سلامت زنان

درمان های خانگی برای مدیریت سندرم تخمدان پلی کیستیک

فهرست موضوعات این مقاله

سندرم تخمدان پلی کیستیک PCOS یک بیماری است که تخمدان‌های زنان در سنین باروری را تحت تاثیر قرار می‌دهد. سندرم تخمدان پلی کیستیک می‌تواند ژنتیکی باشد و یا در نتیجه عوامل محیطی ایجاد شده باشد. در حالی که یک درمان منحصر به فرد برای PCOS وجود ندارد، تغییرات سبک زندگی و درمان‌های خانگی برای اکثر بیماران موثر بوده است. با پینو بیبی همراه باشید تا با راهکارهای موثر برای مدیریت سندرم تخمدان پلی کستیک در این زمینه بیشتر آگاه شوید.

درمان‌های خانگی برای مدیریت سندرم تخمدان پلی کیستیک

راهکارهای مدیریت سندرم تخمدان پلی کیستیک در خانه

سندرم تخمدان پلی کیستیک می‌تواند به دلیل هورمون‌های مردانه، اضافه وزن یا سابقه خانوادگی ایجاد شود. یک رژیم غذایی متعادل، مغذی، رنگین کمانی و کم کربوهیدرات می‌تواند به مدیریت PCOS در خانه کمک کند. یک سبک زندگی فعال همراه با ورزش منظم و یوگا به مدیریت وزن و کنترل سندرم تخمدان پلی کیستیک کمک می‌کند.

اگر یاد بگیرید که چگونه PCOS را به طور منظم در خانه درمان کنید، می‌توانید آن را مدیریت کنید. در برخی جوامع آمار این سندرم بالا است برای مثال در هندوستان از هر ۵ زن هندی حدود یک زن از سندرم تخمدان پلی کیستیک رنج می‌برند؛ این بیماری در سطح جهانی نیز بسیار گسترده است. در حالی که هیچ راه حل دائمی برای درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک PCOS وجود ندارد، راه‌های مختلفی وجود دارد که از طریق آن می‌توان عوارض این بیماری را کاهش داد و آن را کنترل کرد. سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS یک اختلال هورمونی است که زنان را در سنین باروری و در گروه سنی ۱۵ تا ۴۵ سال تحت تاثیر قرار می‌دهد. این وضعیت متابولیک را می‌توان با رژیم غذایی، ورزش و درمان‌های طبیعی به خوبی مدیریت کرد. این مقاله نحوه درمان آسان بیماری PCOS را در خانه نشان می‌دهد.

علل ایجاد سندرم تخمدان پلی کیستیک PCOS

قبل از پرداختن به نحوه درمان دائمی PCOS، بیایید علل این بیماری را بررسی کنیم. در حالی که علت دقیق سندرم تخمدان پلی کیستیک هنوز ناشناخته است، مشخص شده است که ارتباطی بین PCOS با مقاومت به انسولین وجود دارد. در زمانی که بدن قادر به تولید انسولین و یا استفاده از آن نیست احتمال افزایش خطر ابتلا به PCOS نیز وجود دارد. برخی عوامل دیگر نیز مسئول ایجاد PCOS هستند که شامل:

  • عدم تعادل هورمونی: افزایش تولید هورمون‌های مردانه یا آندروژن‌ها نقش مهمی در سندرم تخمدان پلی کیستیک ایفا می‌کند زیرا مسئول علائمی مانند آکنه، موهای صورت و پریودهای نامنظم (به دلیل توقف آزاد شدن تخمک از تخمدان) است.
  • وزن بیش از حد بدن: در حالی که رابطه دقیق بین PCOS و وزن بدن مشخص نیست، اما یک ارتباط ضمنی بین آن‌ها وجود دارند. اکثر زنان مبتلا به PCOS اضافه وزن دارند.
  • سابقه خانوادگی: زنانی که مادرشان یا خواهرانی که سندرم تخمدان پلی کیستیک یا دیابت نوع ۲ داشته‌اند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
  • مقاومت به انسولین: زنانی که مقاومت به انسولین دارند، سندرم تخمدان پلی کیستیک دارند و بدن آنها می‌تواند انسولین بسازد اما نمی‌تواند به طور موثر از آن استفاده کند و خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد.

علایم سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

سندرم تخمدان پلی کیستیک PCOS یک بیماری پیچیده است که در آن زنان دوره‌های قاعدگی نامنظم را تجربه می‌کنند و در یک یا هر دو تخمدان کیست‌های کوچک ایجاد می‌کنند. این اختلال غدد درون ریز منجر به تولید بیش از حد آندروژن، هورمون مردانه (در زنان به مقدار کمتر) در بدن می‌شود. آندروژن ممکن است در برخی از زنان باعث ریزش مو و در برخی دیگر به رشد موهای زاید در صورت منتج شود. سندرم تخمدان پلی کیستیک تقریباً ۷ درصد از زنان را در سنین باروری در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد. احتمال ابتلا به دیابت، بیماری قلبی، فشار خون و حتی سرطان رحم در زنان مبتلا به PCOS بیشتر است و به همین دلیل است که دانستن نحوه درمان دائمی سندرم تخمدان پلی کیستیک مهم است. اگر چه هیچ درمان مستقیمی برای PCOS وجود ندارد، رژیم غذایی، ورزش و تغییر سبک زندگی می‌تواند به کنترل علائم کمک کند.

علایم سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

راهکارهای مدیریت خانگی سندرم تخمدان پلی کیستیک

چگونه PCOS را به طور دائم در خانه درمان کنیم؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که ابتدا به یک رژیم غذایی سخت و تغییر سبک زندگی پایبند باشید و همه اصول آن را رعایت کنید. این دو مورد کلید درمان PCOS هستند.

جهت درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک، یک برنامه غذایی تهیه کنید و به آن پایبند باشید

یکی از بهترین و موثرترین درمان‌ها برای درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک، تهیه یک برنامه غذایی و رعایت دقیق آن است. رژیم غذایی شما باید متعادل باشد، از جمله غذاهایی که باکتری‌های خوب روده را افزایش می‌دهند، سطح قند را کاهش می‌دهند و به بدن شما نیرو می‌بخشند. لیستی از چیزهایی که برای درمان PCOS باید بخورید و خوراکی‌های که باید از مصرف آن اجتناب کرد را تهیه کنید.

  • غذاهایی که می‌توانید برای درمان PCOS مصرف کنید عبارت هستند از:
  • مصرف کربوهیدرات‌های سالم مانند حبوبات، غلات کامل، آجیل، سیب زمینی شیرین، دانه کتان و غیره.
  • مصرف فیبر خود را با گنجاندن لوبیا، بروکلی، اسفناج و انواع توت‌ها در رژیم غذایی خود افزایش دهید.
  • سعی کنید وعده‌های غذایی خود را با روغن زیتون یا نارگیل طبخ کنید، زیرا چربی‌های سالم می‌توانند به درمان PCOS کمک کنند.
  • مصرف آنتی اکسیدان را با خوردن میوه‌های تازه و خشک افزایش دهید.
  • غذاهایی که در صورت ابتلا به PCOS نباید بخورید عبارت هستند از:
  • فست فودها و یا غذاهایی که قند فرآوری شده در آنها وجود دارد.
  • اجتناب از مصرف شیرینی، آب نبات، کیک، نوشابه و غیره
  • مصرف گوشت قرمز را کاهش دهید.
  • مصرف لبنیات را محدود کنید.

جهت درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک، عادات غذایی سالم ایجاد کنید

ایجاد عادات غذایی سالم یک رژیم غذایی مغذی و متعادل می‌تواند کمک زیادی به درمان PCOS یا کاهش علائم آن کند. در اینجا چند راه برای حفظ یک رژیم غذایی سالم وجود دارد:

  • به جای یک وعده غذایی بزرگ، وعده‌های غذایی مکرر و کوچک را انتخاب کنید.
  • وعده‌های غذایی خود را از قبل برنامه‌ریزی کنید و آنها را در زمان مقرر میل کنید.
  • از مصرف انواع غذاهای فرآوری شده خودداری کنید زیرا می‌توانند منجر به مقاومت به انسولین و التهاب شوند.
  • از نوشیدن الکل و استعمال سیگار خودداری کنید.
  • یک رژیم غذایی متعادل را حفظ کنید.
  • ذهن خود را از استرس و اضطراب دور نگه دارید زیرا مطالعات نشان داده است استرس باعث عادات غذایی بد می‌شود و باعث ایجاد اختلالات خوردن می‌شود.

جهت درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک، کاهش وزن را هدف بگیرید

چاقی یکی از دلایل اصلی سندرم تخمدان پلی کیستیک است. شما می‌توانید با کاهش وزن به عنوان بخشی از درمان PCOS به طور طبیعی سلامت خود را حفظ کنید. با گنجاندن سبزیجات، میوه‌ها، دتاکس واتر و آب میوه‌ها در رژیم غذایی خود از یک رژیم لاغری سالم پیروی کنید و به طور منظم ورزش کنید تا بر اساس توده بدنی و قد خود به وزن ایده‌آل برسید.

جهت درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک عادات مناسب خواب را ایجاد و حفظ کنید

بهداشت نامناسب خواب می‌تواند سطح هورمون کورتیزول را در بدن افزایش دهد که می‌تواند برای سلامتی شما مضر باشد. یک روال دقیق قبل از خواب را دنبال کنید و ۶ تا ۸ ساعت بخوابید تا نوسانات هورمونی خود را که باعث نشانگان تخمدان پلی کیستیک PCOS می‌شود، کنترل کنید.

جهت درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک، در صورت نیاز از مکمل‌های غذایی استفاده کنید

گاهی اوقات ممکن است پیروی از یک رژیم غذایی سخت دشوار باشد. در چنین شرایطی می‌توانید مواد مغذی از دست رفته را با مکمل‌های سلامت غذایی جایگزین کنید. طبق توصیه پزشک خود، ممکن است برای مقابله با عدم تعادل هورمونی، قرص، کپسول و یا داروی آیورودا مصرف کنید. برای پیدا کردن بهترین درمان آیورودا برای PCOS، یک مشاوره دریافت کنید و یا با پزشک خود حتماً مشورت کنید.

جهت درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک، استرس و اضطراب را مدیریت کنید

اگر از سندرم تخمدان پلی کیسیتک رنج می‏برید، بسیار مهم است که ذهن خود را آرام نگه دارید. در این جا چند نکته وجود دارد که ممکن است به کاهش استرس کمک کند:

  • برای پیاده‌روی طولانی به یک فضای سبز بروید و هوای تازه‌ای را که می‌تواند باعث ایجاد چشم‌اندازی تازه نسبت به زندگی شود، دریافت کنید.
  • هر روز حداقل ۵ تا ۱۰ دقیقه مدیتیشن کنید، زیرا می‌تواند به شما کمک کند ذهن خود را پاک کنید و به شما کمک می‌کند تا احساس آرامش کنید.
  • وقت خود را با خانواده و دوستان بگذرانید، زیرا می‌تواند به شما کمک کند تا کارها را آسان‌تر بگیرید. خانواده و دوستان مانع ایجاد حس تنهایی و غم می‌دهد و اعتماد به نفس شما را بالا می‌برند.

جهت درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک، به طور منظم ورزش کنید

اگر می‌خواهید نحوه درمان دائمی PCOS را در نظر بگیرید، می‌توانید ورزش را شروع کنید. به یاد داشته باشید ورزش همیشه به معنای رفتن به باشگاه نیست. شما می‌توانید در خانه ورزش کنید و یا به پیاده روی طولانی بروید. نکته کلیدی حفظ نظم در انجام تمرین و فعالیت بدنی است. به طور منظم یوگا و پرانایاما را تمرین کنید. یوگا درود بر خورشید Surya Namaskar یک ورزش مفید است که می‌تواند به شما کمک کند کالری‌های اضافی را بسوزانید. مدیریت وزن نیز در درمان PCOS ضروری است. تمرکز روی تمرینات زیر شکم مانند لیفت باسن و لگد زدن همراه با حرکت قیچی می‌تواند به صورت متمرکز چربی شکم بیشتری را از بین ببرد.

جهت درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک، اسیدهای چرب امگا ۳ مصرف کنید

مصرف مکمل‌های اسید چرب امگا ۳ می‌تواند به تنظیم چرخه قاعدگی در زنان و به درمان PCOS کمک کند. مصرف منظم روغن ماهی می‌تواند اسیدهای چرب امگا ۳ لازم را به شما بدهد.

جهت درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک، اسیدهای چرب امگا 3 مصرف کنید

جهت درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک، چای سبز یا دمنوش بابونه مصرف کنید

در حالی که چای سبز یک فاکتور عالی برای کاهش وزن و حفظ سطح انسولین است، دمنوش بابونه نیز می‌تواند به مدیریت بهتر علائم PCOS کمک کند. اگر در مورد چگونگی درمان دائمی سندرم تخمدان پلی کیستیک نگران هستید، می‌توانید قهوه را با این نوشیدنی‌ها جایگزین کنید.

جهت درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک، شیرین بیان، ویتکس و کتان برای کاهش سطح هورمون آندروژن مصرف کنید

اگر بدانید که چگونه با مصرف گیاهان دارویی می‌توانید PCOS را به طور دائم درمان کنید، شاید متعجب شوید.

  • گیاه شیرین بیان (Mulethi) این خاصیت را دارد که علیه آندروژن‌ها عمل کرده و رشد آنزیمی را که آندروژن را به استروژن تبدیل می‌کند، بیشتر می‌کند. یک قاشق چای‌خوری پودر ریشه شیرین بیان را در آب گرم مخلوط کرده و روزی یک بار میل کنید.
  • گیاه پنج انگشت (ویتکس) نیز یک گیاه دارویی است که مانند استروژن عمل می‌کند. این گیاه می‌تواند سطح آندروژن را کاهش دهد، مقاومت به انسولین بدن را بهتر مدیریت کند و از این رو اثرات مفیدی برای زنانی دارد که نگران نحوه درمان دائمی PCOS هستند.
  • برخی از مطالعات نشان داده‌اند که ترکیبات موجود در دانه‌های کتان می‌تواند به کاهش سطح آندروژن در بدن کمک کند. هم چنین نتایج پژوهش‌های علمی نشان داده شده است که مصرف بذر کتان، وزن بدن را کاهش می‌دهد. شما می‌توانید دانه‌های کتان را با افزودن آنها به اسموتی‌‌ها و میلک شیک‌ها و یا مصرف مستقیم آنها در رژیم غذایی خود بگنجانید.

جهت درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک، مصرف منیزیم و آهن را افزایش دهید

آیا می‌دانید چگونه PCOS را برای همیشه از طریق منیزیم درمان کنید؟ مصرف منیزیوم به حفظ سطح انسولین کمک می‌کند و به خواب خوب کمک می‌کند. برخی از غذاهای غنی از منیزیم که می‌توانید به رژیم غذایی خود اضافه کنید عبارت هستند از اسفناج، کلم بروکلی، کیل، آووکادو، ماش، بادام هندی، سویا، لوبیا، عدس، موز، کنجد و بادام.

برخی از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک ممکن است قاعدگی‌های سنگینی (منوراژی یا هیپرمنوره) را تجربه کنند که منجر به کمبود آهن یا کم خونی می‌شود. اگر کم خونی در شما تشخیص داده شد، می‌توانید غذاهای غنی از آهن مانند اسفناج، کلم بروکلی و یا تخم مرغ، لوبیا و ماش را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. برای اطلاع از این که آیا به مکمل‌های آهن نیاز دارید یا خیر، مشاوره با متخصص زنان و زایمان توصیه می‌شود.

جهت درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک، دارچین میل کنید

دارچین برای بهبود عملکرد گیرنده‌های انسولین شناخته شده است که می‌تواند برای زنان مبتلا به PCOS مفید باشد. گنجاندن منظم دارچین در رژیم غذایی می‌تواند چرخه‌های قاعدگی را منظم کند. پودر دارچین را می‌توان با آب مصرف کرد و یا به چای اضافه کرد. دارچین را می‌توان به صورت قرص نیز مصرف کرد، اما مشاوره با پزشک قبل از انجام این کار توصیه می‌شود.

جهت درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک، مصرف قهوه را قطع کنید

مصرف کافئین با نوسانات استروژن و سطوح هورمونی مرتبط است. با کاهش مصرف قهوه، نحوه درمان دائمی PCOS را تضمین خواهید کرد. یک جایگزین بدون کافئین مانند چای سبز یا دمنوش‌های گیاهی را برای افزایش سطح انرژی امتحان کنید.

جهت درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک، مصرف قهوه را قطع کنید

جهت درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک، سراغ غذاهای ضد التهاب بروید

برخی از مطالعات سندرم تخمدان پلی کیستیک را با التهاب مزمن در سطوح پایین مرتبط می‌دانند. بنابراین، برای کاهش علائم PCOS، غذاهای ضد التهابی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غذاهای مدیترانه‌ای، روغن زیتون، سبزیجات برگ‌دار، آجیل‌های درختی و ماهی تن با التهاب مبارزه می‌کنند.

سخن آخر

چگونه PCOS را برای همیشه در خانه درمان کنیم؟ درمان‌های طبیعی می‌تواند برای مدیریت سندرم تخمدان پلی کیستیک کمک کننده باشند. چندین درمان خانگی برای PCOS وجود دارد که می‌تواند این بیماری را به روشی طبیعی مدیریت و درمان کرد. شما می‌توانید درمان‌های طبیعی بالا را برای PCOS امتحان کنید و به راحتی درمان PCOS خود را در خانه دنبال کنید اما قبل از انتخاب هر گزینه درمانی، با یک پزشک و متخصص مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *