تغذیه در بارداری

آیا خوردن پیتزا در دوران بارداری مجاز است؟

آیا خوردن پیتزا در دوران بارداری مجاز است؟

اگر باردار هستید و به خوردن پیتزا فکر‌ می‌کنید، ممکن است این سوال در ذهن شما خطور کند که آیا خوردن پیتزا در دوران بارداری بی‌خطر است؟ پیتزا یک غذای لذیذ است که بسیاری به دلیل بافت و طعم جذابش آن را به هر غذای دیگری ترجیح‌ می‌دهند. با این حال، خوردن منظم آن در دوران بارداری ممکن است ایده خوبی نباشد.

پیتزای تهیه شده با آرد تصفیه شده، گوشت خام و مصرف بیش از حد پنیر ممکن است گزینه سالمی نباشد زیرا‌ می‌تواند باعث عفونت معده شود. با این حال، مصرف مقادیر کم پیتزای خانگی که از غلات کامل و سبزیجات درست شده است، ممکن است مضر نباشد.

به طور کلی مصرف متعادل پیتزاهایی که به صورت بهداشتی تهیه شده و به خوبی پخته شده‌اند، مانعی ندارد اما برای این که بیشتر در خصوص بایدها و نبایدهای خوردن پیتزا در بارداری بدانید با پینو بیبی همراه باشید.

آیا خوردن پیتزا در دوران بارداری مجاز است؟

آیا خوردن پیتزا در دوران بارداری بی‌خطر است؟

این بستگی به نوع پیتزایی دارد که‌ می‌خواهید بخورید و این که چند بار‌ می‌خواهید آن را بخورید. اگر پیتزا با مواد پخته نشده یا آلوده تهیه شده یا در محیطی غیراستریل تهیه شده است، باید از افزودن آن به رژیم غذایی بارداری خود اجتناب کنید. هم چنین پیتزا کالری زیادی دارد و زیاده‌روی در مصرف آن‌ می‌تواند منجر به اضافه وزن شود و سلامت جنین را تحت تاثیر قرار دهد.

از سوی دیگر، اگر هر چند وقت یک بار پیتزای تازه‌ای که از آشپزخانه بهداشتی تهیه شده است بخورید، بر سلامت شما و جنین‌تان تأثیری نخواهد گذاشت.

راه‌های ایمن خوردن پیتزا در دوران بارداری چیست؟

خوردن یک پیتزای تازه و درست پخته شده‌ می‌تواند مزایای تغذیه‌ای در دوران بارداری به شما ارائه بدهد. برای تهیه پیتزا در دوران بارداری به موارد زیر توجه کنید:

در خانه پیتزا درست کنید: به طور کلی بهتر است برای اطمینان از تازه و بی‌خطر بودن سس و سبزیجاتی که مصرف‌ می‌کنید، پیتزا را در خانه بپزید.

پیتزای خود را با سبزیجات پر کنید: زمانی که باردار هستید، ممکن است در مورد نحوه پختن سبزیجات نگران شوید. اگر تمایلی به خوردن سبزیجات آب پز یا سرخ شده ندارید، از آنها به عنوان تاپینگ (رویه) پیتزای پنیری استفاده کنید. این به شما لذت خوردن یک پیتزا را‌ می‌دهد و در عین حال بدن شما را با مواد مغذی لازم از سبزیجات پمپاژ‌ می‌کند.

خمیر پیتزا را با آرد سبوس دار تهیه کنید: به جای خمیر پایه تهیه شده از آرد سفید، خمیر پیتزا با آرد کامل گندم (سبوس‌دار) انتخاب کنید. پوسته گندم کامل کالری کمتری دارد اما فیبر بالایی دارد.

پنیر مناسب استفاده کنید:‌ می‌توانید پنیر سفت یا پنیر نرم مانند چدار، پنیر کوتیج یا موزارلا را انتخاب کنید، زیرا این‌ها منابع خوبی از کلسیم و پروتئین هستند.

مادر یا مادرشوهر شما ممکن است شما را از خوردن پیتزا در دوران بارداری منع کنند. به این دلیل که مصرف پیتزاهای معمولی موجود در رستوران‌ها به دلیل کیفیت پنیر استفاده شده‌ می‌توانند مضر باشد.

در دوران بارداری برای مصرف پیتزا از چه چیزهایی باید اجتناب کرد؟

در این قسمت نکاتی ارائه کردیم که باید در مصرف و تهیه پیتزا از آن‌ها اجتناب کنید تا در دوران بارداری ایمن بمانید.

عدم استفاده از پنیرهای نرم: از خوردن پیتزاهایی که با پنیرهای نرم مانند بری، کیزو فرسکو، کامبرت و فتا تهیه‌ می‌شوند، خودداری کنید. اینها‌ می‌توانند حامل باکتری‌هایی به نام لیستریا باشند که‌ می‌توانند باعث عفونت لیستریوز شوند. زنان باردار ممکن است در معرض این عفونت باشند که منجر به استفراغ، تب، ضعف، سفت شدن گردن و گیجی‌ می‌شود.

عدم استفاده از گوشت خام یا غذاهای دریایی: مرغ و گوشت گاو خام و نپخته خطر آلودگی بالای توکسوپلاسموز، سالمونلا و باکتری‌های کلیفرم دارند. بنابراین، از آنها به عنوان تاپینگ روی پیتزا خودداری کنید.

عدم استفاده از غذاهای دریایی دودی: اگر این غذاها را به صورت کنسرو شده در قفسه کابینت آشپزخانه خود دارید،‌ می‌توانید آنها را مصرف کنید. در غیر این صورت، غذاهای دریایی دودی دسته‌بندی‌ شده به ‌عنوان سبک نوا، کیپر، جرکی یا لوکس می‌توانند حامل باکتری لیستریا باشد و ممکن است این باکتری روی آن‌ها رشد کند. لذا سعی کنید از خوردن پیتزاهایی که تاپینگ آن‌ها گوشت گاو یا ماهی و مرغ دودی شده هست، خودداری کنید.

عدم استفاده از کالباس: هم چنین از استفاده از گوشت‌هایی که به عنوان غذاهای سرد شناخته‌ می‌شود و ممکن است آلوده به لیستریا باشد اجتناب کنید. آنها‌ می‌توانند عوارضی در بارداری ایجاد کنند و بر رشد جنین تأثیر منفی بگذارند. بنابراین یک پیتزا ژامبون یا سالامی یا پپرونی چیزی است که هنگام بارداری باید به آن نه بگویید.

عدم استفاده از صدف خام: سعی کنید در دوران بارداری پیتزای تهیه شده با صدف دو کفه‌ای، صدف باریک دریایی، اویستر یا هر صدف دیگر را نخورید. ممکن است این صدف‌ها آلوده باشند و ممکن است مصرف آن‌ها عوارض بارداری را به همراه داشته باشد.

اسپردهای تهیه شده با تخم مرغ خام: معمولاً روی پیتزاهای خانگی اسپردهای تازه استفاده می‌شود. اگر این اسپری‌ها با تخم مرغ خام تهیه شوند، ممکن است در معرض سالمونلا قرار بگیرند. بنابراین، در دوران بارداری باید از خوردن پیتزا با مواد حاوی تخم مرغ خام خودداری کرد.

بنابراین، آیا هنگام خوردن پیتزا اقدامات احتیاطی خاصی وجود دارد؟ در بخش بعدی به شما‌ می‌گوییم.

نکاتی که هنگام خوردن پیتزا در دوران بارداری باید به خاطر بسپارید

هنگام خوردن پیتزا در دوران بارداری به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • اگر در خانه پیتزا درست‌ می‌کنید، حتماً چک کنید که آشپزخانه و ظروف شما تمیز باشد و مواد اولیه برای تهیه پیتزای خانگی به درستی شسته شده باشند. هم چنین قبل از آماده سازی دست‌های خود را بشویید.
  • اطمینان حاصل کنید که پنیر فقط از شیر پاستوریزه تهیه شده باشد. اگر از رستورانی پیتزا می‌خرید، می‌توانید از آن‌ها درباره نوع پنیر استفاده شده بپرسید.
  • پیتزا را زمانی که گرم است میل کنید و نگذارید پیتزا سرد شود. اگر سرد شد قبل از مصرف آن را دوباره گرم کنید. به این ترتیب باکتری‌ها از بین‌ می‌روند و پیتزا برای مصرف بی‌خطر‌ می‌شود.
  • سعی کنید پیتزایی که در اغذیه‌فروشی‌‌ها فروخته‌ می‌شود را مصرف نکنید، زیرا ممکن است در شرایط غیربهداشتی تهیه شده باشد.‌ می‌توانید آن را از یک رستوران معروف سفارش دهید که در آن برای تهیه پیتزا از مواد تازه استفاده‌ می‌شود.
  • مطمئن شوید پیتزا درست پخته شده باشد و گوشت و غذاهای دریایی نپخته یا خام نداشته باشد.
  • برای تغذیه بهینه در دوران بارداری پیتزای تهیه شده در خانه را میل کنید. در مرحله بعد، ما برخی از دستور العمل‌های پیتزا را به اشتراک‌ می‌گذاریم که‌ می‌توانید آنها را به عنوان بخشی از یک برنامه غذایی سالم در دوران بارداری خود امتحان کنید.

دستور العمل‌های پیتزا سالم

۱. پیتزای زیتون و ریحان

برای تهیه پیتزای سالم زیتون و ریحان شما به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت:

  • ۱ عدد خمیر پیتزا تهیه شده با آرد سبوس‌دار
  • نصف فنجان برگ ریحان
  • نصف فنجان گوجه فرنگی خرد شده
  • نصف فنجان بروکلی خرد شده
  • نصف فنجان فلفل دلمه‌ای سبز خرد شده
  • یک چهارم فنجان زیتون سیاه ورقه شده
  • ۱ فنجان پنیر چدار یا موزارلا رنده شده
  • ۲۳۰  گرم سس گوجه فرنگی

طرز تهیه پیتزای زیتون و ریحان:

  • فر خود را با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
  • خمیر پیتزا را بردارید و سس گوجه فرنگی را روی آن بمالید.
  • پنیر رنده شده را به سرتاسر خمیر پایه اضافه کنید.
  • روی آن را با تمام سبزیجات خرد شده پر کنید.
  • آن را به مدت ۱۲ الی ۱۵ دقیقه در فر بپزید و پیتزای گیاهی سالم شما آماده است.
  • می‌توانید اسفناج ریز خرد شده را به این پیتزا اضافه کنید تا آن را لذیذتر و در عین حال سالم‌تر کنید.

۲. پیتزای سالسای لوبیا و آووکادو

برای تهیه پیتزای آووکادو و لوبیا، یک پیتزای بی‌خطر در دوران بارداری شما به مواد زیر نیاز خواهید داشت:

  • خمیر پیتزا
  • ۱ فنجان لوبیا سیاه پخته شده
  • ۱ عدد آووکادو ورقه شده
  • ۱ فنجان گوجه فرنگی خرد شده
  • ۱ عدد فلفل دلمه‌ای خلال شده
  • نصف یک پیاز متوسط خرد شده
  • ۱ عدد فلفل ‌هالاپینو چرخ کرده
  • دو سوم فنجان دانه ذرت تازه
  • یک چهارم فنجان گشنیز
  • نصف فنجان پنیر چدار رنده شده
  • یک چهارم فنجان سس باربیکیو
  • ۲ حبه سیر
  • نصف یک لیمو ترش
  • نصف قاشق چایخوری نمک
  • نصف قاشق چایخوری زیره
  • یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه

طرز تهیه پیتزای آووکادو و لوبیا:

  • فر را با دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
  • لوبیا سیاه، زیره، نمک و سس باربیکیو را در یک کاسه بریزید.
  • در ظرفی دیگر گوجه فرنگی،‌ هالاپینو، پیاز، فلفل سیاه، سیر و آبلیمو را اضافه کنید.
  • یک خمیر پیتزا بردارید، مخلوط لوبیا و سس باربیکیو را روی آن بمالید.
  • روی آن را با گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای و ذرت تزیین کنید.
  • پنیر چدار را به طور مساوی روی آن بپاشید و حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه آن را بپزید.
  • در آخر با گشنیز و برش‌های نازک آووکادو تزئین کنید.
  • پیتزای سالم و خوشمزه شما آماده خوردن است.

۳. پیتزای کلم، کدو حلوایی و مرغ

برای تهیه پیتزای کلم و مرغ، یک پیتزای ایمن و سالم در دوران بارداری شما به مواد زیر نیاز خواهید داشت:

  • ۱ عدد خمیر پیتزای تازه
  • ۱ فنجان پوره کدو حلوایی
  • ۱ فنجان کدو حلوایی خرد شده
  • سینه مرغ پخته شده در ۲ قاشق غذاخوری روغن
  • یک لیوان کلم پیچ خرد شده
  • ۱ فنجان قارچ ورقه شده
  • ۱ قاشق غذاخوری مریم گلی تازه خرد شده
  • ۳ قاشق غذاخوری پپیتا یا تخم کدو تنبل
  • ۱۱۵ گرم پنیر بز پاستوریزه
  • ۱ عدد تره فرنگی خرد شده
  • ۴ قاشق چایخوری روغن زیتون
  • ۱ قاشق چایخوری سرکه بالزامیک
  • یک چهارم قاشق چایخوری نمک
  • یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه
  • ۱ قاشق چایخوری شکر قهوه‌ای

طرز تهیه پیتزای کلم، کدو و مرغ:

  • فر را با دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
  • مریم گلی، پوره کدو حلوایی، فلفل و نمک را در یک کاسه با هم مخلوط کنید.
  • دو قاشق چای خوری روغن را در تابه گرم کنید و تره فرنگی‌ها را تفت دهید تا قهوه‌ای روشن شوند.
  • سرکه بالزامیک و شکر را اضافه کنید و خوب هم بزنید و کنار بگذارید.
  • خمیر پیتزا را بردارید، مخلوط کدو حلوایی و مریم گلی را روی آن پخش کنید.
  • روی پیتزا را با کدو حلوایی خرد شده، کلم پیچ، مرغ، قارچ، تره فرنگی و پنیر پر کنید.
  • پیتزا را حدود ۱۵ دقیقه بپزید.
  • روی آن را با پپیتای سوخاری تزیین کرده و داغ سرو کنید.

۴. پیتزا صبحانه تخم مرغ

شما برای تهیه پیتزای صبحانه تخم مرغ به مواد زیر نیاز خواهید داشت:

  • ۹ عدد تخم مرغ
  • خمیر پیتزا
  • ۱ فنجان پنیر موزارلا رنده شده
  • ۸ الی ۹ قطعه بیکن پخته شده
  • ۱ فنجان پنیر چدار رنده شده
  • نصف فنجان روغن پخت و پز (ترجیحاً روغن زیتون یا کنجد)
  • یک و چهارم فنجان نخود فرنگی آب پز

طرز تهیه پیتزای صبحانه تخم مرغ:

  • فر را با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید و سینی فر را با اسپری پخت و پز چرب کنید.
  • خمیر پیتزا را پهن کنید و با چنگال تمام آن را سوراخ کنید.
  • هشت دقیقه بپزید و کنار بگذارید.
  • تخم مرغ‌ها را در یک کاسه بشکنید و نمک و فلفل را اضافه کنید. در یک تابه بزرگ، مقداری روغن را گرم کنید و تخم مرغ‌ها را خوب بپزید و هر از گاهی هم بزنید.
  • بیکن را در یک تابه دیگر بپزید. پس از پخته شدن آن را خرد کرده و کنار بگذارید.
  • به خمیر پیتزای از قبل پخته شده، تخم مرغ‌های همزده را به طور یکنواخت اضافه کنید، سپس نخود فرنگی، پنیر موزارلا و پنیر چدار را اضافه کنید. در آخر، بیکن خرد شده را روی همه قسمت‌ها بپاشید.
  • پیتزا را دوباره به مدت پنج تا هفت دقیقه بپزید تا پنیر آب شود سپس گرم سرو کنید.
دستور العمل‌های پیتزا سالم

پیتزا با سبزیجات مغذی و بدون گوشت خام را‌ می‌توان در دوران بارداری بی‌خطر دانست به شرط این که از اغذیه فروشی خریداری نشده باشد و در منزل طبخ شود. مهم است که به یاد داشته باشید قبل از پختن یا خوردن پیتزا دست‌های خود را به درستی بشویید. پیتزا را با مواد تازه انتخاب کنید و از پنیر نرم یا اسپری‌های حاوی تخم مرغ خام خودداری کنید زیرا‌ می‌توانند خطر ابتلا به سالمونلا، توکسوپلاسموز و غیره را افزایش دهند. در این مقاله پینو چند دستور العمل پیتزای سالم را به شما ارائه کرد که‌ می‌توانید به آنها مراجعه کنید و ویار پیتزای خود را برآورده کنید. شما هم چنین‌ می‌توانید این دستور العمل‌ها را با افزودن مواد مورد نظر خود شخصی سازی کنید.

سوالات متداول

۱. چرا در دوران بارداری هوس پیتزا می‌کنم؟

ویارها و هوس‌های بارداری طبیعی و شایع است. هوس خوردن غذاهای شور و پر ادویه مانند پیتزا و چیپس در دوران بارداری برای برخی از زنان غیرعادی نیست.

۲. چرا پیتزا در دوران بارداری باعث دل درد می‌شود؟

برای برخی از زنان باردار، غذاهای تند و چرب مانند پیتزا (با فلفل قرمز، ادویه‌جات و ترشی‌جات)‌ می‌تواند باعث سوزش سر دل یا تشدید علائم سوزش سر دل شود.

۳. آیا خوردن پیتزا در دوران بارداری فوایدی برای سلامتی دارد؟

پیتزا به دلیل محتوای کالری، چربی و سدیم بالا معمولاً مغذی و سالم در نظر گرفته نمی‌شود. با این حال،‌ می‌توانید تغییراتی در پیتزا ایجاد کنید تا آن را به یک انتخاب غذایی مغذی در دوران بارداری تبدیل کنید. به عنوان مثال،‌ می‌توانید پیتزای با خمیر نازک و مواد مغذی مانند سبزیجات تازه، گوشت بدون چربی و پنیر کم چرب را انتخاب کنید. علاوه بر این، می‌توانید پیتزا را در خانه با سالم‌ترین مواد مانند غلات کامل، دانه‌ها و چاشنی‌های کم نمک تهیه کنید.

۴. آیا باورهای فرهنگی یا افسانه‌هایی در مورد پیتزا و بارداری وجود دارد که ممکن است بر تصمیم زن باردار برای خوردن آن تأثیر بگذارد؟

هیچ باور فرهنگی یا افسانه خاصی در مورد مصرف پیتزا در دوران بارداری وجود ندارد. به طور کلی، پیتزا یک غذای معروف است که زنان باردار می‌توانند جهت اطمینان از سالم بودن رژیم غذایی خود آن را در منزل و با مواد اولیه تازه و پاستوریزه تهیه کنند و آن را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل برای سالم ماندن مصرف کنند.

سخن آخر

مادران باردار برای جلوگیری از عفونت معده باید از خوردن پیتزای تهیه شده با آرد تصفیه شده، گوشت نپخته و پنیر زیاد خودداری کنند.

پیتزای خانگی با غلات کامل و سبزیجات در مقادیر کم بی‌خطر است.

یک گزینه مغذی پیتزا، پیتزای مناسب پخته شده با خمیر آرد گندم کامل است که روی آن با سبزیجات و پنیر مرغوب تاپینگ شده باشد.

برای جلوگیری از عفونت، بهتر است از پنیرهای نرم، گوشت خام، غذاهای دریایی خام، سوسیس، کالباس و غذاهایی که با تخم‌مرغ خام تهیه می‌شوند خودداری کنید زیرا ممکن است حاوی باکتری باشند.

از مصرف پیتزاهایی که در اغذیه فروشی‌ها فروخته می‌شوند باید خودداری کرد زیرا ممکن است در شرایط غیربهداشتی تهیه شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *