سلامت زنان

راه‌های طبیعی برای مقابله با علائم یائسگی

راه‌های طبیعی برای مقابله با علائم یائسگی

فقط کافی است ارداه کنید تا یک یائسگی موفق را تجربه کنید

افراد بعد از گذر از دوران جوانی وارد سن میانسالی می‌شوند. میانسالی برای زنان با ورود به مرحله‌ای همراه است که از آن به عنوان دوران یائسگی نام برده می‌شود. یائسگی نیز مانند هر فاز دیگری از زندگی چالش‌های خود را دارد که با تغییرات جسمی و روحی همراه است. در این مقاله سعی می‌کنیم تا راهکارهای مناسب، عملی و کاملاً طبیعی و نرمال را برای داشتن یک یائسگی فعال و شاد با هم بررسی کنیم. این راهکارها بیشتر معطوف به سیاست‌های فردی است و در یک کلام فقط نیاز به اراده و خواست شما دارد. با تیم پینو بی‌بی همراه باشید تا آگاهی خود را در مورد شیوه‌های داشتن یک یائسگی موفق، افزایش دهید.

راه‌های طبیعی برای مقابله با علائم یائسگی

با بالا رفتن سن و ورود به مرحله میانسالی، بانوان وارد فاز جدید از زندگی می‌شوند که از آن به عنوان دوران یائسگی نام برده می‌شود. یائسگی بین سن ۴۹ تا ۵۲ سالگی به وقوع می‌پیوندد. با ورود به دوران یائسگی سیکل پریود بانوان متوقف می‌شود و زنان قدرت باروری خود را برای همیشه از دست خواهند داد. ورود به این مرحله با علائم و عوارضی همراه است که مهم‌ترین آن‌ها گرگرفتگی و تعریق شبانه، استرس و اضطراب، خشکی واژن، مشکلات خواب و اضافه وزن هستند. البته ممکن است فقط برخی از این علائم در دوران یائسگی بروز پیدا کند و گاهی شدت بروز یک عارضه بیش از عوارض دیگر است. این عوارض بیشتر به واسطه تغییرات هورمونی است که در بدن فرد رخ می‌دهد. اما با رعایت نکاتی که در این مقاله آورده شده می‌توانید با نوعی خوددرمانی و مراقبت از خود عوارض یائسگی را کاهش دهید.

راه‌های طبیعی برای مقابله با علائم یائسگی

کم تحرکی و تنبلی کافی است! ورزش کنید

ورزش کردن و داشتن فعالیت جسمی در هر سن و سالی مفید است اما باید توجه داشت که در هر سنی انجام یکسری از فعالیت‌های ورزشی ممکن است برای شخص مفید نباشد. بالا رفتن سن انجام برخی حرکات ورزشی را محدود می‌کند و هرچه سن شخص بالاتر می‌رود نوع و شدت ورزش‌هایی که می‌تواند انجام دهد، محدودتر خواهد شد. این محدودیت‌ها تا حدود زیادی به شیوه و سبک زندگی فرد بستگی دارد. قطعاً افرادی که در طول زندگی مدام ورزش کرده‌اند بدنی مقاوم‌تر دارند و در سنین بالاتر هم قادر به انجام بسیاری از انواع حرکات ورزشی حتی قادر به انجام حرکات ورزشی سنگین هستند. به همین خاطر است که به والدین توصیه می‌شود از سنین کودکی ورزش کردن را در برنامه زندگی فرزندان‌شان جای دهند تا در سنین میانسالی مشکلات جسمی کمتری داشته باشند.

اگر در سن میانسالی و در آستانه ورود به مرحله یائسگی هستید، شاید تصور کنید که دیگر برای هر اقدامی دیر است اما فراموش نکنید جلوی ضرر را هر وقت بگیرید منفعت است. پس ناامید نشوید! اگر تا به حال نیز از ورزش کردن غافل بودید حالا وقت خوبی است که کمی بیشتر به جسم خود اهمیت بدهید. برای دوران یائسگی خود یک برنامه ورزشی منظم در نظر بگیرید. سوابق بیماری و فعالیت‌های پیشین خود را با یک مربی حرفه‌ای یا یک پزشک متخصص مطرح کنید و با توجه به توصیه‌های فنی این متخصصان و در نظر گرفتن سلیقه و علاقه خود یک یا چند نوع ورزش را برای دروان یائسگی خود در نظر بگیرید. اگر امکان حضور در باشگاه‌های ورزشی را دارید به شدت به شما توصیه می‌کنیم که از مزایایی بی‌شمار ورزش گروهی و دسته جمعی بهره ببرید.

ورزش موجب آزاد شدن هومورن اندروفین در بدن می‌شود، از اندروفین به عنوان هورمون شادی نیز نام برده می‌شود. تحقیقات نشان داده است که هورمون اندروفین طی انجام ورزش‌های گروهی بسیار بیشتر از زمانی که فرد تنها و انفرادی ورزش می‌کند؛ در بدن آزاد می‌شود. بانوان یائسه در این دوران ممکن دچار استرس و اضطراب‌ شوند؛ ورزش کردن باعث کاهش ترشح هورمون کورتیزول می‌شود و سطح آدرنالین را در خون بالا می‌برد. این دو هورمون مسئول مستقیم کنترل استرس و اضطراب در بدن افراد هستند.

یکی دیگر از مشکلات دوران یائسگی که با ورزش کردن می‌توان تا حدودی از عوارض وخیم آن کاست، پوکی استخوان است. اگر افراد از سنین کودکی ورزش کنند و تغذیه مناسبی داشته باشند در بزرگسالی و میانسالی دچار پوکی استخوان نخواهند شد. پوکی استخوان بدن فرد را ضعیف می‌کند و بر استخوان‌ها و ماهیچه‌ها تأثیر نامطلوبی دارد. شاید تصور کنید که در دوران یائسگی دیگر نمی‌توان برای درمان پوکی استخوان اقدام کرد اما این تصور اشتباه است. صراحتاً باید گفت اگر در دروان کودکی و جوانی ورزش نکردید فرصت طلایی مبارزه با پوکی استخوان را از دست داده‌اید اما خبر خوب این است که تحقیقات نشان می‌دهد ورزش کردن در هر دوره‌ای تأثیرات مثبت خود را بر تقویت و استحکام استخوان‌ها خواهد گذاشت. شما می‌توانید در دوران یائسگی با مشاوره با پزشک ترکیبی از ورزش‌های هوازی و مقاومتی را برای کاهش عوارض پوکی استخوان انجام دهید.

ورزش و جلوگیری از علائم یائسگی

از مادر طبیعت کمک بگیرید

مادر طبیعت با مهربانی و سخاوت برای هر دردی راه درمانی را به انسان ارائه می‌کند فقط کافی است کمی با طبیعت مهربان و دوست باشید. به جای افسردگی و کج خلقی به دنبال روش‌های برای شادی و آرامش باشید خوشبختانه امروزه افراد بیشتر به دنبال استفاده از مواد طبیعی و گیاهی هستند. بهره‌گیری از عصاره گیاهان به چند روش میسر است: استفاده از روغن‌های گیاهی، دمنوش‌ها، استفاده از اسماج و گیاه‌پیچ، بخور و عرقیجات. مواد موثره موجود در گیاهان می‌تواند تاثیرات زیادی بر حالات روحی و خلق و خوی افراد داشته باشد. برخی گیاهان موجب آرامش روح و روان می‌شوند و برخی موجب افزایش انرژی و هیجان و بعضی دیگر تسکین دهنده آلام و دردهای جسمی هستند. از معجزه گیاهان غافل نشوید.

به جای استفاده از داروهای شیمیایی می‌توانید از مواد طبیعی و ارگانیک برای کاهش عوارض یائسگی استفاده کنید. برخی عرقیجات گرگرفتگی و تعریق شبانه را کاهش می‌دهد. ماساژ بدن با روغن‌های گیاهی تسکین دهنده بسیاری از دردهای مفصلی و عضلانی خواهد بود. استفاده از بخور گیاهان می‌تواند برای سلامت پوست شما مفید باشد. دمنوش‌های گیاهی مختلف می‌توانند مانند یک محرک انرژی‌زا در خدمت شما باشند. استرس و اضطراب را می‌توانید با دود کردن یک اسماج و گیاه‌پیچ از خود دور کنید. هر کدام از این محصولات گیاهی و طبیعی خواص گوناگوی دارند که می‌توانید با کمی مطالعه در مورد آن‌ها و مشاوره گرفتن از افراد مطلع و متخصص بدن خود را در برابر عوارض متعدد یائسگی تا حدود زیادی ایمن کنید و از بروز عوارض و علایم یائسگی بکاهید. فراموش نکنید که در مصرف مواد گیاهی زیاده‌روی نکنید. درست است که مواد گیاهی به اندازه مواد شیمیایی عوارض ندارند اما بی‌عارضه نیز نیستند. بدن خود را بشناسید و به طور متناوب از روش‌های مختلفی که گفته شد برای کاهش علائم دوران یائسگی بهره ببرید.

از مادر طبیعت کمک بگیرید

به ندای درون خود گوش کنید و روی خودتان سرمایه‌گذاری کنید

برای مکالمه با روح و روان خود وقت بیشتری صرف کنید. برای خودتان زمان بیشتری صرف کنید. یوگا و تمرینات تنفسی را امتحان کنید. حداقل نیم ساعت در روز را برای آرامش روح و روان خود صرف کنید. می‌توانید حرکات ساده یوگا انجام دهید و قبل و بعد از تمرینات با تمرکز بر تنفس، استرس‌ها را از خود دور کنید. توصیه می‌کینم از یوگا دسته جمعی بهره ببرید. اگر امکان حضور در کلاس‌های ورزشی یوگا را ندارید می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی به گروه‌های ورزشی بپیوندید این گروه‌ها با ارائه یک برنامه ورزشی در ساعات مشخصی اقدام به انجام ورزش گروهی می‌کنند و به صورت آنلاین و زنده مربی حرکات ورزشی را انجام می‌دهد و ده‌ها نفر در سرتاسر دنیا همزمان در هر مکانی که هستند شروع به انجام این تمرینات می‌کنند. انجام فعالیت ورزشی گروهی به دوام و ایجاد انگیزه در شما کمک زیادی می‌کند اما اگر امکان این را هم ندارید توصیه می‌کنیم یک زیرانداز کوچک بردارید و در گوشه‌ای خلوت و آرام در دامن طبیعت حرکات ساده یوگا را انجام دهید. برای شانه خالی کردن از زیر بار ورزش بهانه‌تراشی نکنید و اگر هیچکدام از روش‌های بالا را نمی‌توانید در برنامه روزانه خود بگنجانید گوشه‌ای منزل که تهویه مطلوبی دارد حرکات یوگا و تمرین تنفس را انجام دهید. ممارست در انجام این تمرین‌ها تأثیر زیادی بر روحیه و خلق و خوی شما خواهد داشت.

به خودتان بیشتر توجه کنید. سر و وضع‌تان را مرتب و آراسته نگه دارید، یادتان باشد وقتی خودتان را در آینه می‌بیند باید از دیدن چهره خودتان خرسند شوید و لبخند بزنید. موهای خود را هر روز شانه کنید و هر روز یک مدل آن‌ها را آرایش دهید. کیف لوازم آرایش خود را به همراه داشته باشید و مراقب آرایش صورت‌تان باشید. لازم نیست خیلی آرایش کنید ولی زدن یک رژلب ملایم و یک کرم ضدآفتاب کرم پودری به همراه یک ریمل یا خط چشم روحیه هر زنی را شاد می‌کند. مراقب لباس پوشیدن خود باشید. از پوشیدن لباس‌های تنگ و ضخیم خودداری کنید. پوشیدن لباس‌های تنگ بدن را در حالت استرس قرار می‌دهد و لباس‌های ضخیم احتمال گرمازدگی و گرگرفتگی را زیاد می‌کند. سعی کنید لباس‎‎های نخی، رنگی و شاد بپوشید، حداقل برای دل خودتان هم که شده در این دوران به حرف‌های یاوه دیگران و حتی مد روز اهمیت ندهید، آنچه می‌پسندید و از عرف جامعه زیاد فاصله ندارد را انتخاب کنید و از آن لذت ببرید.

به ندای درون خود گوش کنید و روی خودتان سرمایه‌گذاری کنید

خوردن فست‌فود را کنار بگذارید و اشکنه را امتحان کنید

آنچه تناول می‌کنید پیغامی را به بدن شما مخابره می‌کند. مواظب باشید که چه چیزی به بدن خود هدیه می‌دهید. غذاهای چرب نویدبخش چاقی هستند و غذاهای شور، فشار خون بالا را برای شما به ارمغان می‌آورند. نخوردن صبحانه انرژی روزانه شما را تحلیل می‌برد و مصرف نوشابه‌های گازدار موجب بالا رفتن قند خون و بروز دیابت خواهد شد. مصرف نوشیدنی‌های الکلی حرارت بدن شما را بالا می‌برد. اگر در دوران نوجوانی و جوانی ناپرهیزی کرده‌اید و در مصرف خوراکی‌ها و غذاهای مضر افراط کرده‌اید حالا وقت آن است که با ورود به دوران میانسالی و یائسگی عاقلانه‌تر رفتار کنید. مراقب کالری که روزانه دریافت می‌کنید باشید و در مصرف غذاهای فست‌فود و تنقلات بی‌ارزش محتاط‌تر عمل کنید. در یک کلام خوردن غذاهای مضر و فاقد ارزش غذایی را از برنامه غذایی خود حذف کنید و برای تنوع هم که شده به سراغ دستور پخت غذاهای سنتی بروید. برای خودتان آشپزی کنید و با پخت غذاهای محلی و سنتی ایرانی، رژیم غذایی خود را تا حدودی اصلاح کنید.

خوردن فست‌فود را کنار بگذارید و اشکنه را امتحان کنید

سیگار نکشید حتی روزی یکی

کشیدن سیگار ریه‌های شما را تخریب خواهد کرد و عوارض یائسگی را افزایش می‌دهد. انقدر مضرات سیگار زیاد است که هر چه بگوییم حق مطلب را ادعا نکرده‌ایم. این جمله فریبنده را از ذهن خود دور کنید که برای تفریح و تفنن فقط روزی یک سیگار می‌کشم. سعی کنید با کمک روانشناسان و اطرافیان سیگار کشیدن را ترک کنید. برای این کار ابتدا از سیگارهای الکترونیک استفاده کنید و هر زمان احساس کردید که نیاز به کشیدن سیگار دارید ذهن خود را معطوف به مسئله دیگری بکنید. تنقلات و آجیل مصرف کنید و یا برای قدم زدن از خانه خارج شوید. اگر نتوانستید در برابر وسوسه سیگار کسیدن مقاوت کنید فقط یک نخ سیگار خریداری کنید و از گذاشتن پاکت سیگار در جیب‌تان اجتناب کنید. مضرات سیگار را مطالعه کنید و هر روز به خودتان یادآوری کنید که قرار نیست با کشیدن سیگار عمر خود را کوتاه کنید.

سیگار نکشید حتی روزی یکی

قبول کنید وارد فاز یائسگی شده‌اید

برخی افراد ورود به سن یائسگی یک فاجعه می‌دانند و از رسیدن به سن یائسگی وحشت دارند. فراموش نکنید که ورود به این دوره یک فاز طبیعی در زندگی تمام بانوان جهان است و شما مستثنی نیستید. حسرت گذشته را نخورید و در زمان حال زندگی کنید هر آنچه در جوانی باید انجام می‌دادید و ندادید را پشت سر بگذارید. تصمیم جدی بگیرید که دوران میانسالی خود را شاد، سالم و موفق طی کنید. در مورد یائسگی و عوارض و علائم آن مطالعه کنید و آگاهی‌های لازم را کسب کنید. اگر الان در حال خواندن این مقاله هستید نشان‌دهنده این است که شما گام اول را برای داشتن یک یائسگی شاد و فعال برداشته‌اید. با راهکارهایی که در این مقاله و مقاله «چگونه بعد از یائسگی سالم و فعال بمانیم؟» ارائه شده است خود را برای ورود و سپری کردن دوران یائسگی آماده کنید.

قبول کنید وارد فاز یائسگی شده‌اید

ساز بزنید و به ساز دنیا برقصید

قبول کنید که وارد یک مرحله جدید زندگی شده‌اید پس به ساز دنیا و تقدیر آن برقصید و به آن تن دهید. موسیقی غذای روح است. دوران یائسگی وقت مناسبی برای تغذیه روح و روان است و شاید بدن بانوان بیش از هر زمان دیگری در این دوره نیازمند پناه بردن به موسیقی است. اگر قبلاً ساز می‌زدید این روند را ادامه دهید و حتی به سراغ نواختن سازهای دیگر بروید. فراموش نکنید علاوه بر این که موسیقی باعث شادی و آرامش شما خواهد شد، نواختن ساز و یادگیری کار با آلات موسیقی از زوال عقل و آلزایمر نیز پیشگیری می‌کند. در ساعاتی از روز که نیاز به انرژی بیشتری دارید آهنگ‌های شاد و ریتمیک گوش کنید و در ساعاتی از شبانه روز که روح‌تان نیاز به آرامش و رفع خستگی دارد به موسیقی‌های ملایم و آرام گوش فرا دهید. دقایقی از روز را با یک آهنگ شاد برقصید و اگر به رقصیدن علاقه دارید به سراغ یادگیری رقص‌های مختلف بروید. رقص کردن هم نوعی ورزش محسوب می‌شود.

ساز بزنید و به ساز دنیا برقصید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *