تغییرات زنان

اگزما بعد از بارداری: علل و نکاتی برای مقابله با آن

اگزما بعد از بارداری: علل و نکاتی برای مقابله با آن

تبریک می‌گوییم پس از ۹ ماه تغییرات بدن و فراز و نشیب‌های مختلف در سطوح هورمونی، شما اکنون یک فرشته کوچک در زندگی خود دارید. اما ممکن است برای برخی از مادران، به دلیل حمله اگزما پس از بارداری، این شادی هم چنان رویایی دور از ذهن است. به دلیل تغییرات هورمونی و پوستی که در زمان بارداری شما رخ داده است، اگزما می‌تواند پس از زایمان نیز عود کند.

اگزما یک بیماری پوستی است که با پوست خشک، خارش‌دار و ملتهب مشخص می‌شود. پس از زایمان، اگزما ممکن است به دلیل نیازهای مراقبت از کودک و تغییرات هورمونی در بدن شعله‌ور شود. در دوران بارداری و پس از زایمان، بسیاری از افراد دچار تغییرات پوستی از جمله اگزما می‌شوند. این ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی، شستن مکرر دست‌ها یا سایر محرک‌ها باشد. بزرگسالان معمولاً شیوع اگزما را در مناطقی از بدن متفاوت از کودکان تجربه می‌کنند. اگزما ممکن است ظاهر شود:

  • دور چشم
  • روی صورت
  • در پشت گردن
  • در مناطقی که خم می‌شوند، مانند داخل آرنج یا پشت زانو
  • افرادی که زایمان کرده‌اند نیز ممکن است آن را در ناحیه تناسلی ایجاد کنند.

علائم اگزما ممکن است شامل پوست بسیار خشک یا پوستی باشد که مستعد تحریک است. خاراندن می‌تواند منجر به زخم‌های باز شود که مایع شفاف ترشح می‌کند یا خونریزی می‌کند. در این مقاله پینو بیبی نکاتی را در مورد این که چگونه می‌توانید وضعیت اگزما خود را پس از زایمان و بعد از آن مدیریت کنید، به شما اشتراک خواهد گذاشت.

اگزما بعد از بارداری: علل و نکاتی برای مقابله با آن

علت اگزما بعد از زایمان چیست؟

بارداری زیباترین دوران زندگی یک زن است، اما برای کسانی که در اوایل زندگی خود با اگزما مواجه شده‌اند نیز ‌می‌تواند دوران سختی باشد. استرس فیزیکی ناشی از بچه‌دار شدن و تغییرات هورمونی مرتبط با آن ‌می‌تواند باعث تشدید شرایط غیرمنتظره مانند اگزما شود. بیایید به تفصیل علل و دلایل اگزما بعد از بارداری را ببینیم:

۱. تغییرات در سیستم ایمنی بدن

بارداری تغییرات زیادی در بدن و سیستم ایمنی بدن ایجاد ‌می‌کند. سیستم ایمنی به طور کلی ضعیف‌تر ‌می‌شود تا کودک را در خود جای دهد به طوری که نمی‌تواند کودک را به عنوان یک جسم خارجی پس بزند. پس از زایمان، سیستم ایمنی بدن شما شروع به بهبودی می‌کند و گاهی اوقات می‌تواند بیش از حد واکنش نشان دهد، که منجر به التهاب بدن و پوست می‌شود و باعث بیماری اگزما می‌شود.

۲. تغییرات در هورمون‌‌ها

پس از زایمان، بدن شما دوباره شروع به یافتن تعادل صحیح هورمون‌‌های شما ‌می‌کند. اگزمای هورمونی بعد از بارداری ‌می‌تواند باعث خشک شدن پوست و ایجاد خارش و پوسته پوسته شدن آن شود.

۳. استرس

استرس پس از بارداری یکی از دلایل اصلی اگزما پس از زایمان است. کمبود خواب ‌می‌تواند سطح اضطراب شما را افزایش دهد که به نوبه خود ‌می‌تواند منجر به بیماری اگزما شود.

۴. آلرژی‌‌های جدید

در طول بارداری و بعد از آن، بسیاری از مادران دچار آلرژی‌‌های جدید ‌می‌شوند. یک آزمایش سریع آلرژی ‌می‌تواند به شما کمک کند محرک‌‌های آن را بشناسید تا بتوانید از آنها اجتناب کنید و اگزما را تسکین دهید.

چگونه با اگزمای بعد از بارداری مقابله کنیم؟

اگزما ‌می‌تواند بعد از زایمان طبیعی و هم چنین بعد از سزارین ایجاد شود. مهم‌ترین نکته برای جلوگیری از اگزما یا جلوگیری از آن، دانستن علل احتمالی ابتلا به آن پس از زایمان است.

۱. مراقب عوامل محیطی باشید

محرک‌‌های محیطی شایع‌ترین دلایلی هستند که ‌می‌توانند اگزما را پس از بارداری تسریع کنند. شوره حیوانات خانگی، حساسیت به غذای خاص، لوسیون‌‌ها، صابون‌‌های تند، یا حتی پودرهای شوینده ‌می‌تواند باعث بدتر شدن اگزما شود. دور ماندن یا رعایت احتیاط ‌می‌تواند در کنترل این بیماری پوستی بسیار مفید باشد.

۲. پوست خود را مرطوب نگه دارید

از استفاده از هر گونه صابون تند بر روی بدن خود اجتناب کنید تا پوست شما خشک نشود. هم چنین باید از شستن مکرر دست‌‌ها خودداری شود زیرا چربی‌‌های طبیعی بدن را از بین ‌می‌برد و پوست را برای ایجاد اگزما خشک ‌می‌کند. بلافاصله پس از حمام کردن یا شستن دست‌‌ها از مرطوب کننده استفاده کنید تا رطوبت آن مسدود شود و از بروز اگزما جلوگیری شود. برای جلوگیری از ایجاد اگزمای صورت یا هر جایی از بدن، همیشه به جای مالش، پوست را خشک کنید.

۳. از ژل آلوئه ورا استفاده کنید

استفاده از ژل آلوئه ورا یا گل همیشه بهار ‌می‌تواند پوست آسیب دیده از اگزما را تسکین دهد.

۴. روغن توت سیاه

روغن توت سیاه را در رژیم غذایی خود بگنجانید، تقریباً ۵۰۰ میلی گرم دو بار در روز. روغن توت سیاه غنی از اسید گاما لینولنیک است که به رشد سالم مو، پوست و ناخن‌‌ها کمک ‌می‌کند.

۵. از مصرف محصولات لبنی اجتناب کنید

مصرف لبنیات معمولاً موجب تشدید اگزما می‌شود. سعی کنید از محصولات لبنی و محصولاتی که دارای روغن‌‌های هیدروژنه و اسیدهای چرب ترانس هستند اجتناب کنید و بررسی کنید که آیا عدم مصرف این گونه محصولات تفاوتی ایجاد ‌می‌کند یا خیر.

۶. حمام ولرم بگیرید

برای کاهش علائم خود، ‌می‌توانید از حمام‌‌های آب گرم و به دنبال آن از نرم کننده‌‌ها و استروئیدهای موضعی استفاده کنید. توصیه ‌می‌شود قبل از استفاده از کرم‌‌های دارویی موضعی با پزشک مشورت کنید تا از هر گونه خطر احتمالی در دوران شیردهی جلوگیری کنید.

۷. مدیریت استرس

تمرین یوگا هم چنین به کاهش استرس شما پس از زایمان کمک ‌می‌کند و در نتیجه با موفقیت با حملات اگزما مقابله ‌می‌کند. مقاله مربوط به یوگای مادر و کودک را مطالعه کنید و بیاموزید چگونه با کودک خود ورزش کنید، سالم و شاد بمانید و از همه مهم‌تر اوقات خوشی را با کودک دلبندتان سپری کنید که برای هر دو شما مفید خواهد بود.

آیا ‌می‌توان با وجود اگزما به نوزاد شیر داد؟

ناراحت‌کننده‌ترین ناحیه‌ای که یک زن ممکن است به اگزما مبتلا شود، ناحیه آرئول یا نوک سینه‌ها است. اگزمای نوک پستان ‌می‌تواند یک مورد غیرعادی اگزما باشد که در نتیجه برخی از غذاهایی که کودک ‌می‌خورد و مادر نسبت به آن عدم تحمل دارد، ایجاد ‌می‌شود. با این حال، مطمئناً ‌می‌توانید به شیر دادن به نوزاد مبتلا به اگزما ادامه دهید. با اگزما، شیردهی تنها زمانی متوقف ‌می‌شود که به مادر آسیب برساند. تغذیه با شیر مادر در واقع به جلوگیری از مشکلات دیگری مانند مسدود شدن مجاری شیر و ورم پستان کمک ‌می‌کند.

در اینجا چند نکته برای تغذیه با شیر مادر در هنگام ابتلا به اگزما آورده شده است:

  • ‌می‌توانید بلافاصله پس از تغذیه، یک نرم کننده و استروئید موضعی را روی نواحی آسیب دیده بمالید.
  • قبل از شیر دادن به نوزاد، از پاک کردن کامل داروهای موضعی از نوک سینه‌‌ها و آرئول‌‌ها نهایت دقت را داشته باشید.
  • از پوشیدن سوتین‌‌های تنگ خودداری کنید و هر گونه رطوبت اطراف سینه‌‌های خود را با پد سینه بشویید.
  • هم چنین ‌می‌توانید مقداری شیر مادر را روی ناحیه آسیب دیده بمالید. چربی موجود در شیر مادر با حفظ رطوبت در نوک سینه‌‌های ترک خورده خشکی را کاهش ‌می‌دهد.

آیا اگزما ‌می‌تواند بر جنین تأثیر بگذارد؟

اگزما ‌می‌تواند ارثی باشد. اگر شما یا هر یک از اعضای خانواده‌تان اگزما، آلرژی و اختلالات خودایمنی مانند آسم دارید، احتمال این که کودک شما به اگزما مبتلا شود بیشتر است. با این حال، اگر نه والدین و نه خواهر و برادرها اگزما، آسم یا تب یونجه نداشته باشند، احتمال ابتلای نوزاد به این بیماری بسیار کم است، مانند یک در ۱۰.

نکته مهمی ‌که در این جا باید به آن توجه کرد این است که اگر والدین سابقه اگزما داشته باشند (یا نه) هیچ راهی برای اطمینان از این که آیا کودک دچار اگزما خواهد شد یا خیر وجود ندارد. هم چنین، هیچ شواهد علمی‌ روشنی وجود ندارد که نشان دهد هر گونه تغییر یا کنترل در سبک زندگی قبل از بارداری یا در طول بارداری از اگزما جلوگیری ‌می‌کند.

اگزما گاهی خود به خود بهبود ‌می‌یابد. پوست خود را مرطوب نگه دارید و سعی کنید محرک‌‌های اگزما خود را کشف کنید تا بتوانید آنها را با موفقیت مدیریت کنید. روی استراحت و خواب کافی تمرکز کنید تا از ایجاد هر گونه استرس جلوگیری کنید.

سوالات متداول

آیا ابتلا به اگزما بعد از بارداری طبیعی است؟

اگر بعد از زایمان دچار اگزما می‌شوید، مهم است بدانید که تنها نیستید. بین اگزما و هورمون‌ها ارتباط وجود دارد، به این معنی که درماتیت آتوپیک در دوران بارداری یا بعد از آن نادر نیست.

آیا شیردهی می تواند باعث اگزما در مادر شود؟

محرک‌های رایج برای شعله ور شدن اگزما عبارت هستند از: پوست خشک، محرک‌های محیطی و آلرژن‌ها، استرس و هورمون‌ها. این مورد آخر مخصوصاً برای افرادی که باردار هستند یا در دوران شیردهی هستند مرتبط است، زیرا تغییر سطح هورمون (به ویژه استروژن) می تواند باعث بدتر شدن علائم در دوران بارداری شود.

آیا وازلین به اگزما کمک می‌کند؟

هنگامی که از اگزما رنج می‌برید، می‌خواهید از محصولاتی استفاده کنید که با شرایط شما سازگار است و آن را تشدید نمی‌کند. خبر خوب این است که انجمن ملی اگزما تایید کرده است که Vaseline® Jelly Original برای مبتلایان به اگزما و افراد دارای شرایط پوستی حساس مناسب است.

آیا ‌می‌توان با وجود اگزما به نوزاد شیر داد؟

سخن آخر

با درمان مناسب، افراد می‌توانند اگزمای پس از زایمان خود را مدیریت کنند، اما یافتن آن چه موثر است ممکن است به آزمون و خطا نیاز داشته باشد. برای برخی از افراد، اگزما در دوره پس از زایمان فروکش می‌کند، زیرا سطح هورمون‌ها شروع به عادی شدن می‌کند، اما برای برخی دیگر، اگزما ممکن است باقی بماند. تغییرات در سطح هورمون‌ها و سیستم ایمنی بدن در دوران بارداری می‌تواند باعث اگزمای پس از زایمان شود. اگزما در بزرگسالان به طور کلی در موارد زیر رخ می‌دهد: صورت، گردن، خم شدن دست‌ها یا پاها و پوست دور چشم.

در افرادی که زایمان کرده‌اند، ممکن است اگزما در اندام تناسلی نیز رخ دهد. نرم کننده‌ها و اصلاح شیوه زندگی می‌توانند اگزما را درمان کنند. در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای اگزما وجود ندارد. برای افرادی که اگزمای نوک پستان دارند و در دوران شیردهی هستند، استروئیدهای موضعی یک گزینه مناسب است، به شرطی که یک ساعت بین مصرف و تغذیه بعدی نوزاد فاصله باشد و قبل از شیردهی، نوک پستان را پاک کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *