زنجبیل (زنجفیل) حاوی مواد مغذی و ترکیبات زیست فعال است که میتواند طیف وسیعی از فواید برای بدن و مغز شما داشته باشد. ممکن است به مدیریت حالت تهوع، جلوگیری از عفونت، کاهش خطر سرطان و موارد دیگر کمک کند. نوشیدن چای زنجفیل ممکن است به تسکین تهوع صبحگاهی در دوران بارداری کمک کند. به طور کلی نوشیدن ۴ فنجان (۹۵۰ میلیلیتر) چای زنجبیل در روز در دوران بارداری بیخطر در نظر گرفته میشود. با این حال، چای زنجبیل را نباید نزدیک به زایمان مصرف کرد، زیرا ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد. همچنین ممکن است برای زنان با سابقه خونریزی یا سقط ناامن باشد. اگر میخواهید چای زنجفیل را برای کاهش علائم تهوع خود در دوران بارداری امتحان کنید، اما زنجبیل تازه در دسترس ندارید، میتوانید چای زنجفیل خشک را در فروشگاهها و یا آنلاین شاپها پیدا کنید. پینو بیبی در مجموعه مقالات متعدد به بررسی اثرات مواد خوراکی مختلف در دوران بارداری میپردازد، اگر شما هم در زمینه مواد خوراکی و اثرات آنها در دوران بارداری سوالاتی در ذهن دارید، در بخش نظرات دغدغهها و سوالات خود را با ما در میان بگذارید.
زنجبیل (Ginger) چیست؟
زنجبیل (زنجفیل) یک گیاه گرمسیری گلدار است که در چین، هند، آفریقا، دریای کارائیب و سایر مناطق گرمسیری میروید. ریشه گیاه زنجفیل به عنوان یک ادویه و طعم دهنده معروف است. هزاران سال است که زنجبیل به عنوان یک ماده دارویی و درمانی در طب سنتی در بسیاری از فرهنگها رواج دارد.
این گیاه متعلق به خانواده Zingiberaceae است و با زردچوبه، هل و گالنگال ارتباط نزدیکی دارد (در یک گروه گیاهی هستند). ریزوم (قسمت زیرزمینی ساقه) قسمتی است که معمولاً به عنوان ادویه استفاده میشود و اغلب به این ریشه زنجبیل میگویند. میتوانید از زنجفیل به صورت تازه، خشک، پودر شده یا به عنوان روغن یا آبمیوه استفاده کنید. عصاره زنجفیل در بسیاری از دستور العملها و همچنین غذاهای فرآوری شده، داروهای خانگی و لوازم آرایشی وجود دارد.
فواید زنجفیل برای سلامتی
زنجبیل یک درمان رایج برای ناراحتی معده و حالت تهوع در نزد عموم مردم است، شواهدی وجود دارد که زنجفیل به رفع این عارضه کمک میکند. به نظر میرسد زنجفیل به هضم غذا و جریان بزاق کمک میکند.
مطالعات نشان داده است که مصرف زنجبیل میتواند حالت تهوع و استفراغ را در برخی از زنان باردار کاهش دهد. اما زنان باردار باید مراقب میزان زنجفیل مصرفی باشند. برخی از متخصصان بر این باورند که ممکن است خطر سقط جنین را به خصوص در دوزهای بالای مصرف زنجبیل افزایش دهد.
به نظر میرسد زنجبیل به حالت تهوع ناشی از سرگیجه نیز کمک میکند. شواهد مختلفی در مورد بهبود به حالت تهوع ناشی از بیماریهای حرکتی، جراحی یا شیمی درمانی وجود دارد. به نظر میرسد که زنجبیل به کاهش دورههای دردناک قاعدگی نیز کمک میکند. در یک پژوهش علمی نشان داده شد که بیش از ۶۰ درصد از زنان اعلام کردند که مصرف زنجبیل درد پریود آنها را کاهش میدهد. شواهد قوی وجود دارد که زنجبیل ممکن است درد آرتروز را کاهش دهد. همچنین ممکن است در موارد زیر تسکین دهنده باشد:
- روماتیسم مفصلی
- درد عضلات و مفاصل
- سردرد
- آرتروز
اما هنوز برای طمینان کافی از تاثیرات مصرف زنجبیل بر بیماریهای نام برده شده، نیاز به تحقیقات بیشتری است. مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان دادهاند که زنجبیل ممکن است از نظر تئوری باعث:
- کاهش تورم
- کاهش قند خون
- کاهش کلسترول
- محافظت در برابر بیماری آلزایمر
- مانع لخته شدن خون شود.
شواهد بالینی نشان میدهد که زنجبیل ممکن است به کاهش قند خون و فشار خون کمک کند. برخی از افراد کمپرس زنجفیل را برای درد روی پوست قرار میدهند البته هنوز شواهد کافی برای این عملکرد زنجبیل در دسترس نیست.
دوزهای بهینه زنجبیل برای هیچ عارضهای و شرایطی تعیین نشده است. کیفیت و ترکیبات فعال مکملها ممکن است از سازندهای به سازنده دیگر بسیار متفاوت باشد. این امر تعیین دوز استاندارد را بسیار سخت میکند. بهتر است قبل از مصرف زنجفیل و مکملهای آن از پزشک خود راهنمایی بخواهید.
چای زنجبیل در بارداری: فواید، ایمنی و دستورالعملها
چای زنجبیل از خیساندن ریشه زنجبیل تازه یا خشک در آب داغ تهیه میشود. تصور میشود که این چای به تسکین حالت تهوع و استفراغ کمک میکند و ممکن است یک درمان مؤثر برای تهوع صبحگاهی مرتبط با بارداری باشد. با این حال، ممکن است بپرسید که آیا نوشیدن چای زنجفیل برای مادران باردار بیخطر است یا خیر.
در ادامه این مقاله به بررسی اثرات چای زنجبیل برای از بین بردن حالت تهوع ناشی از بارداری، مقادیر پیشنهادی، عوارض جانبی احتمالی و نحوه تهیه آن خواهیم پرداخت.
تغذیه با زنجبیل
دو قاشق چایخوری زنجبیل ۴ کالری ارزش غذایی دارد. ریشه زنجبیل، ویتامین یا مواد معدنی زیادی ندارد، اما سرشار از آنتیاکسیدان است که به محافظت از سلولهای شما در برابر آسیب و جلوگیری از بیماری کمک میکند.
منابع غذایی زنجبیل
زنجبیل یک ادویه رایج و طعم دهنده است. بسیاری از مردم چای زنجبیل یا نوشابه حاوی زنجبیل مینوشند. زنجفیل یک عنصر رایج در دمنوشهاست. همچنین زنجفیل را میتوان در آب نبات چوبی، شیرینی زنجبیلی، حلوایی زنحبیلی و آدامس زنجبیلی یافت.
خطرات احتمالی مصرف زنجبیل
- اثرات جانبی: در دوزهای کم، زنجفیل عوارض جانبی کمی دارد. دوزهای بالای زنجبیل (بیش از ۵ گرم در روز) احتمال عوارض جانبی را افزایش میدهد. زنجبیل روی پوست ممکن است باعث ایجاد بثورات شود. خوردن یا نوشیدن آن بیش از حد آن ممکن است باعث شود: گاز، سوزش سردل، ناراحتی معده و تحریک دهان شود. از خطرات دیگر زنجفیل میتوان به احتمال خونریزی اشاره کرد. اگر شما اختلال خونریزی دارید، مصرف زنجفیل ممکن است بیخطر نباشد. همیشه در مورد داروهای گیاهی که مصرف میکنید، از جمله زنجفیل، به پزشک خود مشورت کنید.
- فعل و انفعالات: اگر به طور منظم دارویی مصرف میکنید، قبل از شروع استفاده از زنجفیل و یا مکملهای زنجفیل با پزشک خود مشورت کنید. مکملهای حاوی زنجبیل میتوانند با رقیق کنندههای خون و داروهای دیابت و فشار خون بالا تداخل داشته باشند. سازمان غذا و دارو که بر مکملهای غذایی نظارت دارند و میزان مصرف این گیاه دارویی را اعلام کرده است اما این سازمان مکملهای حاوی زنجبیل را نوعی ماده خوراکی در نظر میگیرد و نه به عنوان یک مکمل دارویی. از این رو برخلاف داروسازان، سازندگان مکملها مجبور نیستند قبل از فروش محصولات خود در بازار، بیخطر یا مؤثر بودن آنها را ارزیابی کنند بنابراین اثرات مضر یا سوء مصرف زنجفیل ممکن است مخفی بماند و گزارش نشود.
فواید احتمالی چای زنجبیل در بارداری
بیش از ۸۰ درصد از زنان در سه ماهه اول بارداری خود حالت تهوع و استفراغ را تجربه میکنند که به آن حالت تهوع صبحگاهی نیز میگویند.
خوشبختانه، ریشه زنجبیل حاوی انواع مختلفی از ترکیبات گیاهی است که ممکن است به برخی از ناراحتیهای دوران بارداری کمک کند. به طور خاص، تصور میشود که دو نوع ترکیب موجود در زنجبیل؛ جینجرولها (Gingerol) و شوگاولها (Shogaol) روی گیرندههای دستگاه گوارش اثر میگذارند و تخلیه معده را تسریع میکنند، که به نوبه خود ممکن است به کاهش احساس تهوع کمک کند.
جینجرولها به مقدار زیادی در زنجبیل خام (تازه) وجود دارند، در حالی که شوگاولها در زنجبیل خشک به وفور یافت میشوند. این بدان معناست که چای زنجبیل تهیه شده از زنجبیل تازه یا خشک ممکن است حاوی ترکیباتی با اثرات ضد تهوع باشد و برای درمان تهوع و استفراغ بارداری مناسب باشد. دو ترکیب موجود در زنجبیل به افزایش تخلیه معده و کاهش احساس تهوع کمک میکند، که نشان میدهد چای زنجبیل ممکن است به تسکین تهوع صبحگاهی کمک کند. علاوه بر این، یافتههای مطالعات حاکی از آن است که زنجبیل به تسکین درد ناشی از گرفتگی رحم، که بسیاری از زنان باردار در سه ماهه اول آن را تجربه میکنند، کمک میکند. با این حال، هیچ مطالعهای به طور خاص اثرات زنجبیل بر گرفتگی عضلات در زنان باردار را تجزیه و تحلیل نکرده است.
اثربخشی چای زنجبیل برای تهوع صبحگاهی
اکثر مطالعاتی که توانایی زنجفیل را برای تسکین تهوع صبحگاهی تجزیه و تحلیل میکنند، از کپسولهای زنجبیل استفاده کردهاند. با این حال، نتایج آنها را میتوان به مصرف چای زنجفیل نیز تعمیم داد، زیرا یک قاشق چای خوری (۵ گرم) ریشه زنجبیل رنده شده در آب میتواند همان مقدار زنجبیل را به اندازه یک مکمل ۱۰۰۰ میلیگرمی تامین کند.
یک مطالعه پژوهشی بر روی ۶۷ زن باردار نشان داد که کسانی که روزانه ۱۰۰۰ میلیگرم زنجفیل در قالب کپسول به مدت ۴ روز مصرف کردند، نسبت به کسانی که دارونما دریافت کردند، به طور قابل توجهی تهوع و استفراغ کمتری داشتند.
علاوه بر این، تجزیه و تحلیل یافتههای ۶ مطالعه علمی – پژوهشی نشان داد که زنانی که در اوایل بارداری زنجفیل مصرف میکردند، ۵ برابر بیشتر از زنانی که دارونما مصرف میکردند، بهبودی در حالت تهوع و استفراغ داشتند. نتایج این مطالعات نشان میدهد که چای زنجفیل ممکن است به زنان مبتلا به تهوع صبحگاهی، به ویژه در سه ماهه اول، کمک کند. در حالی که هیچ مطالعهای اثربخشی چای زنجفیل در بارداری را تجزیه و تحلیل نکرده است، تحقیقات روی مکملهای زنجبیل نشان میدهد که چای زنجبیل به کاهش دورههای تهوع و استفراغ کمک میکند.
مقادیر توصیه شده زنجبیل و عوارض جانبی احتمالی آن در زنان باردار
چای زنجفیل به طور کلی برای زنان باردار بیخطر در نظر گرفته میشود، حداقل در مقادیر معقول و مناسب. در حالی که هیچ دوز استانداردی برای تسکین حالت تهوع در بارداری وجود ندارد، تحقیقات نشان میدهد که تا ۱ گرم (۱۰۰۰ میلیگرم) زنجفیل در روز بیخطر است. این مقدار معادل ۴ فنجان (۹۵۰ میلیلیتر) چای زنجبیل بستهبندی شده یا چای زنجفیل خانگی است که معادل ۱ قاشق چایخوری (۵ گرم) ریشه زنجفیل رنده شده در آب خیسانده شده است.
مطالعات هیچ ارتباطی بین مصرف زنجبیل در دوران بارداری و افزایش خطر زایمان زودرس، مردهزایی، وزن کم هنگام تولد یا سایر عوارض پیدا نکردهاند.
با این حال، برخی شواهد نشان میدهد که چای زنجبیل را نباید نزدیک به زایمان مصرف کرد، زیرا زنجفیل ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد. زنان باردار با سابقه سقط جنین، خونریزی واژینال یا مشکلات لخته شدن خون نیز باید از محصولات زنجفیل در ماههای آخر بارداری خودداری کنند.
در نهایت، نوشیدن مکرر مقادیر زیاد چای زنجفیل ممکن است منجر به عوارض جانبی ناخوشایندی در برخی افراد شود. این عوارض عبارت هستند از سوزش سر دل، گاز معده و آروغ زدن. اگر این علائم را هنگام نوشیدن چای زنجفیل تجربه کردید، بهتر است مقدار نوشیدنی خود را کاهش دهید.
طرز تهیه چای زنجبیل
برای تهیه چای زنجبیل در خانه میتوانید از زنجبیل خشک یا تازه استفاده کنید. پس از خیساندن ۱ قاشق چای خوری (۵ گرم) ریشه زنجبیل خام برش خورده یا رنده شده در آب داغ، یک جرعه از چای را بنوشید تا مشخص شود که آیا طعم زنجبیل با سلیقه شما مطابقت دارد یا خیر. اگر طعم چای خیلی قوی بود، مقداری آب به آن اضافه کنید تا رقیق شود.
از طرف دیگر، میتوانید آب داغ را روی یک کیسه چای زنجفیل خشک شده بریزید و بگذارید چند دقیقه قبل از نوشیدن بماند. حتماً چای زنجفیل را به آرامی میل کنید تند و سریع مصرف نکنید و زیرا حالت تهوع بیشتری پیدا کنید. چنانچه تمایل داشته باشید چند قطره لیموترش تازه را قبل از نوشیدن چای زنجفیل درون فنجان بچکانید. برای تنوع گاهی دارچین و زنجبیل را با هم دم کنید و یک نوشیدنی ترکیبی درست نمایید.
فواید سلامتی ثابت شده زنجبیل
زنجفیل به دلیل خواص ضد التهابی، ضد تهوع و سایر خواص آن ممکن است فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد. مصرف زنجفیل ممکن است به کاهش وزن، مدیریت آرتریت، کاهش علائم قاعدگی و درد میتل اشمرز (درد تخمکگذاری) و موارد دیگر کمک کند.
مزیتهای مصرف زنجبیل برای سلامتی
در اینجا چندین مزیت زنجبیل برای سلامتی که توسط تحقیقات علمی تایید شده است، آورده شده است. زنجفیل حاوی جینجرول است که خواص دارویی قوی دارد، زنجبیل سابقه طولانی در استفاده در اشکال مختلف طب سنتی و جایگزین دارد. برای کمک به هضم غذا، کاهش حالت تهوع و کمک به مبارزه با آنفولانزا و سرماخوردگی استفاده میشود.
عطر و طعم منحصر به فرد زنجفیل از روغنهای طبیعی درون آن میآید که مهمترین آن جینجرول است. جینجرول اصلیترین ترکیب فعال زیستی در زنجفیل است. مسئول بسیاری از خواص دارویی زنجفیل است. بر اساس تحقیقات منابع معتبر، جینجرول دارای اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی است. به عنوان مثال، ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو، که ناشی از داشتن رادیکالهای آزاد بیش از حد در بدن است، کمک کند.
تهوع صبحگاهی: زنجفیل میتواند تهوع صبحگاهی و سایر اشکال تهوع را درمان کند. زنجفیل ممکن است در برابر حالت تهوع، از جمله حالت تهوع مرتبط با بارداری، که معمولاً به عنوان حالت تهوع صبحگاهی شناخته میشود، موثر باشد. زنجبیل ممکن است به تسکین حالت تهوع و استفراغ برای افرادی که تحت انواع خاصی از جراحی هستند کمک کند و همچنین ممکن است به کاهش حالت تهوع مرتبط با شیمی درمانی کمک کند. در حالی که به طور کلی مصرف زنجفیل در بارداری بیخطر است، بهتر است در دوران حاملگی قبل از مصرف مقادیر زیاد با پزشک صحبت کنید.
زنجبیل ممکن است در دوران بارداری برای افرادی که نزدیک به زایمان هستند و کسانی که سابقه سقط جنین یا خونریزی واژن دارند مناسب نباشد. همچنین ممکن است برای کسانی که اختلالات لخته شدن خون دارند نیز نامناسب باشد.
کاهش وزن: زنجبیل ممکن است به کاهش وزن کمک کند. بر اساس مطالعات انجام شده بر روی انسان و حیوان، زنجفیل ممکن است در کاهش وزن نقش داشته باشد. یک منبع معتبر در سال ۲۰۱۹ میلادی به این نتیجه رسید که مکمل زنجفیل به طور قابل توجهی وزن بدن، نسبت دور کمر به باسن و نسبت باسن را در افراد دارای اضافه وزن یا چاقی هستند، کاهش میدهد. توانایی زنجبیل در تأثیرگذاری بر کاهش وزن ممکن است به دلیل مکانیسمهای خاصی مانند پتانسیل زنجفیل در کاهش التهاب باشد.
کاهش درد آرتروز: زنجبیل میتواند به کاهش آرتروز کمک کند. استئوآرتریت (OA) شامل تخریب مفاصل است که منجر به علائمی مانند درد و سفتی مفاصل میشود. یافتههای یک مطالعه علمی نشان داده است که زنجبیل ممکن است به کاهش درد و ناتوانی حرکتی کمک کند. شرکت کنندگان در این مطالعه، ۵/۰ تا ۱ گرم زنجبیل در روز به مدت ۳ تا ۱۲ هفته مصرف کردند. اکثر آنها مبتلا به استئوآرتریت (OA) زانو بودند. هر چند که بسیاری از آنها درمان را متوقف کردند زیرا طعم زنجفیل را دوست نداشتند یا معده آنها را ناراحت میکرد.
کاهش قند خون: زنجبیل ممکن است قند خون را کاهش دهد و عوامل خطر بیماری قلبی را بهبود بخشد، برخی تحقیقات نشان میدهد که زنجفیل ممکن است خواص ضد دیابتی داشته باشد. در یک مطالعه که در سال ۲۰۱۵ میلادی انجام شد، ۴۱ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ روزانه ۲ گرم پودر زنجفیل مصرف کردند. یک بررسی در سال ۲۰۲۲ میلادی نشان داد که پس از مصرف مکملهای زنجبیل، قند خون ناشتا و HbA1c در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کاهش قابل توجهی دارد. این بررسی نتایج ۱۰ کارآزمایی را مورد بررسی قرار داد که در آن شرکتکنندگان ۱۲۰۰ تا ۳۰۰۰ میلیگرم در روز به مدت ۸ تا ۱۳ هفته مصرف کردند. بعد از ۱۲ هفته؛ قند خون ناشتا ۱۲ درصد کمتر از قبل بود.
کاهش سوء هاضمه: زنجبیل میتواند به درمان سوء هاضمه مزمن کمک کند. زنجفیل ممکن است با تسریع عبور غذا از معده به مدیریت سوء هاضمه کمک کند. زمانی که فرد دچار سوء هاضمه با علائمی مانند درد شکم، نفخ، احساس سیری بیش از حد، آروغ زدن و حالت تهوع، بدون دلیل روشن را دارد و این علائم اغلب با سندرم روده تحریکپذیر (IBS) همراه است. در یک مطالعه، دانشمندان دریافتند که مصرف یک ترکیب آمادهسازی زنجفیل و کنگر فرنگی قبل از خوردن وعدهی غذایی اصلی، در مقایسه با مصرف دارونما، علائم سوء هاضمه را در افراد مبتلا به سوء هاضمه عملکردی به طور قابل توجهی بهبود میبخشد.
کاهش درد قاعدگی: زنجفیل ممکن است درد قاعدگی را کاهش دهد. زنجفیل ممکن است به تسکین دیسمنوره، که به عنوان درد قاعدگی نیز شناخته میشود، کمک کند. برخی تحقیقات نشان دادهاند که زنجفیل در تسکین درد قاعدگی موثرتر از استامینوفن، کافئین، ایبوپروفن (نوافن) است. با این حال، نیاز است تا مطالعات بیشتری در این خصوص انجام شود.
کاهش کلسترول بد LDL: زنجبیل ممکن است به کاهش سطح کلسترول کمک کند. سطوح بالای کلسترول LDL (بد) با افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط است. محققان دریافتند که مصرف زنجفیل به طور قابل توجهی تری گلیسیرید و کلسترول LDL را کاهش میدهد، در حالی که کلسترول HDL را افزایش میدهد. حتی دوزهای کمتر از ۱۵۰۰ میلیگرم در روز نیز موثر بودند. با این حال، ممکن است سخت باشد که چنین دوزهای بالایی از زنجبیل را در رژیم غذایی خود بگنجانید، به خصوص اگر طعم زنجفیل را دوست نداشته باشید.
کاهش ابتلا به سرطان: زنجفیل ممکن است به کاهش خطر سرطان کمک کند. زنجفیل به دلیل جینجرول و ترکیبات آنتیاکسیدانی و ضد التهابی دیگر ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشد. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد این ترکیبات ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش، مانند سرطان روده بزرگ، پانکراس و کبد کمک کنند. در یک پژوهش علمی، ۲۰ نفر با خطر بالای سرطان روده بزرگ روزانه ۲ گرم زنجفیل به مدت ۲۸ روز مصرف کردند. در پایان مطالعه، پوشش روده شرکتکننده تغییرات مشابه سرطانی کمتری را نسبت به آنچه انتظار میرفت نشان داد.
کاهش ابتلا به آلزایمر: زنجفیل ممکن است عملکرد مغز را بهبود بخشد و مغز را در برابر بیماری آلزایمر محافظت کند. برخی از تحقیقات منابع معتبر نشان میدهد که شاگول Shogaol و جنجرول Gingerol (ترکیبات موجود در زنجفیل) ممکن است به پیشگیری از بیماریهای دژنراتیو مانند آلزایمر، بیماری پارکینسون و ام اس کمک کنند. استرس اکسیداتیو و التهاب مزمن ممکن است محرکهای کلیدی بیماری آلزایمر و زوال شناختی مرتبط با افزایش سن باشند. برخی از مطالعات حیوانی نشان میدهد که آنتی اکسیدانها و ترکیبات زیست فعال موجود در زنجبیل میتوانند پاسخهای التهابی را که در مغز ایجاد میشوند مهار کنند. این ممکن است به جلوگیری از زوال شناختی کمک کند.
اثرات مثبت بر عفونتها: زنجفیل میتواند به مبارزه با عفونتها کمک کند. خواص ضد میکروبی زنجفیل میتواند آن را برای مبارزه با عفونتهای باکتریایی و قارچی مفید کند. مطالعات آزمایشگاهی نشان دادهاند که مصرف زنجفیل ممکن است در موارد زیر موثر باشد:
- استافیلوکوکوس اورئوس (S. aureus)، که مسئول طیف وسیعی از بیماریها است
- اشریشیا کلی (E. coli)، عامل عفونتهای رودهای
- کاندیدا آلبیکنس (C. albicans) که باعث عفونت قارچی در دهان، واژن و غیره میشود.
زنجفیل ممکن است به مبارزه با باکتریها و قارچهای مضر کمک کند، که میتواند خطر ابتلا به عفونت را کاهش دهد.
نحوه افزودن زنجبیل به رژیم غذایی
اگر میخواهید زنجفیل را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، میتوانید این کار را از طریق افزودن مقادیری زنجفیل به غذایی که میخورید و یا مینوشید انجام دهید. در اینجا چند نمونه غذا جهت ایده آورده شده است:
- مرغ با افزودن سیر، زنجبیل، گشنیز و نعنا
- مرغ تند با سس پرتقال و زنجبیل
- مرغ با سس لیمو و زنجبیل
- چای زنجبیل تازه
- چای ریشه زنجبیل
- کوکی زنجفیل
- شیرینی زنجفیل
- آب نبات زنجفیل
- آب زنجفیل تازه
- دمنوش زنجفیل و لیموترش
خطرات و عوارض جانبی زنجبیل
مصرف زنجبیل در حد اعتدال برای اکثر افراد بیخطر است. با این حال، در دوزهای زیاد، میتواند علائم زیر را در برخی افراد ایجاد کند:
- ناراحتی شکمی
- سوزش سردل
- اسهال
- تحریک دهان و گلو
احتمالاً در دوران بارداری و شیردهی مصرف زنجفیل بیخطر است، اما بهتر است قبل از مصرف زنجفیل با یک متخصص مشورت کنید.
سوالات متداول در مورد زنجبیل
- فواید زنجبیل برای سلامتی چیست؟ جیاینگر (زنجفیل) فواید زیادی برای سلامتی دارد. به عنوان مثال، ممکن است به کاهش حالت تهوع، مدیریت کاهش وزن، کاهش سطح کلسترول، محافظت از عملکرد عصبی و کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند.
- زنجبیل حاوی چه ویتامینی است؟ یک قاشق چایخوری زنجفیل خام حاوی ۱/۰ میلیگرم (میلیگرم) ویتامین C است. همچنین حاوی مقادیر کمی کلسیم، منیزیم و سایر مواد معدنی است.
چه کسانی باید از مصرف زنجبیل اجتناب کنند؟
استفاده از زنجفیل در حد اعتدال برای اکثر افراد بیخطر است. هیچ مدرکی مبنی بر ناامن بودن استفاده از آن در دوران بارداری یا شیردهی وجود ندارد، اما بهتر است ابتدا با یک متخصص بهداشت مشورت کنید. در مقالات ویار حاملگی چیست؟ و مدیریت تهوع صبحگاهی نیز به استفاده از زنجبیل اشاره شده است.
مرسی مطالب خوبی بود