تغذیه در بارداری

مصرف شنبلیله در بارداری و اثرات آن

مصرف شنبلیله در بارداری و اثرات آن

آیا خوردن شنبلیله (متی) در دوران بارداری بی‌خطر است؟

مادران باردار همیشه به دنبال ایده‌های غذایی سالم برای خود هستند. در حالی که افسانه‌های زیادی در مورد غذاهای ایمن و ناایمن برای زنان باردار وجود دارد، مادران ممکن است بخواهند بدانند که آیا مصرف شنبلیله در دوران بارداری بی‌خطر است یا خیر. حتماً توصیه‌های زیادی را از دیگران شنیده‌اید که در دوران بارداری چه بخورید یا نخورید. بنابراین مهم است که قبل از تصمیم گیری در مورد این که چه چیزی را در رژیم غذایی خود بگنجانید، تحقیق کنید. شنبلیله، که به عنوان متی نیز شناخته می‌شود، یکی از غذاهایی است که بسیاری از زنان در ایمنی مصرف آن در دوران بارداری تردید دارند. در همین ابتدا باید خاطر نشان کنیم که همواره به یاد داشته باشید که عوارض جانبی ممکن است بیشتر از فواید مصرف دانه شنبلیله باشد. از این رو جانب احتیاط را حفظ کنید.

این مقاله پینو بیبی را بخوانید تا در مورد ایمنی، فواید، عوارض جانبی احتمالی و ارزش غذایی دانه و برگ شنبلیله در دوران بارداری بیشتر بدانید.

آیا خوردن شنبلیله (متی) در دوران بارداری بی‌خطر است؟

شنبلیله تنها زمانی برای زنان باردار بی‌خطر است که در مقادیر متوسط ​​مصرف شود. مصرف بیش از حد ممکن است منجر به انقباضات زودهنگام رحم شود. هم چنین، مصرف شنبلیله قبل از زایمان می‌تواند بوی بدن مانند شربت افرا را در نوزاد تازه متولد شده ایجاد کند. شربت شنبلیله و افرا به دلیل وجود یک جزء مشترک، سوتولون، بوی تند و مشخصی دارند. با این حال، یافته‌های علمی اثرات طولانی مدتی را نشان نمی‌دهد.

عوارض جانبی احتمالی مصرف شنبلیله بر روی مادر و نوزاد چیست؟

مصرف بیش از حد شنبلیله می‌تواند تعادل هورمونی بدن را مختل کند و حتی منجر به برخی خطرات بالقوه شود. عوارض جانبی احتمالی مصرف شنبلیله عبارت هستند از:

خطر سقط جنین: مصرف شنبلیله به خصوص در اواخر بارداری می‌تواند علائم و نشانه‌های انقباضات را تشدید کند. بنابراین می‌تواند منجر به القای زایمان زودرس و تولد زودرس و هم چنین در برخی موارد سقط جنین شود. پس در مصرف شنبلیله قبل از هفته ۳۷ بارداری احتیاط کنید.

سوء‌هاضمه: دستگاه گوارش در دوران بارداری حساس است. بنابراین، اگر شنبلیله را به طور منظم بخورید، ممکن است بر هضم شما تأثیر بگذارد و هم چنین منجر به حالت تهوع یا استفراغ و سوء‌هاضمه اسیدی شود. هم چنین با مصرف نامتعارف شنبلیله ممکن است مدفوع شل، نفخ یا اسهال داشته باشید.

تحریک کننده آلرژی: شنبلیله باعث ایجاد واکنش‌های حساسیت یا آلرژیک در دوران بارداری می‌شود. بنابراین می‌تواند منجر به پاسخ‌های حساسی مانند احتقان بینی، تورم، سرفه و خس خس سینه شود. این رو در نظر داشته باشید که خوردن شنبلیله در دوران بارداری ممکن است باعث ایجاد آلرژی شود.

ادرار بدبو: مصرف شنبلیله، به ویژه در مراحل آخر بارداری، منجر به ادراری با بوی شربت افرا می‌شود.

تداخل با داروها: شنبلیله اثرات داروهایی را که ممکن است در دوران بارداری استفاده کنید را کاهش می‌دهد. به ویژه با داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین تداخل دارد.

اثر بر روی جنین: مصرف شنبلیله به مقدار بیشتر از مقدار موجود در غذا ممکن است خطر نقص و ناتوانی‌های مادرزادی را در نوزاد افزایش دهد.

توجه داشته باشید که این عوارض ناشی از مصرف بیش از حد است. شنبلیله وقتی در حد مجاز مصرف شود مضر نیست.

متخصصان تغذیه معتقد هستند که: «در حالی که میزان دقیقی از میزان مصرف شنبلیله‌ایی که باعث سقط جنین می‌شود وجود ندارد، بیشترین خطر زمانی رخ می‌دهد که به عنوان مکمل مصرف شود، که بسیار بیشتر از میزانی است که برای پخت و پز معمولی استفاده می‌شود».

مزایای سلامتی دانه شنبلیله در دوران بارداری چیست؟

مزایایی مصرف شنبلیله عبارت هستند از:

با دیابت بارداری مبارزه می‌کند: اگر سابقه دیابت داشته‌اید، چاق هستید و از نظر قومیت آسیایی هستید، احتمال ابتلا به دیابت بارداری (GDM) برای شما وجود دارد. هم چنین افزایش نیاز به انسولین که ناشی از افزایش سطح ترشح هورمون‌های بارداری است، می‌تواند منجر به مقاومت به انسولین و در نهایت منجر به این وضعیت شود. شنبلیله به دلیل کمک به تثبیت سطح قند خون، شانس ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد.

شیردهی را تقویت می‌کند: طبق تحقیقات، زنانی که در طول دوران بارداری شنبلیله را در مقادیر متوسط ​​مصرف کرده‌اند، پس از زایمان تولید شیر مادر بیشتری دارند. شنبلیله به عنوان یک داروی سنتی در برخی از مناطق جهان برای افزایش تولید شیر در دوران شیردهی استفاده شده است.

زایمان را کاهش می‌دهد: بیشتر زنان از درد زایمان می‌ترسند. چای شنبلیله در برای کاهش و تسکین درد زایمان نیز می‌تواند کمک کننده باشد. زایمان طولانی مدت می‌تواند بر بدن و ذهن شما تأثیر بگذارد. اما مصرف شنبلیله باعث ایجاد انقباضات و کاهش درد زایمان می‌شود. چای شنبلیله می‌تواند باعث کاهش انقباض و درد زایمان شود. به غیر از شنبلیله، برخی مطالعات نشان می‌دهد که استفاده از برگ تمشک قرمز در دوران بارداری نیز می‌تواند عوارض زایمان را کاهش دهد.

به بزرگ شدن سینه کمک می‌کند: گاهی اوقات، نوسانات هورمونی در بارداری می‌تواند منجر به بزرگ شدن نامتناسب سینه شود. خوشبختانه، شنبلیله باعث بزرگ شدن نیم تنه می‌شود. فقط چند گرم از دانه‌های شنبلیله را در آب دم کرده و این معجون را روزانه به عنوان مکمل گیاهی مصرف کنید.

شنبلیله به دلیل ارزش غذایی آن یک ماده رایج در چندین غذای هندی و خاورمیانه است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

ارزش غذایی دانه شنبلیله

ارزش غذایی ۱۰۰ گرم دانه شنبلیله به شرح زیر است:

۱۰۰ گرم مقدار زیادی است و ممکن است حتی در یک هفته آنقدر مصرف نکنید.

مقدارمواد مغذی
کالری۳۲۳ کیلو کالری
کربوهیدرات۵۸.۳۵ گرم
پروتئین۲۳ گرم
فیبر۲۴.۶ گرم
چربی۶.۴۱ گرم
کلسیم۱۷۶ میلی گرم
روی۲.۵ میلی گرم
فسفر۲۹۶ میلی گرم
منگنز۱.۲ میلی گرم
مس۱.۱ میلی گرم
فولات۵۷ میکروگرم
سدیم۶۷ میلی گرم
پتاسیم۷۷۰ میلی گرم
آهن۳۳.۵۳ میلی گرم

چه مقدار از شنبلیله در دوران بارداری بی‌خطر است؟

مقدار کمی از شنبلیله در تهیه غذا کافی است. با این حال، اگر هر یک از عوارض جانبی که قبلاً ذکر شد، را تجربه کردید، استفاده از دانه‌های شنبلیله را متوقف کنید.

بهترین زمان برای خوردن شنبلیله در بارداری چه زمانی است؟

قبل از قرار دادن شنبلیله در رژیم غذایی روزانه خود به پزشک خود اطلاع دهید.

شما می‌توانید شنبلیله را در طول بارداری بخورید. اما قبل از گنجاندن آن به عنوان بخشی از رژیم غذایی خود به پزشک خود اطلاع دهید.

در مرحله بعد، به چند سوال متداول در مورد خوردن شنبلیله در دوران بارداری می‌پردازیم.

بهترین زمان برای خوردن شنبلیله در بارداری چه زمانی است؟

سوالات متداول

۱. آیا می‌توانم شنبلیله را در دوران بارداری بخورم؟

بله، شنبلیله تا زمانی که عوارض جانبی نداشته باشد برای خوردن بی‌خطر است. بستگی به نحوه مصرف شما دارد.

۲. آیا می‌توانم شنبلیله را در اوایل بارداری مصرف کنم؟

بله، شنبلیله را می‌توان به مقدار متوسط ​​مصرف کرد. هم چنین دم کرده شنبلیله در روش‌های درمانی چینی برای کاهش تهوع صبحگاهی استفاده می‌شود.

۳. آیا می‌توانم در دوران بارداری چای شنبلیله بنوشم؟

بله، مصرف چای شنبلیله در دوران بارداری بی‌خطر است، زیرا در نظر گرفته می‌شود که شیردهی سالم را تقویت کند.

۴. آیا شنبلیله با ویتامین‌های دوران بارداری تداخلی دارد؟

هیچ مدرک علمی وجود ندارد که نشان دهد شنبلیله ممکن است با ویتامین‌های دوران بارداری تداخل داشته باشد. با این حال، اگر از داروهای ضد دیابت استفاده می‌کنید، باید مراقب باشید، زیرا شنبلیله ممکن است سطح گلوکز خون را کاهش دهد.

۵. آیا شنبلیله می‌تواند باعث عدم تعادل هورمونی در دوران بارداری شود؟

اگر چه گزارش نشده است که شنبلیله باعث عدم تعادل هورمونی در دوران بارداری می‌شود، اما مشخص شده است که استرادیول (هورمون استروژن) را در زنان افزایش می‌دهد.

۶. آیا شنبلیله باعث انقباضات رحمی می‌شود؟

استفاده یا مصرف ترکیبات موجود در شنبلیله ممکن است باعث انقباضات رحمی در دوران بارداری و بدتر شدن انواع سرطان‌های حساس به هورمون شود. شنبلیله هم چنین ممکن است باعث علائم خفیف گوارشی مانند اسهال و نفخ شود.

۷. آیا مصرف شنبلیله بر باروری تأثیر می‌گذارد؟

مصرف شنبلیله علائم یائسگی را کاهش می‎دهد. فیتواستروژن موجود در دانه‌های شنبلیله می‌تواند به کاهش گرگرفتگی، نوسانات خلقی و سایر علائم یائسگی کمک کند. هم چنین مصرف شنبلیله باروری را بهبود می‌بخشد. تحقیقات نشان داده است که دانه شنبلیله عملکرد تخمدان را بهبود می‌بخشد و باروری را در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) افزایش می‌دهد.

۸. اگر روزانه دانه شنبلیله بخوریم چه اتفاقی می‌افتد؟

با مصرف منظم دانه شنبلیله ممکن است پوستی شفاف‌تر و سالم‌تر داشته باشد. ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در دانه‌های شنبلیله از عملکرد سیستم ایمنی حمایت می‌کنند و به تقویت سیستم دفاعی بدن در برابر عفونت‌ها و بیماری‌ها کمک می‌کنند.

 سخن آخر

بارداری دوران حساسی هم برای مادر و هم برای جنین است. بنابراین، یک زن باردار باید در مورد آن چه می‌خورد و تأثیر آن بر کودکش بسیار محتاط باشد. مصرف شنبلیله در دوران بارداری بی‌خطر تلقی می‌شود و از دیرباز در طب چینی برای کاهش حالت تهوع صبحگاهی استفاده می‌شود. هم چنین به تقویت شیردهی سالم، تسکین درد زایمان، مبارزه با دیابت بارداری و به بزرگ شدن سینه کمک می‌کند. با این حال، مصرف بیش از حد شنبلیله در دوران بارداری با افزایش خطر سقط جنین، سوء‌هاضمه، آلرژی، انقباضات اولیه رحم و تداخل با داروها همراه است. بنابراین، به خاطر داشته باشید که شنبلیله (دانه و برگ) را در دوران بارداری در حد اعتدال مصرف کنید و قبل از افزودن آن به رژیم غذایی بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *