تغذیه در بارداری

مصرف بادمجان در بارداری و اثرات آن

اگر از رژیم غذایی مدیترانه‌ای پیروی می‌کنید یا از خوردن بادمجان لذت می‌برید و یا پیرو رژیم گیاهخواری هستید، ممکن است بپرسید که آیا می‌توانید در دوران بارداری از خوردن بادمجان لذت ببرید. بادمجان گیاه بنفش رنگی از تیره خانواده گل شب بو است برخی از اعضای خانواده شب بوئیان ‌عبارت هستند از: گوجه فرنگی، سیب زمینی و فلفل.

شاید شنیده باشید که مصرف بادمجان در دوران بارداری خطرناک است، اما آیا این حقیقت دارد؟ آیا مصرف بادمجان در دوران بارداری بی‌خطر است؟ برخی منابع می‌گویند که آنها توانایی تحریک قاعدگی یا حتی ایجاد زایمان زودرس را دارند، اما آیا این با شواهد واقعی تایید می‌شود؟ در زیر نگاهی به ایمنی مصرف بادمجان در دوران بارداری خواهیم داشت. ‌هم چنین عوارض احتمالی مصرف بادمجان در دوران حاملگی را بررسی خواهیم کرد. با پینو همراه باشید تا در مورد مواد مغذی بادمجان برای شما و کودک در حال رشدتان بیشتر بدانید.

مصرف بادمجان در بارداری و اثرات آن

آیا صرف بادمجان در دوران بارداری بی‌خطر است؟

بله، خوردن بادمجان (یا برنجال) در دوران بارداری بی‌خطر است. هیچ داده‌ علمی وجود ندارد که نشان دهد بادمجان باعث تحریک قاعدگی یا زایمان زودرس می‌شود. ‌هم چنین خوردن بادمجان برای کسانی که دیابت بارداری دارند بی‌خطر است. با این حال، وقتی نوبت به خوردن بادمجان در دوران بارداری می‌رسد، می‌توانید چیزهای خوبی را دریافت کنید. گیاهان خانواده شب بو مانند بادمجان حاوی ماده‌ای به نام سولانین است. این ماده در صورت مصرف زیاد می‌تواند سمی ‌باشد.

سولانین چیست؟

آیا تا به حال سیب زمینی‌های شما سبز شده‌اند؟ این رنگ سبز اساساً هشداری است مبنی بر این که سولانین موجود در سیب زمینی ممکن است در سطح سمی ‌باشد. بادمجان‌ها با هشدار همراه نیستند. آنها مانند سیب زمینی سبز نمی‌شوند. مسمومیت با سولانین زمانی اتفاق می‌افتد که در معرض سطوح بالای سولانین قرار می‌گیرید و می‌تواند علائمی ‌مانند اسهال، استفراغ، تب و یا درد معده را ایجاد کند. اما باید خیلی در مصرف بادمجان زیاده روی کنید تا دچار مسمویت شوید. برای این که به درجه سمیت برسد باید بیش از ۴۰۰ میلی گرم سولانین بخورید. بیشتر سبزیجات شب بو حاوی ۲ تا ۱۳ میلی گرم سولانین هستند.

ارزش غذایی بادمجان

یک فنجان یا ۸۲ گرم بادمجان خام حاوی مواد مغذی زیر است:

فواید بادمجان در دوران بارداری

خوردن بادمجان در دوران بارداری در حد اعتدال بی‌خطر است. بادمجان در واقع فواید تغذیه‌ای و سلامتی برای زنان باردار دارد. در ادامه به بررسی برخی از مزایای مصرف بادمجان در دوران بارداری اشاره خواهیم کرد.

خواص آنتی اکسیدانی

شاید قبلاً این کلمه فانتزی را شنیده باشید، اما آنتی اکسیدان چیست و چرا باید آن را در رژیم غذایی خود گنجاند؟ آنتی اکسیدان‌ها موادی هستند که به محافظت از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد یا مواد مضری که ممکن است در اطراف شناور باشند کمک می‌کنند. اینها در پیشگیری از بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی و سرطان مفید هستند. جذب آنتی اکسیدان کافی یکی از دلایلی است که خوردن انواع غذاهای گیاهی رنگارنگ هر روز تشویق می‌شود. بادمجان منبع آنتی اکسیدان است. به طور خاص، بادمجان حاوی آنتوسیانین است. این آنتی اکسیدانی است که مسئول رنگ بنفش روشن و جذاب بادمجان است.

فیبر

همان طور که در بالا خواندید، یک فنجان بادمجان خام حاوی ۲.۵ گرم فیبر رژیمی ‌است. افزایش مصرف فیبر غذایی همراه با مصرف مایعات اولین خط جلوگیری و درمان یبوست در دوران بارداری است. هیدراته ماندن با مایعات فراوان هنگام افزایش مصرف فیبر کلیدی است. این به جلوگیری از مشکلات گوارشی کمک می‌کند.

فیبر علاوه بر این که دستگاه گوارش شما را منظم نگه می‌دارد، عملکردهای دیگری نیز دارد. فیبر به شما کمک می‌کند مدت طولانی‌تری سیر بمانید و سرعت افزایش قند خون را کاهش می‌دهد. متعادل نگه داشتن سطح قند خون برای همه زنان باردار مهم است. نه فقط کسانی که دیابت بارداری دارند. افزایش سطح قند خون با نتایج نامطلوب و عوارض ناخوشایند بارداری از جمله زایمان زودرس و پره اکلامپسی برای مادر مرتبط است.

فیبر برای سلامت قلب نیز مهم است. فیبر می‌تواند به افزایش کلسترول خوب ما که HDL نیز نامیده می‌شود، کمک کند و کلسترول بد را کاهش دهد. در حالی که اکثر افراد در مورد سلامت قلب خود استرس دارند، یک مطالعه علمی نشان داده است که پودر بادمجان ممکن است فشار خون را در افراد غیر باردار کاهش دهد.

فولات

بادمجان حاوی فولات است، یک ماده مغذی حیاتی برای رشد و نمو کودک شما. مصرف ناکافی فولات با چندین پیامد بد بارداری مرتبط است. فولات در سه ماهه اول بارداری بسیار مهم است. این به این دلیل است که فولات در پیشگیری از نقص لوله عصبی نقش دارد. فولات ‌هم چنین به رشد گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند. حتی ۲۰ سال پس از این که ایالات متحده شروع به غنی سازی اسید فولیک در محصولات مبتنی بر غلات کرده است، هنوز هم حدود ۲۰ درصد از زنان دچار کمبود فولات هستند. اضافه کردن غذاهای حاوی فولات بیشتر به رژیم غذایی قبل از بارداری و در دوران بارداری تصمیم عاقلانه‌ای است.

منگنز

منگنز یکی از ریزمغذی‌هایی است که کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است. اگر چه بعید است که کمبود داشته باشید، اما هم چنان مهم است که مقدار توصیه شده را مصرف کنید. هم کمبود و هم مصرف زیاد منگنز می‌تواند منجر به پیامدهای منفی شود. دو مطالعه نشان داد که سطوح کم و زیاد منگنز در دوران بارداری با وزن کم هنگام تولد در فرزندان مرتبط است. میزان AI یا میزان مصرف کافی منگنز در دوران بارداری ۲ میلی گرم در روز تعیین شده است.

منگنز

چگونه بادمجان را در رژیم غذایی خود در دوران بارداری بگنجانیم؟

بادمجان یک ماده همه کاره است. در حالی که تمرکز انحصاری بر روی غذاهای کم کالری معمولاً در دوران بارداری توصیه نمی‌شود، اگر در موقعیتی قرار می‌گیرید که خیلی سریع وزن اضافه می‌کنید، بادمجان یک مکمل عالی برای هر وعده غذایی است. عمدتاً به این دلیل که دارای فیبر و سایر مواد مغذی مورد نیاز در دوران بارداری هستند. بادمجان را می‌توان پخت، سرخ کرد، کبابی کرد یا حتی برای پختن آن را در هواپز قرار داد. می‌توان از آن به عنوان سبزیجات در سالاد استفاده کرد یا آن را در غذاهای مختلف دیگر گنجانید.

ایده‌های دستور پخت بادمجان

در اینجا برخی از دستور العمل‌ها و ایده‌های غذایی بادمجان برای گنجاندن بادمجان در وعده‌های غذایی خود آورده شده است:

یکی از راه‌های مورد علاقه افراد برای گنجاندن بادمجان، خرد کردن و تفت دادن با سبزیجات دیگر مانند سیب‌زمینی و کدو سبز است. در حالی که می‌توانید بادمجان را به صورت خام بخورید، معمولاً پخته شده آن بسیار بهتر است. بادمجان شکم پر با پنیر پارمزان، لازانیای بادمجان، بادمجان دودی شده، پیتزای بادمجان، سیب زمینی سرخ شده به همراه بادمجان، بادمجان کبابی و …. از روش‌های مختلف طبخ بادمجان هستند.

  • بادمجان را مکعبی خرد کنید و به سس کاری مورد علاقه خود اضافه کنید و بجوشانید تا نرم شود و آن را روی برنج باسماتی قهوه‌ای سرو کنید.
  • بادمجان را همراه با سبزیجات دیگر مانند کدو سبز، گوجه فرنگی، سیب زمینی، فلفل دلمه‌ای و .. به سرخ کنید و کمی رب به آن اضافه کنید و میل نماید.
  • بابا گانوش را با پیتا چیپس یا سبزیجات مخلوط و گوجه فرنگی سرو کنید.
  • یک بادمجان کوچک پوست گرفته و مکعبی برش دهید و سپس آن را تفت دهید. ریحان تازه را با سس گوجه فرنگی به ان اضافه کنید و به عنوان سس پاستا از آن لذت ببرید.
  • یک نان پیتزا را با مکعب‌های بادمجان پر کنید. گوجه فرنگی، زیتون سیاه و پیاز قرمز را به آن اضافه کنید. داخل فر بگذارید تا برشته شود.
  • بادمجان را به صورت گرد خرد کنید. در سفیده تخم مرغ زده شده و سپس در خرده نان فرو کنید. با پنیر پارمزان بپاشید و بپزید تا نرم شود. رول‌ها با سبزیجات مخلوط، برش‌های گوجه فرنگی و زیتون سیاه تزئین و سرو کنید.
ایده‌های دستور پخت بادمجان

آیا خوردن بادمجان خام بی خطر است؟

ممکن است در مورد این که آیا خوردن بادمجان خام اشکالی ندارد یا خیر، سردرگم شوید. بادمجان یک نیروگاه تغذیه‌ای است و می‌تواند بخش فوق العاده‌ای از یک رژیم غذایی سالم باشد. بادمجان کالری و چربی کمی‌ دارد اما سرشار از فیبر و ‌هم چنین بسیاری از ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند ویتامین‌های B6، C و K و منیزیم، پتاسیم، اسید فولیک، نیاسین و غیره هستند. با این حال، بسیاری از روش‌های محبوب برای پخت بادمجان ممکن است کمی از مواد مغذی بادمجان را از بین ببرد – به خصوص دستور العمل‌هایی که به طور سنتی در روغن سرخ می‌شوند مانند پارمزان بادمجان و موساکا بادمجان. بنابراین، ممکن است از خود بپرسید، آیا می‌توانم بادمجان را خام بخورم؟ بسیاری از افراد سوال می‌کنند که آیا بادمجان خام سمی ‌است زیرا عضوی از خانواده سبزیجات شب بو است. یا ممکن است فکر کنند آیا خوردن بادمجان خام می‌تواند مرا بیمار کند؟ در ادامه به این سوالات پاسخ می‌دهیم.

آیا می‌توانید بادمجان را خام بخورید؟

خوشبختانه پاسخ مثبت است! در حالی که برگ‌ها و گل‌ها می‌توانند سمی‌ باشند، مصرف خود بادمجان هم به صورت خام و هم پخته بی‌خطر است و ترکیبی که ممکن است برخی به آن حساس باشند، سولانین، تنها زمانی سمی ‌است که در مقادیر زیاد مصرف شود. قبل از رسیدن به سطوح بالقوه سمی ‌سولانین، باید بیش از دوجین بادمجان کامل (حداقل!) را در یک وعده بخورید. در واقع، این ترکیب می‌تواند در بادمجان پخته نیز وجود داشته باشد. اما در حالی که در بادمجان آب پز وجود دارد، سرخ کردن بادمجان باعث از بین رفتن سولانین می‌شود.

چگونه بادمجان را خام بخوریم؟

اگر در مورد خوردن بادمجان خام تعجب کرده‌اید، احتمالاً متوجه شده‌اید که دستور العمل‌های زیادی وجود ندارد که بخواهد بادمجان را خام مصرف کنید. در حالی که می‌توانید بادمجان را بدون پختن آن بخورید، بادمجان خام می‌تواند طعم تلخی داشته باشد، بنابراین معمولاً در بالای لیست توسعه‌دهندگان دستور غذا قرار نمی‌گیرد. اما راه‌هایی وجود دارد که می‌توانید تلخی آن را کاهش دهید یا کاری کنید که برای شما مفید باشد. برای شروع، بادمجان‌های کوچک‌تر را انتخاب کنید، یا به دنبال انواع آسیایی مانند بادمجان‌های ایرانی، تایلندی یا ژاپنی باشید، که نسبت به انواع معمولی بنفش- مشکی که ممکن است در بخش محصولات خود به وفور پیدا کنید، تلخی کمتری دارند. سپس حتماً پوست آن‌ها را بگیرید زیرا مقدار زیادی تلخی در پوست نگه داشته می‌شود. در آخر بادمجان‌های پوست کنده را نمک بزنید و بگذارید آب آنها گرفته شود تا مقداری تلخی و ‌هم چنین آب اضافی آن از بین برود که به بافت و طعم آنها کمک می‌کند.

آیا می‌توان بادمجان را به صورت خام در سالاد مصرف کرد؟

کاملاً و این یک گزینه عالی برای استفاده از آن بادمجان خام است، زیرا طعم‌ها و سس‌ها را جذب می‌کند. سعی کنید آن را به سالاد سبزیجات و غلات همراه با سس‌های منقوش مانند تبوله اضافه کنید. تلخی را با مواد شیرین مانند هویج، سیب، گوجه فرنگی رسیده و میوه‌های خشک یا با سس‌های شیرین متعادل کنید. اگر از بادمجان خام در سالاد با سبزیجات استفاده می‌کنید، از سبزی‌های تلخی مانند رادیکیو، اندیو یا فریزه پرهیز کنید و به سراغ برگ‌هایی با طعم ملایم‌تر مانند کاهو، آیس‌برگ، روما یا جعفری بروید.

با بادمجان خام چه کار دیگری می‌توانم انجام دهم؟

بادمجان خام می‌تواند یک افزودنی عالی برای غذاهایی مانند پاستا با سس خام باشد، جایی که حرارت نودل بدون پختن مواد دیگر را گرم می‌کند. بادمجان خام خرد شده را به گوجه فرنگی خام خرد شده و موزارلای تازه خرد شده اضافه کنید و با رشته فرنگی داغ و روغن زیتون فوق بکر بریزید و با ریحان تازه تزئین کنید. ‌هم چنین می‌توانید به بافت گوشتی طبیعی آن تکیه دهید و از آن برای حجیم کردن غذاهایی مانند گوشت تایلندی استفاده کنید، آن را ریز خرد کنید و با گوشت چرخ‌کرده پخته شده مخلوط کنید، جایی که سس را جذب می‌کند و تلخی دلپذیری به آن اضافه می‌کند و در عین حال میزان گوشت مورد نیاز را کاهش می‌دهد.

بادمجان خام کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند یک افزودنی فوق العاده برای انواع غذاها باشد و طعم و بافت را فراهم کند و ‌هم چنین اجزای گوشت را در دستور العمل‌های خاص پخش کند. ‌هم چنین نسبتاً ارزان است و در بخش تغذیه نقش مهمی‌دارد. نترس اگر بادمجان خام نمی‌خورید، ارزش امتحان کردن را دارد – فقط از برگ‌ها و گل‌های بادمجان دوری کنید زیرا می‌توانند سمی ‌باشند.

با بادمجان خام چه کار دیگری می‌توانم انجام دهم؟

سوالات متداول در خصوص مصرف بادمجان در بارداری

مصرف چقدر بادمجان زیاد است؟

وی افزود: یک بادمجان رسیده حاوی بیشترین سولانین است: ۷۵ میکروگرم در هر گرم میوه. یک فرد ۱۵۰ پوندی برای آسیب رساندن به خود باید حدود ۴۰ میلیون میکروگرم سولانین بخورد که ۵۰۰۰۰۰ گرم بادمجان یا ۱۰۰۰ بادمجان در یک وعده است.

آیا خوردن بادمجان قهوه‌ای بی‌خطر است؟

گوشت بادمجان دارای لکه‌های قهوه‌ای مایل به کرم در اطراف دانه‌ها خواهد بود. اگر این رنگ مورد نظر شما باشد، خوراکی است. اگر رنگ گوشت قهوه‌ای بیشتر از سفید باشد، ممکن است بادمجان در حال فاسد شدن باشد و باید دور ریخته شود.

آیا پختن بادمجان مواد مغذی را از بین می‌برد؟

خوردن بادمجان خام خوب است، اگر چه پختن آن باعث افزایش در دسترس بودن مواد مغذی، بافت و طعم آن می‌شود. در مطالعات نشان داده شده است که بادمجان پخته شده، که معمولاً نوعی است که بیشتر مردم آن را به جای خام می‌خورند، فواید بیشتری دارد.

عوارض مصرف بادمجان چیست؟

مصرف زیاد بادمجان ممکن است منجر به عوارض جانبی مانند آلرژی، مسمومیت با سولانین و سنگ کلیه اگزالات شود. بادمجان‌ها از خانواده سبزیجات شب بو هستند که با واکنش‌های آلرژیک همراه هستند.

نکاتی که در انتخاب بادمجان باید در نظر گرفت

در زیر چند فاکتور برای انتخاب بادمجان هنگام خرید ارائه شده است:

  • بادمجان‌های کوچک را انتخاب کنید زیرا خوشمزه‌تر و تازه‌تر هستند. بادمجان‌های بزرگ‌ها ممکن است تلخ باشند.
  • پوست بادمجان باید صاف و براق باشد.
  • آنهایی را که بریدگی، چروکیدگی، چین و چروک، لک یا رنگ ناهموار دارند را نخورید.
  • برخی از بادمجان‌هایی که سوراخ دارند احتمالاً کرم دارند، بنابراین از آنها اجتناب کنید.
  • اگر بادمجان را فشار دادید و فرورفتگی ایجاد شد. این بدان معنی است که تازه نیست و بنابراین آن را نخرید.
  • ساقه بادمجان باید سبز روشن و سفت باشد.
  • آنها را به درستی بشویید و بپزید تا از باکتری‌ها یا انگل‌هایی که در صورت بلعیدن می‌توانند باعث مشکلات گوارشی شوند جلوگیری کنید.

سخن آخر

یک وعده روزانه بادمجان برای شما به عنوان یک زن باردار به شما یا کودکتان در دوران بارداری آسیبی نمی‌رساند. نه تنها مصرف بادمجان در دوران بارداری کاملاً بی‌خطر است، بلکه فوایدی برای سلامتی مادر و نوزاد نیز دارد! بادمجان فیبر، فولات، منگنز، پتاسیم، مس و آنتی اکسیدان‌ها را از جمله سایر مواد مغذی مهم برای شما و کودک در این دوران فراهم می‌کند. برای اطلاع از مزایا و مضرات مصرف مواد خوراکی مختلف در دوران بارداری، کلمه مصرف را در پنل سرچ مجله اینترنتی پینو بیبی جستجو کنید تا به طیف وسیعی از مقالات این حوزه دست پیدا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *