تغذیه در بارداری

مصرف گلابی در بارداری و اثرات آن

فواید و مضرات خوردن گلابی در دوران حاملگی

آیا خوردن گلابی در دوران بارداری بی‌خطر است؟ گلابی پسر عموی سیب است و طعم شیرین ملایم و عطری ماندگار دارد. با این حال، ممکن است برخی بانوان احساس کنند که خوردن گلابی در دوران بارداری خطرناک است اما پینو بیبی به مادران باردار توصیه می‌کند که میوه‌های سالم را در رژیم غذایی خود بگنجانند. گلابی منبع خوبی از مواد معدنی مانند پتاسیم و کلسیم، در میان سایر مواد مغذی است که ممکن است در دوران بارداری مفید باشد. این مقاله پینو بیبی را بخوانید تا توضیح دهیم که چرا باید این میوه را در رژیم غذایی بارداری خود قرار دهید.

فواید و مضرات خوردن گلابی در دوران حاملگی

آیا خوردن گلابی در دوران بارداری بی‌خطر است؟

خوردن گلابی در دوران بارداری بی‌خطر و سالم است زیرا حاوی چندین ماده مغذی مانند آنتی‌اکسیدان‌ها و فلاونوئید است.

باید گلابی را قبل از مصرف بشویید تا از شر پاتوژن‌های مضر موجود در سطح میوه خلاص شد. ز۲۲یرا انجمن بارداری آمریکا هشدار می‌دهد که گلابی شسته نشده حاوی باکتری‌ها و انگل‌های مضر است که ممکن است منجر به بیماری‌های منتقله از طریق غذا مانند لیستریوزی و توکسوپلاسموزیس شود.

مزایای سلامتی گلابی در دوران بارداری چیست؟

میوه گلابی حاوی ویتامین‌های اصلی A، C، K و B9 است و هم‌چنین دارای طیف وسیعی از عناصر و مواد معدنی مانند گوگرد، پکتین، فسفر، پتاسیم، آهن، روی، مس، فیبر، کبالت، کلسیم و ید است. تانن‌ها که همگی برای نیازهای تغذیه مادر ضروری هستند.

فواید مصرف گلابی در بارداری

سیستم ایمنی را تقویت می‌کند

گلابی سرشار از آنتی اکسیدان‌ها، فلاونوئیدها و مواد معدنی مانند پتاسیم و کلسیم است که می‌تواند به بهبود سیستم ایمنی و جلوگیری از عفونت‌های مضر کمک کند. علاوه بر این، خوردن میوه گلابی در دوران بارداری منبع خوبی از آنتی اکسیدان‌ها است که می‌تواند به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب کمک کند و به بازسازی سلولی کمک کند.

با مصرف میوه گلابی بدن بانوان باردار توانایی مبارزه با عفونت‌ها را پیدا می‌کند. گلابی به پیشگیری از بیماری‌های عفونی مانند سرماخوردگی، سرفه و آنفولانزای فصلی کمک می‌کند. گلابی هم‌چنین در درمان عفونت‌های ریوی (برونشیت، پنومونی) و هپاتیت نقش حیاتی دارند.

منبع غنی ویتامین C هستند که برای بارداری مفید است. یک گلابی حاوی ۱۰ میلی‌گرم ویتامین ث است که معادل ۱۱ درصد از مقدار توصیه شده روزانه (RDA) برای زنان است.

ویتامین C با عفونت‌های بدن مبارزه می‌کند. گلابی را همراه با غذاهای سرشار از آهن مانند لوبیا، گوشت یا برنج قرمز مصرف کنید، زیرا ویتامین C موجود در این میوه به جذب آهن و مبارزه با کمبود آهن در بدن کمک می‌کند.

رفع یبوست بارداری

گلابی منبع خوبی از فیبر است که با یبوست، یک مشکل رایج در بارداری، مبارزه می‌کند. یبوست با مصرف مکمل‌های آهن در زمان بارداری حاد می‌شود. یک گلابی حاوی ۷ گرم فیبر، از جمله ۲ گرم پکتین (فیبری محلول که به هضم غذا کمک می‌کند) است. برای مصرف فیبر بیشتر گلابی را باید همراه با پوست آن بخورید.

گلابی معمولاً در دوران بارداری ایمن و برای هضم آسان است. گلابی منبع خوبی از فیبر است که حرکات منظم روده را تقویت می‌کند، به هضم غذا کمک می‌کند و از یبوست جلوگیری می‌کند. با این حال، برخی از زنان ممکن است مشکلات گوارشی با گلابی، مانند نفخ یا گاز معده را تجربه کنند، به خصوص اگر سیستم گوارشی حساسی داشته باشند. اگر بعد از خوردن گلابی در دوران بارداری احساس ناراحتی کردید، مصرف خود را محدود کنید.

میوه گلابی ۷۱ درصد فیبر نامحلول و ۲۹ درصد فیبر محلول دارد. فیبر محلول در آب حل می‌شود و در روده بزرگ به یک ماده ژل مانند بدل می‌شود که برای دستگاه گوارش ملایم و مفید است و به راحتی هضم و تجزیه می‌شود.

فیبر نامحلول با حرکت غذا در دستگاه گوارش دست نخورده باقی می‌ماند و این نوع فیبر است که به جلوگیری از یبوست بارداری کمک می‌کند. فیبر موجود در گلابی علاوه بر تقویت حرکات روده سالم، می‌تواند منبع خوبی از پری بیوتیک‌ها نیز باشد که ممکن است به رشد باکتری‌های مفید (پروبیوتیک‌ها) در روده کمک کند.

کاهش فشار خون

پتاسیم موجود در گلابی به تنظیم سطح فشار خون در دوران بارداری کمک می‌کند.

کنترل دیابت نوع I و نوع II

کمبود ویتامین C می‌تواند در زنان باردار و در افراد مبتلا به دیابت نوع یک و نوع دو بیشتر اتفاق بیفتد. گلابی سرشار از ویتامین C است، علاوه بر این که انرژی لازم را در زمان بارداری برای شما فراهم می‌کند. در کشور چین، گلابی بیش از ۲۰۰۰ سال است که به عنوان یک داروی عام و سنتی به عنوان ضد التهاب، ادرارآور و ضد قند خون استفاده می‌شود.

کاهش پره اکلامپسی

کلسیم یکی دیگر از مواد مغذی مهم برای ساخت استخوان‌های قوی است. علاوه بر این، زنان باردار با مصرف مقادیر کم کلسیم (زیر ۹۰۰ میلی‌گرم در روز) می‌توانند خطر ابتلا به پره اکلامپسی را تا ۶۵ درصد با مصرف ۱۰۰۰ میلی‌گرم اضافی در روز کاهش دهند.

کم کالری ولی کافی برای انرژی بخشیدن

یک میوه گلابی کامل ۱۰۰ کالری دارد در حالی که یک لیوان آب میوه حاوی ۴۶ کالری است. این میوه به دلیل داشتن چربی کم باعث افزایش وزن نمی‌شود. علاوه بر این، به شما احساس سیری می‌دهد و انرژی‌تان را نیز تامین می‌کند و می‌تواند به حفظ وزن نیز کمک کند.

ویار شیرینی را رفع می‌کند

گلابی حاوی دو کربوهیدرات ساده گلوکز و فروکتوز است. این قندهای طبیعی جایگزین شکر سفید هستند و می‌توانند میل شما به شیرینی را در دوران بارداری برطرف کنند. طعم گلابی شیرین‌تر از سیب است اما قند کمتری دارند. اعتقاد بر این است که گلابی دارای فعالیت‌های ضد هیپرگلیسمی، ضد التهابی و ادرارآور است.

برای قلب مفید است

حدود ۱۰۰ گرم گلابی حاوی ۱۱۶ میلی‌گرم (میلی‌گرم) پتاسیم است. پتاسیم برای عملکرد قلب مادر و نوزاد ضروری است. همچنین پتاسیم به بازسازی سلولی کمک می‎کند.

ضد افسردگی

گلابی حاوی خواص ضد افسردگی و ضد استفراغ دارد که به مقابله با استرس و حالت تهوع برای زنان باردار کمک می‌کند.

ضد سرطان

گلابی همچنین حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی از جمله فنولیک و ویتامین C است که به ویژه در جلوگیری از اثرات اکسیداتیو مرتبط با سرطان و سایر بیماری‌ها موثر است.

سموم بدن را دفع می‌کند

گلابی سرشار از آب است که می‌تواند به دفع سموم از بدن کمک کند. این به نوبه خود به پاکسازی سموم در کبد، جوانسازی پوست و سم‌زدایی بدن از داخل به بیرون کمک می‌کند. مقدار بالای تانن موجود در میوه به حذف موثر فلزات سنگین و سموم خطرناک کمک می‌کند.

باعث رشد سالم جنین می‌شود

گلابی سرشار از مواد مغذی ضروری مانند ویتامین C، پتاسیم، منیزیم، مس و فیبر است که برای رشد جنین و بارداری سالم بسیار مهم هستند. یک گلابی همچنین تقریباً ۱۲ میلی‌گرم اسید فولیک برای شما فراهم می‌کند. اسید فولیک به ویژه در سه ماهه اول بارداری مهم است زیرا برای جلوگیری از نقص لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا کلیدی است. ویتامین A موجود در دوران بارداری است کمبود آن می‌تواند منجر به عوارض جانبی از جمله ناهنجاری‌های مادرزادی در جنین شود. ویتامین C نیز به اندازه ویتامین A و B9 مهم است و کمبود آن می‌تواند باعث آسیب مغزی جنین شود.

فواید مصرف گلابی در بارداری

خطرات مصرف گلابی در دوران بارداری

گلابی میوه‌ای خوشمزه و مغذی است، اما برای خوردن آن در دوران بارداری باید به چند نکته توجه کرد. گلابی حاوی ترکیبی به نام سوربیتول است که می‌تواند در برخی افراد باعث اسهال شود. این می‌تواند برای زنان باردار که در حال حاضر در معرض خطر کم آبی و اسهال هستند، مشکل‌ساز باشد. اگر گلابی می‌خورید، حتماً آب و مایعات دیگر بنوشید تا هیدراته بمانید.

یکی دیگر از نگرانی‌های مصرف گلابی در دوران بارداری، خطر قرار گرفتن در معرض آفت‌کش‌ها است. گلابی‌ها اغلب موقع کاشت سم‌پاشی می‌شوند، بنابراین مهم است که قبل از خوردن، آن‌ها را کاملاً بشویید. شما همچنین می‌توانید گلابی ارگانیک بخرید تا در معرض این سموم و آفت‌کش‌ها قرار نگیرید.

در نهایت، مهم است که گلابی را در حد اعتدال مصرف کنید. سوربیتول بیش از حد می‌تواند باعث ناراحتی روده شود. گلابی از لحاظ فروکتوز غنی است و فروکتوز همراه با فیبر بالا به گلابی خاصیت ملین می‌دهد. علاوه بر این، زنان باردار باید مطمئن شوند که مقدار زیادی میوه و سبزیجات دیگر را برای بهترین تغذیه در رژیم غذایی خود مصرف کنند.

آیا همه انواع میوه‌های گلابی در بارداری بی‌خطر هستند؟

به طور شگفت انگیزی، بیش از ۳۰۰۰ نوع گلابی وجود دارد، اما رایج‌ترین آن‌ها آنژو (سبز یا قرمز)، بارتلت، بوسک، کنکورد، کامیس، سکل، فورل و نلیس هستند. تقریباً تمام گلابی‌هایی که به صورت تجاری پرورش می‌یابند و در بازارها و سوپرمارکت‌ها به فروش می‌رسند، در دوران بارداری مناسب هستند.

خانم باردار در روز چند گلابی می‌تواند بخورد؟

میوه گلابی برای بارداری مفید است زیرا ارزش غذایی بالایی دارد در حالی که کالری کمی دارد. برای مادران باردار، به طور کلی مصرف یک تا ۲ گلابی متوسط در روز توصیه می‌شود. خوردن بیش از آن می‌تواند منجر به اسهال شود زیرا گلابی اثر ملین دارد.

خانم باردار در روز چند گلابی می‌تواند بخورد؟

چگونه می‌توان گلابی را به رژیم غذایی بارداری اضافه کرد؟

گلابی را می‌توان در دوران بارداری همان طور که هست خورد. آن‌ها را می‌توان به عنوان میان وعده همراه با کره بادام زمینی، هوموس (غذایی لبنانی) یا در سالادهای میوه خورد. گلابی را می‌توان آب پز و پوره کرد و با آن یک سس مقوی درست کرد.

سس‌هایی گلابی در فصل پاییز یک چاشنی عالی برای انواع نان و کیک هستند. با این حال، گلابی با پختن طولانی مدت مقدار زیادی از مواد مغذی خود را از دست می‌دهد. از این رو، به طور کلی توصیه می‌شود گلابی را خام مصرف کنید.

نحوه مصرف گلابی

  • گلابی را به فرنی اضافه کنید و سپس مقداری زنجبیل و عسل رنده شده بریزید. یک صبحانه غنی درست می‌کند.
  • برای یک میان وعده مغذی، گلابی را با پنیر بز ترکیب کنید.
  • هسته گلابی‌ها را به آب سیب، کشمش و شکر قهوه‌ای اضافه کنید و همه چیز را با حرارت ملایم بجوشانید.
  • گلابی‌های گوشتی را از وسط نصف کرده و همراه با مقداری عسل یا شکر قهوه‌ای، دارچین و گردو بپزید. فر را با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید و هر طرف را به مدت ۱۵ دقیقه بپزید. این گلابی پخته یک دسر فوق‌العاده است و برای زنان باردار که از حالت تهوع صبحگاهی یا سوزش سر دل رنج می برند مفید است.
  • آب گلابی شیرین را به تنهایی بنوشید و یا با سیب و هویج به نسبت مساوی ترکیب کنید. می‌توانید مقداری زنجبیل نیز به آب آن اضافه کنید.
  • گلابی را خرد کرده و به بلغور جو دوسر اضافه کنید تا یک صبحانه خوشمزه و سالم داشته باشید. مقداری عسل اضافه کنید تا طعمی تند پیدا کند.
  • برای یک صبحانه سالم، گلابی را به بلغور جو دوسر اضافه کنید.
  • گلابی را در آب میوه‌ای بریزید، آن را با شربت افرا شیرین کنید و با ماست یونانی کم‌چرب برای یک میان‌وعده سالم، کم کالری و خوشمزه سرو کنید.

به یاد داشته باشید، باید گلابی را بلافاصله پس از برش خوردن بخورید، زیرا ممکن است به دلیل اکسیداسیون قهوه‌ای شود. در غیر این صورت، مقداری آب پرتقال یا لیمو را روی برش‌ها اضافه کنید تا اکسیده نشوند.

گلابی را می‌توان به صورت سالاد ماهی خال مخالی و گلابی کبابی ساده مصرف کرد. کمی رازیانه آسیاب شده، آب لیمو، شاهی، دانه کدو تنبل و کرم فِرش (فریچ) به این سالاد اضافه کنید و سپس نوش جان نمایید. این سالاد سرشار از چربی‌های ضروری امگا ۳ است که برای رشد مغز و چشم جنین بسیار مهم است.

نحوه مصرف گلابی

سوالات متداول

  • آیا در بارداری پسر، ویار گلابی دارم؟

هوس خوردن گلابی در دوران بارداری به جنسیت جنین بستگی ندارد. کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که عوامل متعددی مانند تغییرات هورمونی و بوی تند می‌توانند در هوس کردن مواد غذایی خاص نقش داشته باشند.

  • آیا می‌توان در دوران بارداری گلابی را با پوست خورد؟

مادران باردار می‌توانند گلابی پس از تمیز کردن آن با پوست میل کنند. مصرف میوه‌ها و سبزیجات با پوست می‌تواند فیبر و مصرف کلی مواد مغذی را افزایش دهد.

  • آیا خوردن گلابی باعث گاز معده می‌شود؟

گلابی سرشار از فیبر و فودمپ مانند فروکتوز و سوربیتول است که ممکن است باعث مشکلات گوارشی مانند نفخ و گاز در افراد حساس شود. فودمپ‌ها یا الیگو – دی- مونوساکاریدها و پلیول‌های قابل تخمیر، کربوهیدرات‌های زنجیره کوتاهی هستند که در روده‌ها به خوبی جذب می‌شوند. خوردن زیاد گلابی در دوران بارداری و به طور کلی می‌تواند باعث ایجاد گاز و نفخ شود. خوردن میوه گلابی رسیده یا زیاد در بارداری نیز ممکن است منجر به اسهال و معده درد شود.

گلابی چندین ویتامین، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها را فراهم می‌کند که می‌تواند برای سلامت مادر مفید باشد و از رشد سالم جنین حمایت کند. خوردن گلابی در دوران بارداری مفید است زیرا با افزایش ایمنی بدن، رفع یبوست، دفع سموم و غیره سلامت شما را افزایش می‌دهد. گلابی هیچ عارضه‌ای ندارد، اما باید قبل از مصرف از تمیز بودن آن اطمینان حاصل کنید. اگر دیابتی هستید یا مستعد نفخ و گاز هستید، بهتر است گلابی کمتری مصرف کنید. حتی اگر چنین مشکلاتی ندارید، مصرف هر غذایی در حد اعتدال بهتر است. اگر با هر گونه ناراحتی مواجه شدید یا برای اولین بار است که گلابی را مصرف می‌کنید، با پزشک خود مشورت کنید.

سخن آخر

رژیم بارداری شما باید حاوی همه چیزهایی باشد که برای شما و کودک‌تان مفید است و هیچ گونه عوارض جانبی نداشته باشد. پیشنهاد می‌کنیم گلابی را به لیست خود اضافه کنید. آن‌ها نه تنها طعم خوبی دارند، بلکه فواید زیادی نیز دارند. گلابی حاوی ویتامین‌های A، C، K، B9، کلسیم، فولات و آهن است که به مبارزه با عفونت‌های مختلف و تقویت سیستم ایمنی در بارداری کمک می‌کند. سرشار از فیبر و چربی کم هستند، از این رو به هضم غذا کمک می‌کنند و میل به شیرینی در دوران بارداری را ارضا می‌کنند. زنان باردار مبتلا به دیابت یا ناراحتی معده باید از مصرف گلابی خودداری کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *