سلامت نوزاد, نگهداری از نوزاد

چگونه با شوره سر در نوزادان مقابله کنیم؟

چگونه با شوره سر در نوزادان مقابله کنیم؟

بیماری‌های پوستی در کودکان زمانی که در حال رشد هستند رایج است زیرا پوست آنها هنوز حساس است و در برابر باکتری‌های اطراف خود سد دفاعی ضعیفی دارد. اکثر بیماری‌های پوستی بسته به جایی که کودک را درگیر می‌کند، می‌تواند باعث تحریک پذیری و ناراحتی شود. شوره سر یک بیماری پوستی است که روی پوست سر کودک شما تأثیر می‌گذارد. شوره سر یکی از شایع‌ترین و گسترده‌ترین عفونت‌هایی است که کودکان می‌توانند به آن مبتلا شوند. با پینو بیبی همراه باشید تا بدانید چگونه با شوره سر نوزادان مقابله کنید و پوست سر نوزاد را چگونه تمیز نگه دارید.

چگونه با شوره سر در نوزادان مقابله کنیم؟

شوره سر چیست؟

شوره سر شکل خفیفی از یک بیماری پوستی است که به عنوان درماتیت سبوره نیز شناخته می‌شود. این شامل پوسته پوسته شدن پوست روی سر و گاهی اوقات حتی ابروها و مژه‌ها می‌شود. پوست سر پوسته پوسته می‌شود و باعث ایجاد پوسته‌های ریز و سفید می‌شود. در حالی که شوره سر بی‌ضرر است، می‌تواند باعث خارش و قرمزی شودو البته ظاهری ناخوشایند را ایجاد می‌کند. اگر شوره سر درمان نشود می‌تواند باعث ریزش مو شود. در صورت مشاهده شوره سر یا ریزش بیش از حد مو در کودک خود به پزشک خود مراجعه کنید، زیرا سایر شرایط نیز می‌توانند علائم مشابهی ایجاد کنند. یکی از این شرایط آلودگی به شپش در کودکان است. در حالی که چندین روش بدون نسخه برای درمان شوره سر وجود دارد، توصیه می‌شود به دنبال کمک پزشکی باشید زیرا برخی از درمان‌ها ممکن است باعث واکنش‌های آلرژیک در کودکان شوند.

علل شوره سر در نوزادان

دلایل زیادی وجود دارد که کودک شما ممکن است شوره سر پیدا کند. این موارد عبارت هستند از:

رشد قارچ: قارچ مالاسزیا می‌تواند باعث ریزش بیش از حد سلول‌های مرده پوست روی پوست سر شود. هنگامی که این سلول‌ها با سبوم تولید شده توسط غدد چربی مخلوط می‌شوند، باعث ایجاد شوره سر می‌شوند.

شامپو زدن بیش از حد: استفاده بیش از حد از شامپو می‌تواند منجر به از بین رفتن تمام چربی‌های طبیعی پوست سر شود. این امر باعث خشک شدن پوست می‌شود که در نهایت منجر به شوره سر می‌شود. گاهی اوقات، ممکن است درماتیت نیز به دلیل تأثیر مواد شیمیایی بر روی پوست رخ دهد. بهتر برای شستشوی پوست سر نوزاد از شامپوهای ملایم و شامپوهای مخصوص کودک استفاده کنید. شامپو پینو بیبی مناسب برای پوست حساس و لطیف نوزاد شماست و فرمولاسیون آن مورد تایید وزرات بهداشت است. شامپو پینو بیبی فاقد پاربن، سولفات، رنگ و مواد شیمیایی مضر است. شامپوهای پینو بیبی دارای روغن آرگان هستند که از خشکی پوست سر نوزاد جلوگیری می‌کنند. علاوه بر آن این شامپوها هایپوآلرژنیک هستند که فاقد مواد حساسیت‌زا می‌باشند، پس با خیال راحت از شامپو و صابون‌های مخصوص کودکان پینو بیبی استفاده کنید.

شستشوی ناکافی و عدم رعایت بهداشت پوست و مو: حفظ بهداشت پوست سر بسیار مهم است زیرا می‌تواند پوست مرده، کثیفی و چربی را خیلی سریع جمع کند که می‌تواند منجر به شوره سر شود. همان طور که شامپو زدن زیاد باعث خشکی پوست و ایجاد شوره سر می‌شود، شستشوی کم موها و ماندن چربی و گرد و غبار لابه‌لای موی کودک نیز می‌تواند باعث ایجاد شوره سر شود. استفاده از شامپوی مناسب و داشتن یک روتین بهداشتی برای شستشوی هفتگی موی نوزاد راهکار کلیدی برای مقابله با این مشکل است. همان طور که پیشتر گفتیم استفاده از شامپوهای ملایم و بدون اسانس پینو بیبی یک انتخاب عالی برای نوزاد عزیز شماست.

شرایط پوستی: برخی از بیماری‌های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس (یک بیماری پوستی خودایمنی است) منجر به شوره سر می‌شوند.

قرار گرفتن در معرض گرمای شدید: اگر پوست سر در معرض گرمای بیش از حد قرار گیرد، مانند زمانی که زیر نور مستقیم خورشید باشد، ممکن است شوره سر ایجاد کند.

کمبود رطوبت پوست بدن: کمبود رطوبت به خصوص در ماه‌های زمستان می‌تواند باعث خشک شدن پوست سر و ایجاد شوره سر شود.

پوست سر چرب: تمام پوست سر برای حفظ رطوبت و سلامت پوست، چربی تولید می‌کند. با این حال، اگر تولید چربی بیش از حد باشد، می‌تواند باعث شوره سر شود.

علائم و نشانه‌های شوره سر در نوزادان

چندین نشانه از شوره سر وجود دارد که می‌توانید مراقب آنها باشید. برخی از این موارد عبارت هستند از:

  • خشکی پوست در نزدیکی پوست سر، پیشانی و پلک‌ها
  • لکه‌های چرب روی پوست
  • سرخی پوست
  • خارش پوست
  • پوسته‌های سفید روی پوست سر
  • ریزش موقت مو

آیا شوره سر تنها دلیل فلس روی سر نوزاد است؟

در حالی که شوره سر شایع‌ترین دلیل ظاهر شدن پوسته‌ها روی سر کودک شما است، تنها دلیل آن نیست. دلایل دیگر عبارت هستند از:

  • آفتاب سوختگی
  • شستشوی نادرست با شامپوی نامناسب
  • کلاه گهواره
  • درماتوفیتوز

راه‌های خلاص شدن از شر شوره سر

برخی از درمان‌های خانگی شوره سر کودک که می‌توانید امتحان کنید عبارت هستند از:

  • برس و شامپوی مناسب: از یک برس نرم برای شانه کردن موی کودک استفاده کنید تا به آرامی پوست سر کودک خود را برس بزنید. این کار باعث حذف تکه‌های مرده می‌شود. سپس از یک شامپوی ملایم مانند شامپو پینو بیبی برای شستن موهای کودکتان استفاده کنید.
  • شامپوی دارویی: اگر شوره سر ادامه داشت، با پزشک کودک خود مشورت کنید و برای او یک شامپوی دارویی تجویز کنید. دستورالعمل‌های داده شده توسط پزشک و هم چنین دستورالعمل‌های روی بطری شامپو را به دقت دنبال کنید.
  • آبکشی کافی و مناسب: قبل از خشک کردن موهای کودک با یک حوله نرم، مطمئن شوید که هر اثری از شامپو به خوبی شسته شده است و شامپو لابه‌لای موی کودک شما باقی نمانده است.
  • از تسکین دهنده استفاده کنید: گاهی اوقات، خاراندن پوست آسیب دیده می‌تواند شرایط را تشدید کند. در عوض، از محصولاتی مانند روغن نارگیل، آلوئه ورا یا حتی روغن آرگان برای کاهش هر گونه التهاب و تحریک پوست استفاده کنید.

به شدت توصیه می‌شود که قبل از شروع درمان برای هر یک از این شرایط با پزشک مشورت کنید. شوره سر یا هر بیماری پوستی دیگری را خود تشخیص ندهید و برای برنامه‌های درمانی مخصوص فرزندتان از مشاوره پزشکی بخواهید.

سوالات متداول

۱. آیا شوره سر در نوزادان مسری است؟

در حالی که شوره سر می‌تواند ناخوشایند باشد یا حتی باعث خارش و تحریک پوست در کودک شما شود، اما مسری نیست. کودک شما می‌تواند همان طور که عادت دارد مانند همیشه به تعامل با سایر کودکان و بزرگسالان ادامه دهد.

۲. کلاهک گهواره‌ای چیست و چه تفاوتی با شوره سر دارد؟

کلاهک گهواره درماتیت سبورئیک نوزادی نیز نامیده می‌شود. این یک بیماری پوستی است که نوزادان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در حالی که روی پوست سر شروع می‌شود، می‌تواند به سایر قسمت‌های بدن گسترش یابد. با برجستگی‌های قرمز مشخص می‌شود و به شکل پوست زرد و پوسته‌ای در می‌آید که هنگام لمس پوسته پوسته می‌شود. در حالی که شوره سر می‌تواند هر فردی را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد و نیاز به توجه دارد، کلاهک گهواره‌ای معمولاً در سه ماه اول زندگی نوزادان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و فقط برای سال اول باقی می‌ماند.

اگر پوست سر کودک شما شروع به ترک خوردن، خونریزی یا ترشح کرد، فوراً او را به پزشک ببرید. این علائم می‌تواند نشانه‌های اولیه عفونت‌های دیگر باشد.

سخن آخر

اگر شوره سر برای مدت طولانی و بدون نشانه‌ای از کاهش وجود داشته باشد، یا اگر ریزش مو به دلیل شوره سر بیش از حد باشد، باید تحت مراقبت پزشکی قرار گیرد. اطمینان حاصل کنید که فقط از محصولات مورد تایید وزارت بهداشت و با کیفیت روی پوست و پوست سر کودک خود استفاده می‌کنید. هنگام بیرون رفتن از خانه سر کودک را بپوشانید تا از پوست حساس او محافظت کنید. اگر به طور منظم به کودک خود ماساژ می‌دهید، مطمئن شوید که از پوست سر غافل نشوید و هم چنین مطمئن شوید که روغن ماساژ برای مدت طولانی روی پوست باقی نمی‌ماند. بیش از حد نگران شوره سر روی پوست سر کودک خود نباشید زیرا این وضعیت به راحتی قابل رفع است. اگر هم چنان نگران هستید، می‌توانید با یک متخصص پوست کودکان صحبت کنید.

بهداشت بخش مهمی از پیشگیری از شوره سر در کودکان است، بنابراین اطمینان حاصل کنید که موهای آنها را به طور منظم بشویید، اگر موها خیلی خشک هستند به پوست سر کودک روغن بزنید و از شامپویی که مخصوص نوع موی کودکتان است استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *