بارداری, بارداری پر خطر

عوارض بالا بودن سن مادر در حاملگی

فهرست موضوعات این مقاله

اگر جزو زوج‌هایی هستید که در سن بالا برای بچه دار شدن اقدام می‌کنید، باید با عوارض بالا بودن سن مادر در بارداری به خوبی آشنا باشید. این کار به شما در نحوه مدیریت و پیشگیری از عوارض بارداری در سنین بالا، کمک می‌کند. برای این منظور بهتر است پیش از اقدام برای بارداری در سنین بالا، تحت نظر پزشک باشید و آزمایشات لازم را انجام دهید. همچنین رعایت راهکارهای مراقبتی در دوران بارداری و آشنایی با علائم پر خطر و درمان به موقع آن، می‌تواند تجربه بارداری و زایمان راحت را برای شما به همراه داشته باشد. با توجه به اهمیت این موضوع، در این مطلب به بررسی تمام جنبه‌های مهم در بارداری در سن بالا می‌پردازیم.

سن و بارداری

همان‌طور که می‌دانید سن مادر، نقش مهمی در روند بارداری دارد. طبق توصیه‌های پزشکی بارداری بالای ۳۵ سال در واقع بارداری در سن بالا محسوب می‌شود. اگر قصد دارید که در سن ۳۵ سالگی یا بیشتر برای بارداری اقدام کنید، معمولاً بارداری شما می‌تواند پرخطر در نظر گرفته شود. به این معنی که بارداری در سنین بالاتر، معمولاً عوارض بیشتری دارد. برخی از رایج‌ترین عوارض بارداری در سن بالا عبارت است از:

  • میزان بالاتر سقط جنین و اختلالات ژنتیکی
  • فشار خون بالا یا دیابت بارداری

 بارداری در سنین بالا با بارداری معمولی خیلی متفاوت نیست، اما باید تحت مراقبت‌های ویژه‌ای باشید. برای این منظور پزشک ممکن است آزمایش‌های قبل از بارداری یا زایمان را تجویز کند و شما را با دقت بیشتری تحت نظر داشته باشد. توجه به علائم بارداری و سلامت مادر و جنین در سن بالای ۳۵ سال اهمیت بیشتری پیدا می‌کند، زیرا خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن در شما افزایش می‌یابد. با وجود این خطرات و مراقبت‌های ویژه، افراد می‌توانند بارداری کم خطری را تجربه کرده و نوزادان سالمی بعد از ۳۵ سالگی به دنیا بیاورند.

یکی از رایج‌ترین نگرانی‌ها درباره بارداری در سنین بالا این است که آیا باردار شدن در سن بالا سخت است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که طبق تحقیقات پزشکی بیشترین کاهش باروری در اواسط تا اواخر دهه ۳۰ زندگی شما اتفاق می‌افتد. کاهش باروری به این معنی است که کیفیت و کمیت تخمک در بدن شما کاهش می‌یابد. این بدان معنا نیست که باردار شدن بعد از ۳۵ سالگی غیرممکن است بلکه ۳۵ سالگی سنی است که باروری با سرعت بیشتری شروع به کاهش می‌کند و شرایط شما برای عوارض بارداری به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد.

بارداری در سنین بالا

 اگر ۳۵ سال یا بیشتر دارید و باردار هستید، در رده سنی بالاتر برای مادر شدن یا AMA در نظر گرفته می‌شوید. این امر می‌تواند بارداری شما را به دلایلی در رده پرخطر قرار دهد، از جمله:

  • افزایش خطر عوارض بارداری برای شما و جنین: احتمال بروز این عوارض در بارداری‌های بعدی تنها به دلیل بالا رفتن سن، افزایش می‌یابد. شرایط مربوط به سن بالای مادر معمولاً به دلیل تعداد غیر طبیعی کروموزوم‌ها یا آنیوپلوئیدی ایجاد می‌شود. این امر باعث ایجاد بیماری‌هایی مانند سندرم داون، تریزومی ۱۸ و تریزومی ۱۳ شده و  همچنین می‌تواند بر احتمال زایمان زودرس تأثیر بگذارد.
  • به دنیا آمدن نوزادان نارس: این نوزادان قبل از اتمام رشد اندام‌هایشان به دنیا می‌آیند که می‌توانند احتمال بیشتری برای ابتلا به مشکلات ریوی، روده‌ای، رشدی، عفونت‌ها و… داشته باشند.

عوارض بالا بودن سن مادر در بارداری

ساعت بیولوژیکی یک واقعیت زندگی است. برای باردار شدن نیز بهتر است بهترین زمان را انتخاب کنید تا از عوارض بارداری در سنین بالا در امان باشید. برخی از مهم‌ترین و رایج‌ترین عوارض بارداری در سنین بالا شامل موارد زیر است:

ممکن است باردار شدن بیشتر طول بکشد

با رسیدن به اواسط تا اواخر ۳۰ سالگی، تخمک‌ها از نظر کمیت و کیفیت کاهش می‌یابند. همچنین، با بالا رفتن سن، تخمک‌های شما به راحتی بارور نمی‌شوند. اگر بیش از ۳۵ سال سن دارید و به مدت شش ماه نتوانسته‌اید باردار شوید، از پزشک برای ارائه راهکارهای مناسب راهنمایی بگیرید.

حاملگی چند قلو شایع‌تر است

احتمال دوقلو بودن جنین در بارداری در سنین بالا، افزایش می‌یابد. این به این دلیل است که تغییرات هورمونی می‌تواند باعث آزاد شدن بیش از یک تخمک به طور همزمان شود. همچنین، فناوری‌های کمک به باروری مانند لقاح آزمایشگاهی، می‌تواند نقش مهمی در این روند داشته باشند.

خطر ابتلا به دیابت بارداری افزایش می‌یابد

این نوع دیابت فقط در دوران بارداری رخ می‌دهد که در بارداری در سنین بالاتر، شایع‌تر است. افراد مبتلا به دیابت بارداری باید کنترل شدید قند خون را از طریق رژیم غذایی و فعالیت بدنی حفظ کنند. همچنین در موارد شدیدتر ممکن است به مصرف دارو نیاز داشته باشید. توجه داشته باشید که دیابت بارداری در صورت درمان نشدن می‌تواند باعث بزرگتر شدن جنین از حد متوسط و معمول آن ​​شود. داشتن یک نوزاد بزرگتر خطر آسیب دیدگی در هنگام زایمان را افزایش می‌دهد. دیابت بارداری همچنین می‌تواند خطر زایمان زودرس، فشار خون بالا در دوران بارداری و عوارض بعد از زایمان را برای نوزاد شما افزایش دهد.

خطر ابتلا به فشار خون بالا در دوران بارداری بیشتر است

تحقیقات نشان می‌دهد فشار خون بالا در بارداری در سنین بالاتر، شایع‌تر است. برای پیشگیری از این شرایط، پزشک باید به دقت فشار خون شما را همراه با رشد و تکامل کودک کنترل کند. اگر در دوران بارداری دچار فشار خون بالا شدید، باید بیشتر به پزشک مراجعه کنید. همچنین، ممکن است لازم باشد نوزاد خود را قبل از موعد زایمان به دنیا بیاورید تا از عوارض احتمالی افزایش فشار خون بر سلامت جنین، جلوگیری کنید.

خطر زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم بیشتر است

یکی از مهم‌ترین عوارض بالا بودن سن مادر در حاملگی این است که احتمال سزارین یا زایمان زودرس افزایش می‌یابد. همچنین زایمان زودرس باعث به دنیا آمدن نوزاد نارسی می‌شود که ممکن است با مشکلات پزشکی پیچیده‌ای رو به رو شود. بارداری پس از ۳۵ سالگی، خطر عوارض مرتبط با بارداری را افزایش می‌دهد، از جمله:

  • خطر ابتلا به شرایط کروموزومی بیشتر است.
  • نوزادانی که از مادران مسن‌تر به دنیا می‌آیند، بیشتر در معرض ابتلا به برخی بیماری‌های کروموزومی مانند سندرم داون هستند.

خطر سقط جنین بیشتر است

خطر سقط جنین و مرده‌زایی در بارداری در سنین بالا، افزایش می‌یابد. این اتفاق ممکن است به دلیل شرایط پزشکی قبلی یا به دلیل شرایط کروموزومی در نوزاد باشد. همچنین برخی تحقیقات نشان می‌دهد که افزایش خطر سقط جنین ممکن است به این دلایل باشد:

  • کاهش کیفیت تخمک در سنین بالاتر
  • افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن

چرا با افزایش سن عوارض بارداری بیشتر می شود؟

حالا که با عوارض بارداری در سنین بالا آشنا شدید، شاید این سوال ذهن شما را درگیر کرده باشد که چرا بالا بودن سن بارداری باعث افزایش عوارض بارداری می‌شود؟ همان‌طور که اشاره شد بالا رفتن سن مادر با کاهش کیفیت تخمک همراه است. احتمال ایجاد ناهنجاری‌های کروموزومی در تخمک‌های پیرتر بیشتر است. بسیاری از این ناهنجاری‌های کروموزومی همان چیزی است که اغلب پزشکان در سه ماهه اول بارداری شما، آن را بررسی می‌کنند. یکی دیگر از دلایلی که بارداری بعد از ۳۵ سالگی عوارض بیشتری دارد این است که با افزایش سن، شانس ابتلا به اکثر بیماری‌های مزمن پزشکی افزایش می‌یابد. به عنوان مثال، حتی یک فرد غیر باردار در ۳۵ سالگی بیشتر از ۲۵ سالگی به فشار خون بالا مبتلا می‌شود.

تاثیر بارداری در سنین بالا بر سلامت جنین

یکی از رایج‌ترین دغدغه‌ها و نگرانی‌ها درباره عوارض بالا بودن سن مادر در بارداری، سلامت جنین است. باید بدانید که احتمال ابتلای کودک شما به یک اختلال مادرزادی در بارداری در سنین بالا، هنوز کم است. با این حال، با افزایش سن، خطرات داشتن نوزادی با اختلال کروموزومی افزایش می‌یابد. اما شاید بپرسید که در این شرایط، مشکلات کروموزومی چقدر شایع است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که با بالا رفتن سن، این مشکلات شایع‌تر می‌شوند. به عنوان مثال، اگر شما بالای ۳۵ سال سن دارید، شانس شما برای داشتن فرزندی با سندرم داون افزایش می‌یابد. بنابراین توصیه می‌شود اگر قصد بارداری در سن بالا را دارید، حتما تحت نظارت و بررسی پزشک برای بارداری اقدام کنید.

شرایط نوزادانی که از والدین با سن بالا متولد می‌شوند، چگونه است؟

  • نوزادانی که از والدین بالای ۴۰ سال به دنیا می‌آیند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های ژنتیکی مانند سندرم داون هستند. با این حال، به خاطر داشته باشید که بارداری در سنین پرخطر به این معنی نیست که نمی‌توانید یک نوزاد سالم داشته باشید. سندرم داون (تریزومی ۲۱) شایع‌ترین بیماری کروموزومی مرتبط با والدین مسن‌تر است.
  • هنگامی که در دهه ۲۰ زندگی خود هستید، شانس شما برای داشتن فرزندی با سندرم داون ۱ در ۱۴۸۰ است. این خطر در ۴۰ سالگی به ۱ در ۸۵ و پس از ۴۵ سالگی به ۱ در ۳۵ افزایش می‌یابد. پیر بودن تخمک‌ها ممکن است این خطر را افزایش دهد، زیرا آنها بیشتر مستعد ناهنجاری‌های کروموزومی هستند.
  • با وجود فناوری‌های پزشکی، احتمال زنده ماندن و ادامه زندگی سالم در نوزادان نارس افزایش یافته است. با این حال، نوزادان نارس بیشتر با مشکلات تنفسی، مشکلات تغذیه، فلج مغزی، تاخیر در رشد، مشکلات شنوایی و مشکلات بینایی رو به رو هستند. تحقیقات نشان داده است که والدین مسن‌تر ۱۷.۴ درصد شانس داشتن فرزندی با محدودیت رشد جنین و ۱۵.۴ درصد شانس تولد نوزادی با وزن بالا دارند.
  • نوزادانی که از والدین مسن متولد می‌شوند نسبت به عفونت‌ها آسیب‌پذیرتر هستند.  

آزمایشات مورد نیاز برای بارداری در سنین بالا

انجام آزمایش‌های غربالگری ژنتیکی برای همه بارداری‌ها توصیه می‌شود، اما برای بارداری در سنین بالا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. انجام آزمایشات غربالگری اختیاری است و به پزشک در تشخیص اینکه آیا کودک شما در معرض خطر بالایی برای برخی بیماری‌های مادرزادی است یا خیر، کمک می‌کند. بیشتر آزمایش‌های دوران بارداری شامل آزمایش خون یا سونوگرافی است. این در حالی است که آزمایشات غربالگری قادر هستند احتمال وجود یک بیماری ژنتیکی را تشخیص دهند. اگر مشکلی در آزمایش غربالگری تشخیص داده شود، بهتر است آزمایش ژنتیک تهاجمی را نیز انجام دهید، که شامل نمونه‌برداری از این موارد است:

  • پرزهای مزمن (CVS) و آمنیوسنتز CVS
  • سلول‌های جفت به منظور تشخیص برخی بیماری‌های ژنتیکی

آمنیوسنتز شامل قرار دادن یک سوزن از طریق شکم برای استخراج مایع آمنیوتیک از داخل رحم است. برای تشخیص برخی از بیماری‌های ژنتیکی که ممکن است جنین به آن مبتلا باشد، از این مایع استفاده می‌شود.

راهکارهای مراقبتی برای کاهش عوارض بارداری در سنین بالا

اگر قصد دارید که در سن بالا برای بارداری اقدام کنید، باید بدانید که علاوه بر مراقبت‌های پزشکی، باید با راهکارهای مراقبت از خودتان و جنین‌تان نیز آشنا باشید و آنها را به خوبی رعایت کنید. این توصیه‌ها به شما در کاهش عوارض ناشی از بارداری کمک می‌کند:

قبل از بارداری با پزشک صحبت کنید

قبل از باردار شدن، با پزشک در مورد سلامت کلی خود در طول بارداری صحبت کنید. برای این منظور حتما این موارد را به پزشک خود در میان بگذارید:

  • در مورد تغییرات سبک زندگی که شانس بارداری و جنین سالم را افزایش می‌دهد، صحبت کنید.
  • نگرانی‌هایی که ممکن است در مورد باروری یا بارداری داشته باشید را برطرف کنید.
  • در مورد چگونگی افزایش شانس بارداری با پزشک مشورت کنید.
  • همچنین مشکلاتی که برای باردار شدن دارید را با پزشک مطرح کنید.

به دنبال مراقبت‌های منظم دوران بارداری باشید

هنگامی که باردار هستید، با ویزیت‌های قبل از زایمان، شرایط خود را بررسی کنید. زیرا پزشک می‌تواند با این کار سلامت شما و کودک‌تان را کنترل کند. در هر ملاقات با پزشک، علائمی را که از نظر شما نگران کننده است را مطرح کنید.

 رژیم غذایی سالم داشته باشید

 در دوران بارداری، به اسید فولیک، کلسیم، آهن، ویتامین D و سایر مواد مغذی ضروری بیشتری نیاز خواهید داشت. اگر در حال حاضر از یک رژیم غذایی سالم استفاده می‌کنید، آن را ادامه دهید. همچنین افزودن ویتامین‌های روزانه در دوران بارداری می‌تواند به حفظ سلامت کلی بدن شما، کمک کند.

به طور استاندارد وزن اضافه کنید

 افزایش وزن مناسب در بارداری در سنین بالا، می‌تواند از سلامت کودک شما حمایت کند. همچنین می‌تواند کاهش وزن اضافی بعد از زایمان را آسان‌تر کند. توصیه می‌شود با پزشک خود همکاری کنید تا برنامه‌ای را که برای شما مناسب‌تر است را تنظیم کند.

فعال بمانید

فعالیت بدنی منظم می‌تواند به کاهش ناراحتی در دوران بارداری، افزایش انرژی و بهبود سلامت کلی بدن کمک کند. این کار باعث افزایش استقامت و قدرت عضلانی شما شده که می‌تواند شما را برای تجربه زایمان راحت‌تر آماده کند. اما دقت داشته باشید که قبل از شروع یا ادامه یک برنامه ورزشی، از پزشک خود تأییدیه بگیرید. این امر به ویژه در صورت داشتن یک بیماری زمینه‌ای، بسیار مهم است.

از مصرف مواد خطرناک و یا قرار گرفتن در معرض آن خودداری کنید

مصرف الکل، تنباکو و مواد مخدر در دوران بارداری ممنوع است. برای کاهش عوارض بارداری در سنین بالا، حتما رعایت این نکته را در نظر داشته باشید.

آگاهی خود را در مورد آزمایشات قبل از تولد برای شرایط کروموزومی بالا ببرید

از پزشک خود در مورد غربالگری و آزمایش قبل از تولد سؤال کنید. غربالگری DNA جنین بدون سلول قبل از تولد، یکی از رایج‌ترین آزمایشات غربالگری محسوب می‌شود. این آزمایش، روشی برای غربالگری برخی شرایط کروموزومی در نوزاد در حال رشد، مانند سندرم داون است.

درمان عوارض بارداری در سنین بالا

یکی از رایج‌ترین سوالات برای افرادی که در سنین بالا باردار می‌شوند این است که آیا عوارض بالا بودن سن مادر در حاملگی قابل درمان است؟ آیا روش‌ها و راه‌های درمانی برای پیشگیری و کنترل این عوارض وجود دارد؟ اگر باردار هستید و سن شما بالای ۳۵ سال است، باید در هر مرحله از بارداری تحت نظر باشید. این کار به شما در پیشگیری و درمان عوارضی که می‌توانند باعث زایمان زودرس یا زایمان سزارین شود و یا سلامت جنین را به خطر بیندازد، کمک کند. اقدامات لازم برای پیشگیری و درمان عوارض بارداری در سنین بالا شامل این موارد است:

  • یک برنامه خاص برای مراقبت‌های دوران بارداری و زایمان برای شما تنظیم می‌شود. این برنامه ممکن است شامل نظارت دقیق بر وزن، فشار خون و سطح گلوکز باشد. همچنین ممکن است برای حفظ سلامت شما در دوران بارداری، رژیم غذایی و نیازهای ورزشی خاصی به شما داده شود.
  • در صورت تشخیص وجود برخی اختلالات خاص، ممکن است بسته به نوع بیماری، نیاز به درمان داشته باشند. اگر اختلالات پزشکی شناخته شده‌ای مانند دیابت، فشار خون بالا یا اختلالات ژنتیکی مشخص دارید، باید برای درمان آن تحت نظر باشید.
  • اگر آزمایش‌های غربالگری ژنتیکی نشان دهد که کودک شما ممکن است یک اختلال مادرزادی داشته باشد، پزشک ممکن است شما را به یک متخصص طب مادر و جنین ارجاع دهد.
  • اگر علائم پره اکلامپسی داشته باشید، پزشک ممکن است توصیه کند که در دوران بارداری، روزانه یک آسپرین کودک مصرف کنید تا خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهید.

مراقبت‌های دوران بارداری، با بالا رفتن سن اهمیت بیشتری دارد، فقط به این دلیل که خطرات و عوارض ناشی از بارداری برای شما بیشتر خواهد بود. بنابراین، با مراجعه مکرر با پزشک یا انجام آزمایش‌های غربالگری، داشتن یک رژیم غذایی سالم و حفظ وزن مناسب در طول بارداری، این دوران حساس را به سلامت پشت سر بگذارید.

برخی حقایق درباره بارداری در سنین بالا

  • برای زنان سالم بالای ۴۰ سال، بارداری در سن بالا می‌تواند راحت‌تر و با کمترین عوارض باشد.
  • اکثر زنان بالای ۴۰ سال در طول سه ماهه اول بارداری، علائم مختلفی از جمله حالت تهوع صبحگاهی را تجربه می‌کنند. هیچ مدرکی مبنی بر بدتر یا متفاوت بودن این علائم در زنان بالای ۴۰ سال وجود ندارد. با این حال، در سه ماهه اول بارداری ممکن است به دلایل مختلف، استرس بیشتری داشته باشند.
  • سن بالاتر خطر سقط جنین بیشتری را به همراه دارد، به خصوص برای زنانی که قبلاً سقط جنین داشته‌اند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ نشان داد که خطر سقط جنین در زنان بالای ۴۵ سال، ۵۳ درصد است، در حالی که این میزان در زنان ۲۵ تا ۲۹ ساله، ۱۰ درصد است.
  • با پیشرفت بارداری، زنان بالای ۴۰ سال در معرض خطر بیشتری برای تجربه عوارض مرتبط با بارداری مانند دیابت بارداری، فشار خون بالا، زایمان زودرس و… هستند. به همین دلیل، پزشک یا ماما ممکن است افزایش نظارت پزشکی را برای این افراد، توصیه کند.
  • با وجود افزایش خطر و عوارض بالا بودن سن مادر در حاملگی، زنان بالای ۴۰ سال می‌توانند بارداری سالم داشته باشند. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۵ نشان داد که هیچ افزایش خطر عوارض بارداری در زنان سالم ۴۰ ساله یا بالاتر با مراقبت‌های دوران بارداری با کیفیت، وجود ندارد.

چگونه در سنین بالا باردار شویم

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که شرایط بارداری در سنین بالا، متفاوت است. این در حالی است که روند بارداری بعد از ۴۰ سالگی برای بسیاری از افراد تفاوتی ندارد. به این صورت که برای باردار شدن، زوجین باید در طول دوره تخمک گذاری و اوج زمان باروری زن، رابطه جنسی داشته باشند. این زمان شامل روزهای منتهی به تخمک گذاری و در ایده‌آل‌ترین شکل آن، روز تخمک گذاری است. اگر به طور دقیق نمی‌توانید این زمان را محاسبه کنید، استفاده از تست‌های پیش بینی تخمک گذاری می‌تواند به تعیین دقیق رهاسازی تخمک‌ها کمک کند. در این شرایط بررسی دمای پایه بدن می‌تواند به شما در بررسی این موضوع که آیا تخمک گذاری انجام شده است یا خیر، کمک کند.

 انجام این کار با بالا رفتن سن زنان برای بارداری مهم است، زیرا تخمک گذاری در بدن برخی از زنان بعد از ۴۰ سالگی، متوقف شده یا تخمک گذاری مکرر ندارند. برای کنترل دمای پایه بدن، می‌توانید هر روز صبح به محض بیدار شدن از خواب، دمای بدن خود را در همان زمان اندازه گیری کنید. انجام این کار بلافاصله در صبح، پس از حداقل ۳ تا ۴ ساعت خواب و با استفاده از دماسنج دیجیتال بسیار مهم است. پس از تخمک گذاری، دمای متوسط ​​به مقدار ۰.۵-۱ درجه فارنهایت افزایش می‌یابد و تا زمانی که یک زن پریود شود، بالا باقی می‌ماند، سپس دما به حالت اولیه باز می‌گردد.

اما باید توجه داشته باشید که بررسی دمای پایه بدن همیشه دقیق نبوده و ممکن است اندازه گیری دقیق تخمک گذاری با این روش، موفق نباشد. زیرا عوامل متعددی مانند استرس و مصرف الکل می‌تواند بر عدد اندازه گیری‌ها تأثیر بگذارند. بنابراین بهتر است برای بررسی دقیق‌تر تخمک گذاری و بهترین زمان برای لقاح و باروری، به پزشک مراجعه کنید.

آیا می‌توان برای بارداری در سن بالا یائسگی را به تاخیر انداخت؟

یکی از مهم‌ترین دغدغه زنان با سن بالا که قصد بارداری دارند، این است که آیا می‌توان روند یائسگی را به تاخیر انداخت؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که پس از شروع یائسگی، کند یا متوقف کردن روند آن غیر ممکن است. اگر بارداری را به تعویق می‌اندازید یا نگران حفظ باروری خود هستید، فناوری‌های باروری مانند IVF یا فریز کردن تخمک‌ها یک گزینه برای بارداری در سن بالا محسوب می‌شود. همچنین بارداری با استفاده از تخمک اهدایی گزینه دیگری است که می‌توانید آن را انتخاب کنید. بنابراین اگر قصد بارداری در این شرایط را دارید، می‌توانید با پزشک خود در مورد این روش‌ها صحبت کرده و بهترین و مناسب‌تری گزینه را با توجه به شرایط خود انتخاب کنید.

فواید بالا بودن سن در بارداری

در کنار تمام عوارض و خطرات احتمالی بارداری در سنین بالا، این سؤال ذهن برخی از افراد را به خود مشغول کرده است که آیا بارداری بعد از ۳۵ سالگی، فوایدی نیز دارد؟ باید بدانید که تشکیل خانواده یک تصمیم شخصی است و بسیاری از افراد علاقه زیادی به بچه دار شدن در هر سنی دارند. یکی از مزایای بچه دار شدن در سنین بالا این است که تجربه والدین برای تربیت کودکان و همچنین ثبات مالی آنها بیشتر است.  

با تغییر در سبک زندگی امروزی، اکثر زوج‌ها در سنین بالا تصمیم به ازدواج می‌گیرند، همچنین این افراد ممکن است بچه دار شدن و گسترش خانواده خود را نیز به تاخیر بیاندازند. مطالعات نشان می‌دهد که نرخ افرادی که اولین نوزاد خود را در اواخر ۳۰ سالگی به دنیا می‌آورند، هر سال در حال افزایش است. به همین دلیل باید راهکارهای مراقبتی و پزشکی برای کمک به بارداری در سنین بالا نیز افزایش یافته و خطر عوارض ناشی از بارداری در سن بالا نیز به خوبی کنترل و مدیریت شود.

سخن پایانی

با افزایش سن ازدواج، تعداد والدینی که در سنین بالا برای بچه دار شدن اقدام می‌کنند نیز روبه افزایش است. یکی از مهم‌ترین دغدغه این زوج‌ها این است گه چگونه عوارض بالا بودن سن مادر در حاملگی را کاهش داده و آن را مدیریت کنند. باید بدانید که بارداری در سنین بالا در صورتی که تحت مراقبت‌های پزشکی و آزمایشات مختلف نباشد، ممکن است سلامت مادر و جنین را به خطر بیندازد. اما این به این معنی نیست که والدین با سن بالا نمی‌توانند فرزند سالمی به دنیا بیاورند. اگر قصد بارداری در سنین بالای ۳۵ سال را دارید حتما پیش از اقدام برای بچه دار شدن با پزشک متخصص صحبت کرده و مراقبت‌های قبل، حین و بعد بارداری را به خوبی رعایت کنید و از داشتن فرزندی سالم لذت ببرید.

منابع

  1. https://www.ssmhealth.com/conditions-treatments/maternity-care/high-risk-pregnancy/age-pregnancy
  2. https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/getting-pregnant/in-depth/pregnancy/art-20045756
  3. https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/22438-advanced-maternal-age
  4. https://www.medicalnewstoday.com/articles/having-a-baby-at-40
  5. https://www.health.com/condition/pregnancy/babies-after-40-the-hidden-health-risks-of-mid-life-pregnancy 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *