیریت مرکز ثقل شما برای ثبات بهتر رخ می‌دهد.

هنگامی که یک زن باردار است، لگن او شروع به انحراف به سمت عقب می‌کند تا نوزاد در حال رشد باشد تا وزن رو به جلوی رحم در حال گسترش را متعادل کند. همانطور که استخوان شرمگاهی و دنبالچه به سمت عقب حرکت می‌کنند، قوس کمر افزایش می‌یابد. با افزایش قوس کمر، انحنای قسمت بالایی پشت یا قفسه سینه نیز افزایش می‌یابد.

شانه‌ها و سر به جلو حرکت می‌کنند و قفسه سینه فرو می‌ریزد تا وزن در حال تغییر را متعادل کند. همه این تغییرات می‌تواند فشار بر ستون فقرات را افزایش دهد و شکل S طبیعی آن را اغراق کند. سایر ماهیچه‌ها و رباط‌ها نیز ممکن است دچار کشیدگی شوند.

آیا خم شدن در دوران بارداری بی‌خطر است؟

سخن ‌آخر

از موقعیت‌هایی که نیاز به خم شدن در دوران بارداری دارید، اجتناب کنید. در صورت نیاز از خانواده و دوستان کمک بخواهید. با رعایت این اقدامات احتیاطی و اجتناب از اعمال بیش از حد، می‌توانید حتی در صورت خم شدن، خود و کودکتان را ایمن نگه دارید.

به یاد داشته باشید که این مقاله فقط یک راهنما است و جایگزینی برای توصیه‌های پزشکی از یک متخصص واجد شرایط نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *