بارداری, تغذیه در بارداری

مصرف میوه گواوا در دوران بارداری

مصرف گواوا در دوران بارداری

گواوا، میوه‌ای لذیذ و بومی آمریکای مرکزی است که منبعی غنی از فیبر، ویتامین C و فولات به شمار می‌رود. بسیاری از افراد ادعا می‌کنند که خوردن این میوه باعث سلامت در بارداری و افزایش باروری می‌شود. گفته می‌شود که مکمل‌ها، عصاره‌ و چای تولید شده از میوه یا برگ‌های گواوا فواید مشابهی دارند. با این حال، ممکن است بخواهید بدانید که آیا این ادعاها توسط شواهد علمی نیز پشتیبانی می‌شوند و مبنای علمی دارند یا خیر.

مصرف گواوا در هر مرحله از بارداری شما کاملا بی خطر است. خوردن گواوا در دوران بارداری فواید زیادی دارد. نکته مهمی که در مصرف گواوا در دوران بارداری باید به آن توجه کنید این است که مقدار مصرف آن باید کم باشد. همچنین، همیشه میوه‌های رسیده و پوست کنده مصرف کنید تا از بروز هرگونه مشکل برای سلامتی خود جلوگیری کنید. مصرف بیش از حد هر میوه‌ای برای سلامتی خطرناک است. اما حدود ۱۵۰ گرم در روز مصرف گواوا به طور منظم برای مزایای سلامتی آن در دوران بارداری توصیه می‌شود.

در این مقاله چگونگی تأثیر گواوا بر بارداری را بررسی می‌کنیم و به شما می‌گوییم که آیا مصرف آن انتخاب خوبی برای زنان باردار است یا خیر.

خوردن گواوا در دوران بارداری چه فوایدی دارد؟

گواوا سرشار از مواد مغذی و ترکیبات گیاهی است که باعث سلامت در بارداری می‌شود و ممکن است به جلوگیری از عوارض مرتبط با دوران بارداری کمک کند. با این حال، اگر چه این میوه در طب سنتی و به صورت عمومی در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما مطالعات علمی کمی اثرات گواوا و محصولات تولید شده با آن را در انسان ارزیابی کرده‌اند.

سرشار از مواد معدنی مورد نیاز برای دوران بارداری است

زنان باردار برای حمایت از رشد سالم جنین، نیاز بیش‌تری به پروتئین، ویتامین C، فولات و چندین ماده معدنی دیگر دارند. به ویژه، ویتامین C برای رشد مطلوب کودک شما بسیار مهم است. ویتامین سی همچنین به افزایش جذب آهن کمک می‌کند و ماده معدنی‌ای به شمار می‌رود که زنان باردار برای کمک به رساندن اکسیژن به نوزادشان بیشتر به آن نیاز دارند.

علاوه بر ویتامین سی، مصرف به اندازه و کافی فولات در دوران بارداری نیز به جلوگیری از نقایص مادرزادی و مشکلات رشد ستون فقرات کمک می‌کند. یک فنجان (۱۶۵ گرم) میوه گواوا بیش از ۲۰٪ از ارزش غذایی روزانه (DV) برای فولات و بیش از ۴۰۰٪ از ارزش غذایی ویتامین C را فراهم می‌کند که این موضوع، میوه گواوا را به یک ماده غذایی عالی در دوران بارداری تبدیل می‌کند. بنابراین خوردن این میوه در دوران بارداری از نظر مواد معدنی موجود در آن توصیه می‌شود.

می‌تواند مشکلات گوارشی را در دوران بارداری برطرف کند

تحقیقات علمی نشان می‌دهند که میوه گواوا ممکن است مشکلات گوارشی مانند رفلاکس اسید، اسهال و یبوست را که در دوران بارداری رایج هستند، تسکین دهد. به طور خاص، مطالعات بر روی جوندگان آزمایشگاهی نشان می‌دهند که عصاره برگ گواوا ترشح اسید معده را کاهش می‌دهد و تخلیه معده را به تاخیر می اندازد تا از اسهال جلوگیری شود.

میوه گواوا همچنین منبعی عالی و غنی از فیبر است که نزدیک به ۹ گرم در ۱ فنجان (۱۶۵ گرم) فیبر را برای بدن مادر باردار فراهم می‌کند. خوردن فیبر کافی در دوران بارداری می‌تواند به جلوگیری از یبوست کمک کند. البته در حالی که خوردن میوه گواوا تازه به احتمال زیاد در دوران بارداری مفید است، اما ایمن بودن عصاره‌ها و مکمل‌های ساخته شده از گواوا که در طب سنتی برای درمان مشکلات گوارشی در دوران بارداری به کار می‌رود، از نظر علمی چندان واضح نیست.

می‌تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش دهد

برخی از زنان در دوران بارداری خود، پره اکلامپسی را تجربه می‌کنند؛ عارضه‌ای که با علائمی از جمله فشار خون بالا و آسیب احتمالی به کلیه یا کبد شناسایی می‌شود. مصرف میوه گواوا در دوران بارداری می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد؛ زیرا مطالعات علمی و آزمایش‌های انجام شده در آزمایشگاه نشان می‌دهند که ترکیبات موجود در برگ‌های این میوه، آنزیم هایی را که باعث بالا رفتن فشار خون در بارداری می‌شوند را مهار می‌کنند.

علاوه بر این، یک مطالعه علمی که به مدت ۴ هفته بر روی ۱۴۵ بزرگسال انجام شد، نشان می‌دهد که خوردن گواوا پیش از غذا باعث کاهش قابل توجه فشار خون در مقایسه با گروهی می‌شود که این میوه را مصرف نمی‌کنند. با این حال، توجه به این نکته مهم است که این مطالعه علمی قدیمی است و متعلق به چندین دهه پیش است. هیچ مطالعه انسانی اخیراً اثرات مصرف میوه گواوا بر فشار خون را مورد بررسی قرار نداده است.

چای تولید شده از برگ گواوا می‌تواند کنترل قند خون را بهبود بخشد

دیابت بارداری تقریباً ۱۰٪ از زنان باردار در ایالات متحده را تحت تأثیر قرار می‌دهد و در سایر کشورها نیز بسیار شایع است. دیابت بارداری زمانی رخ می‌دهد که بدن شما در دوران بارداری انسولین کافی تولید نمی‌کند یا سلول‌های شما در طول بارداری به انسولین مقاوم می‌شوند. این حالت منجر به افزایش سطح قند خون می‌شود و با عوارضی مانند زایمان زودرس یا وزن بالای نوزاد هنگام تولد مرتبط است.

مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان می‌دهند که عصاره تولید شده از برگ میوه گواوا می‌تواند به بهبود کنترل قند خون و مقاومت به انسولین در دوران بارداری کمک کند و برخی از مطالعات انسانی نیز نشان می‌دهند که چای برگ گواوا ممکن است به کاهش قند خون کمک کند. در مطالعه‌ای بر روی ۱۹ بزرگسال با میانگین قند خون ناشتا بیش از ۱۰۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر، نوشیدن ۱۹۰ میلی‌لیتر چای برگ گواوا حاوی ۴۰۰ میلی‌گرم عصاره گواوا به طور قابل‌ توجهی سطح قند خون را پس از خوردن غذا در مقایسه با گروه کنترل کاهش داد.

با این حال، توجه به این نکته بسیار مهم است که این تحقیق مقدماتی است و فقط چای و عصاره گواوا در آن مورد استفاده قرار گرفته است. علاوه بر آن، هیچ مطالعه‌ علمی به طور خاص اثرات گواوا را بر دیابت بارداری را بررسی نکرده است.

بنابراین، برای درمان بیماری دیابت در دوران بارداری نمی‌توان تنها از میوه گواوا استفاده کرد.

سیستم ایمنی را در دوران بارداری تقویت می‌کند

همانطور که در بالا ذکر شد، فواید بیشماری از گواوا در دوران بارداری وجود دارد. یک وعده گواوا شامل حدود ۴۰ کالری است. در دوران بارداری، مزایای ذکر شده در زیر گواوا برای سلامتی مادر بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد. یکی از مزایای اصلی میوه گواوا این است که باعث ایجاد ایمنی در بدن مادر می‌شود. با توجه به مقادیر زیادی مواد مغذی از جمله ویتامین‌ها، مواد معدنی، اسیدهای مفید، میوه گواوا بر روی بدن اثر می گذارد و سیستم ایمنی را تقویت می کند.

از هموروئید و یبوست مرتبط با بارداری جلوگیری می‌کند

زنان باردار به دلیل مشکلات هورمونی شانس بالایی برای ابتلا به هموروئید و یبوست دارند. ممکن است این موضوع مشکلات و اثرات جانبی زیادی بر سلامت کلی مادر باردار ایجاد کند. اما اگر میوه گواوا به مقدار مناسب مصرف شود، می‌تواند مشکل حرکات نامنظم روده را حل کرده و از یبوست جلوگیری کند.

خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد

همانطور که قبلا ذکر شد، میوه گواوا سرشار از آنتی اکسیدان‌های موجود در میوه است که برای زنان باردار اهمیت زیادی دارد. اگرچه سرطان با نرخ تأثیر احتمالی ۱ در ۱۰۰۰ در بین زنان باردار رخ می‌دهد، اما پیشگیری از آن بهترین کار است. جدا از آنتی اکسیدان‌ها، میوه گواوا از لیکوپن و ویتامین C نیز تشکیل شده است و این مواد مغذی به حذف سموم از بدن کمک می‌کنند.

مصرف گواوا در دوران بارداری

بینایی را بهبود می‌بخشد

در دوران بارداری، بدن انسان نیاز به دریافت مواد مغذی مناسبی دارد که به سلامت بدن برای زایمان کمک می‌کنند. در این دوره لازم است به طور مداوم، مواد مغذی و مفید برای بدن تامین شوند که این مواد در میوه‌هایی مانند گواوا وجود دارد؛ به ویژه ویتامین A که برای بینایی مفید است. در واقع این نه تنها برای مادر بلکه برای بینایی مناسب نوزاد نیز مفید است.

به آرام شدن ذهن کمک می‌کند

استرس و خستگی روحی از جمله مشکلات رایج مادران باردار است. در هنگام استرس، هورمون کورتیزول ترشح می‌شود. این می‌تواند برای سلامت کلی بدن مادر و همچنین فرزند متولد نشده او مضر باشد.

برای جلوگیری از این امر، مصرف مناسب گواوا با تأثیر بر غدد ترشح کننده هورمون به جلوگیری از استرس کمک می‌کند. ماده مغذی منیزیم موجود در میوه گواوا بر روی سیستم عصبی و ماهیچه‌های مادر باردار اثر می‌گذارد و هر گونه استرس یا ناحیه تنش را از بین می‌برد.

سطح کلسترول خون را کنترل می‌کند

در دوران بارداری، بدن دو برابر ظرفیت معمول خود عمل می‌کند. به همین دلیل، تغییرات هورمونی می‌توانند عوارض زیادی را برای مادر ایجاد کنند که یکی از آنها عدم تعادل سطح کلسترول خون است. این موضوع می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های قلبی در مادر باردار شود که ممکن است خطرناک و حتی کشنده باشد.

برای جلوگیری از این حالت، مصرف گواوا می‌تواند به پیشگیری از چنین شرایطی کمک کند؛ زیرا حاوی محتوای فیبر و سطح پتاسیم بالا می‌باشد. محتوای فیبر محلول موجود در میوه گواوا به کاهش کلسترول بد، که عمدتاً مسئول بیماری‌های قلبی است، می پردازد.

گواوا به درمان کم خونی کمک می کند

زنان باردار اغلب قربانی کم خونی می‌شوند، وضعیتی که به دلیل کمبود آهن ایجاد می شود. برای پیشگیری از این مشکل لازم است غذاهای غنی از آهن توسط مادر مصرف شود. میوه گواوا که از اسید اسکوربیک تشکیل شده است، سرشار از مواد مغذی آهن است.

بر اساس مطالعات علمی، مصرف روزانه گواوا در مقادیر به اندازه می‌تواند به درمان بیماری کم خونی کمک کند.

فواید احتمالی میوه گواوا برای باروری

به دلیل وجود مواد مغذی فراوان از جمله فیبر، فولات و ویتامین C در گواوا، این میوه به تقویت باروری کمک می‌کند. مشاهدات و مطالعات تجربی نشان می‌دهند که زنانی که فولات در رژیم غذایی خود فولات مصرف می‌کنند، از نرخ بارداری بالاتری در مقایسه با زنانی که دریافت فولات کم‌تری دارند، برخوردار هستند. همچنین زنانی با وزن متوسط که مواد غذایی سرشار از ویتامین C بیش‌تری مصرف می‌کنند، به احتمال زیاد سریع‌تر از زنانی که به میزان کافی از این ماده معدنی برخوردار نیستند، باردار می‌شوند.

با این حال، هیچ مطالعه کنترل شده انسانی به طور خاص ارتباط بین میوه گواوا و باروری را بررسی نکرده است. بنابراین در حالی که مواد مغذی موجود در گواوا ممکن است به زنانی که در تلاش برای باردار شدن هستند کمک کند، اما مدرک علمی وجود ندارد که ثابت کند این میوه قدرت باروری را بیش از سایر غذاهای مشابه و سالم افزایش می‌دهد.

به طور کلی، برای تقویت باروری توصیه می‌شود که زنان از مصرف زیاد الکل و کافئین اجتناب کنند، وزن مناسبی داشته باشند و پروتئین کافی، چربی‌های سالم و ریزمغذی‌ها را در رژیم غذایی خود مصرف کنند.

آیا خوردن میوه گواوا در دوران بارداری امن است؟

خوردن میوه گواوا در دوران بارداری به طور کلی ایمن در نظر گرفته می‌شود. تعداد محدودی از مطالعات تجربی که بر روی انسان‌ها انجام شده است، هیچ عارضه جانبی نامطلوبی را با مصرف میوه، عصاره و چای آن نشان نمی دهند. با این وجود، هیچ مطالعه علمی از نظر ایمنی برای خوردن این میوه توسط زنان باردار یا در حال شیردهی وجود ندارد.

اگر قصد دارید که در دوران بارداری میوه گواوا بخورید و از خوردن آن لذت ببرید، لازم است قبل از خوردن آن را بشویید. به خصوص پوست آن را به خوبی بشویید تا خطر ابتلا به باکتری‌ها یا انگل‌هایی را که ممکن است به شما و نوزاد شما آسیب برسانند را کاهش دهید. مادران باردار همچنین باید قبل از مصرف مکمل‌های گواوا با پزشک خود مشورت کنند و فقط از مکمل‌ها یا چای‌ها طبق دستورالعمل روی بسته‌بندی استفاده کنند.

سخن آخر

اغلب گفته می‌شود که میوه گواوا باروری را بهبود می‌بخشد و از بارداری سالم حمایت می‌کند. در واقع، محتوای فولات آن ممکن است به جلوگیری از ناهنجاری‌های ستون فقرات و سایر مشکلات رشدی کمک کند. برخی مطالعات نشان می‌دهند که این میوه استوایی ممکن است مشکلات گوارشی را تسکین دهد و از فشار خون بالا محافظت کند. با این حال، تحقیقات در این زمینه محدود انجام شده است و روی زنان باردار متمرکز نشده است.

با این که مصرف مقادیر مناسب گواوا ممکن است یک گزینه سالم در رژیم غذایی متعادل در دوران بارداری باشد، بهتر است قبل از مصرف مکمل‌های گواوا با پزشک خود صحبت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *