هفته‌ به هفته بارداری

آشنایی با رخدادهای هفته چهاردهم بارداری (هفته ۱۴ حاملگی)

آشنایی با رخدادهای هفته چهاردهم بارداری (هفته 14 حاملگی)

ورود به هفته چهاردهم بارداری را به شما تبریک می‌گوییم. شما وارد سه ماهه دوم بارداری شده‌اید، زمانی که بسیاری از زنان احساس انرژی بیشتری دارند. امیدواریم تهوع صبحگاهی شما در حال حاضر از بین رفته باشد و اکنون راحت‌تر باشید. در ۱۴ هفتگی، وزن کودک شما حدود ۴۳ تا ۴۵ گرم و طول آن حدود ۸ تا ۹ سانتی‌متر است. جنین در هفته ۱۴ حاملگی به اندازه یک شلیل است. اندام‌های جنسی او از جمله تخمدان‌ها و بیضه‌ها تشکیل شده‌اند. چهره با گردن بلندتر و چشمان کاملاً توسعه یافته که توسط پلک‌های جوش خورده بهم پوشانده شده است بیشتر قابل تشخیص است. انگشتان دست و پا در حال رشد ناخن هستند. رفلکس‌های جنین شروع به کار کرده‌اند؛ اگر بخواهید دست‌ها یا پاهای او را لمس کنید، حلقه یا بسته می‌شوند. شما هنوز نمی‌توانید حرکات جنین را احساس کنید، اما او در حال حرکت است. تارهای صوتی کار می‌کنند و جنین می‌تواند گریه کند. ممکن است برآمدگی شکم شما بیشتر قابل توجه شود. پستان‌های شما ممکن است بزرگ‌تر شوند و در حال سنتز آغوز باشند. ممکن است متوجه ایجاد خال‌ها یا لکه‌های پوستی جدید در بدن خود شوید. این‌ها جای نگرانی ندارند، اما اگر شما را آزار می‌دهند با پزشک یا ماما خود صحبت کنید. اگر تمایل دارید که بدانید چه اتفاقی در هفته ۱۴ بارداری رخ می‌دهد؟ با پینو بیبی همراه باشید. 

آشنایی با رخدادهای هفته چهاردهم بارداری (هفته 14 حاملگی)

هفته چهاردهم بارداری

در هفته چهاردهم بارداری، به سه ماهه دوم بارداری رسیده‌اید! سه ماهه دوم اغلب دوره «طلایی بارداری» نامیده می‌شود. در این هفته ممکن است علائم ناخوشایند بارداری مانند تهوع صبحگاهی و خستگی را تسکین یابند و در هفته چهاردهم و بعد از آن انرژی شما بیشتر شود. با تیم متخصص پینو بیبی همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد آنچه در هفته ۱۴ حاملگی رخ می‌دهد، از جمله علائم و نشانه‌هایی که ممکن است تجربه کنید و مراحل رشد جنین کسب کنید.

نکات ضروری در هفته چهاردهم بارداری

در اینجا چند نکته مهم در هفته چهاردهم بارداری ارائه شده است:

  • جنین شما دست‌ها و پاهای خود را حرکت می‌دهد و حواس بویایی و چشایی خود را توسعه می‌دهد.
  • کوچولوی شما بیشتر و بیشتر شبیه کسی است که بعد از تولد با او ملاقات خواهید کرد.
  • ممکن است در این سه ماهه انرژی بیشتری داشته باشید و موهای شما درخشان‌تر شود.
  • برآمدگی شکم شما ممکن است در حال حاضر یا در هفته‌های آینده خود را نشان دهد، پس ایده خوبی است که در هفته چهاردهم بارداری و در هفته‌های آینده از شکم خود عکس بگیرید تا این تغییرات را در عمل ببینید!

هفته چهاردهم بارداری در چندمین ماه بارداری است؟

پزشک معمولاً بارداری شما را بر حسب هفته بیان می‌کند، اما گاه محاسبه برحسب ماه‌ها نیز معمول است. بیشتر اوقات، آنچه سه ماه دوم بارداری در نظر گرفته می‌شود شامل چهار هفته چهارم بارداری می‌شود، اگر چه این می‌تواند متفاوت باشد، زیرا هفته‌های بارداری به طور مساوی با ماه‌ها مطابقت ندارند بنابراین، در هفته چهاردهم بارداری، شما در سه ماه دوم بارداری یا به عبارتی در ماه چهارم بارداری خود هستید.

هفته چهاردهم بارداری: رشد کودک شما

تحولات هیجان انگیز جنین خود را بررسی کنید و دریابید که در هفته چهاردهم حاملگی چه اتفاقی می‌افتد:

  • کوچولوی شما در این هفته چند حرکت جدید را امتحان می‌کند! چشمان جنین شما شروع به حرکت می‌کند. پاها و دست‌های کوچک او شروع به خم شدن می‌کنند.
  • حواس بویایی و چشایی در حال رشد است و پوست جنین شروع به ضخیم شدن می‌کند.
  • باید منتظر بمانید و ببینید که آیا جنین شما با موهای پر به دنیا می‌آید یا خیر، اما در حال حاضر، فولیکول‌های مو در زیر سطح پوست جنین در حال شکل‌گیری هستند.
  • هر هفته که می‌گذرد، کودک شما بیشتر و بیشتر شبیه انسان کوچکی می‌شود که روز زایمان با او ملاقات خواهید کرد.
  • در حال حاضر (یا خیلی زود)، اندام تناسلی به طور کامل رشد کرده است، اما بعید است که شما جنسیت کودک خود را در هفته چهاردهم بدانید.

هفته چهاردهم بارداری: اندازه جنین

ممکن است از خود بپرسید «جنین در هفته چهاردهم چقدر است؟» در چهارده هفتگی، جنین تقریباً به اندازه یک شلیل است و حدود ۸ تا ۹ سانتی‌متر طول دارد و وزن کودک شما در این هفته حدود ۴۳ تا ۴۵ گرم است.

هفته چهاردهم بارداری: تغییرات بدن مادر

شما در نهایت به سه ماهه دوم حاملگی رسیده‌اید که مرحله «طلایی بارداری» در نظر گرفته می‌شود، به این دلیل است که برخی از علائم مزاحم اولیه بارداری ممکن است فروکش ‌کنند و بسیاری از مادران آینده برخی از موارد مثبت را تجربه کنند، از جمله:

  • افزایش انرژی: در طول سه ماهه دوم حاملگی، بسیاری از مادران آینده متوجه می‌شوند که افزایش انرژی را احساس می‌کنند. اگر این چیزی است که برای شما اتفاق می‌افتد، وقت آن است تا تجدید قوا کنید و کمی به خودتان برسید. بعداً، به خصوص در سه ماهه سوم بارداری، ممکن است دوباره احساس کم انرژی بودن بکنید. بنابراین از این زمان طلایی برای انجام کارها استفاده کنید.
  • موی زیبا: شاید عجیب باشد اما در دوران حاملگی، برخی از بانوان موهای ضخیم‌تری خواهند داشت که ممکن است کمی سریع‌تر از حد معمول رشد کنند. این یکی از تغییرات فیزیکی است که ممکن است در این سه ماهه دوم حاملگی واقعاً از آن لذت ببرید!
  • همانطور که ممکن است موهای سر شما زیبا و درخشان و ضخیم شوند ممکن است شما شاهد رشد موهای زائد نیز باشید که ممکن است باعث رنجش خاطر شما شوند اما برای خلاص شدن از شر موهای زائد خود به سراغ روش‌های ایمن بروید و مقاله مربوط به رفع موهای زاید در بارداری را مطالعه کنید.

هفته چهاردهم بارداری: علائم مادر

در هفته ۱۴ بارداری، علائم ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد و برای همین مشکل است که بدانیم چه چیزی در انتظار شماست. اما برای کمک به شما در آماده‌سازی روحی و جسمی، برخی از علائمی که ممکن است تجربه کنید را گردآوری کرده‌ایم:

  • نشتی پستان‌ها در هفته ۱۴ بارداری: ممکن است متوجه شوید که از پستان‌های‌تان یک ماده غلیظ و زرد نشت می‌کند، این آغوز است، مایعی که در چند روز اول پس از تولد، قبل از ورود شیر مادر، نوزاد شما از آن تغذیه می‌کند. اگر چه نشت این مایع ممکن است شما را نگران کند، اما کاملاً طبیعی است. می‌توانید از پدهای پستان پنبه‌ای برای جذب هر گونه نشتی مایع استفاده کنید.
  • گرفتگی سینوس در هفته ۱۴ بارداری: این می‌تواند در اثر آلرژی یا سرماخوردگی ایجاد شود، یا ممکن است یکی دیگر از علائم بارداری باشد. اگر بینی شما اغلب پر شده است و تنفس را دشوار می‌کند، می‌تواند به دلیل هورمون پروژسترون باشد که گردش خون را در غشاهای مخاطی بینی افزایش می‌دهد و باعث تورم آن‌ها می‌شود. این عارضه بارداری (خون دماغ بارداری)‌ نامیده می‌شود و متأسفانه برای از بین بردن آن کار زیادی نمی‌توانید انجام دهید. هیدراته ماندن می‌تواند به شما کمک کند احساس بهتری داشته باشید، هم‌چنین می‌توانید از مرطوب کننده استفاده کنید یا کمی وازلین را به اطراف هر سوراخ بینی بمالید تا بینی خود را کمتر خشک کنید. قطره‌های سالین یا شستشوی آب نمک نیز ممکن است کمک کننده باشد.
  • افزایش اشتها در هفته ۱۴ بارداری: حالت تهوع ممکن است در حال حاضر تمام شده باشد و ممکن است نسبت به قبل احساس گرسنگی بیشتری داشته باشید. سخت نگیرید کمی غذا بیشتر میل کنید، سعی کنید به یک رژیم غذایی سالم و متعادل پایبند باشید. اکثر زنانی که وزن آن‌ها قبل از بارداری در محدوده طبیعی قرار داشته، نیاز به مصرف تنها ۳۰۰ کالری اضافی در روز دارند. اگر دو قلو باردار هستید، میزان کالری روزانه خود را ۶۰۰ واحد بیشتر کنید. شاخص توده بدنی (BMI) طبیعی در این دوران باید بین ۵/۱۸ تا ۹/۲۴ باشد. برای اطلاعات مفیدتر در مورد تغذیه دوران بارداری می‌توانید مقاله رژیم تغذیه بارداری را مطالعه کنید. در ضمن برای محاسبه شاخص توده بدنی در دوران بارداری می‌توانید از ابزار محاسبه آنلاین MBI پینو بیبی استفاده کنید.
  • گرفتگی عضلات پا در هفته ۱۴ بارداری: در سه ماهه دوم حاملگی، برخی از زنان گرفتگی عضلات ساق پا را تجربه می‌کنند که اغلب در شب بروز می‌کند. اگر در هفته ۱۴ بارداری دچار گرفتگی عضلات می‌شوید، می‌توانید با انجام حرکات کششی قبل از خواب و هیدراته ماندن، از آن‌ها جلوگیری کنید. اگر احساس درد شدید در ساق پا دارید، سعی کنید ماهیچه را ماساژ دهید یا دوش یا حمام آب گرم بگیرید.

هفته چهاردهم بارداری: اندازه شکم مادر

تقریباً در این زمان، ممکن است برآمدگی شکم شما نمایان شود، اگر چه همان‌طور که شرایط هر مادری و هر بارداری منحصر به فرد است، این رخداد برآمدگی شکم نیز ممکن است کمی زودتر یا دیرتر برای شما اتفاق بیفتد. در ابتدا، ممکن است احساس کنید که شلوار جین شما کمی تنگ است. اگر هنوز برآمدگی شکم شما نمایان نشده است، جای نگرانی نیست ممکن است چند هفته دیگر زمان نیاز باشد تا شکم شما برآمده شود.

به زودی، پزشک شما ممکن است به اندازه شکم و رحم شما در هر ویزیت قبل از زایمان توجه کند. پزشک این کار را با اندازه‌گیری فاصله از استخوان شرمگاهی تا بالای رحم شما (فندوس) انجام می‌دهد.

در دوران حاملگی، رحم شما به سمت بالا و خارج از ناحیه لگن رشد می‌کند. به دلیل رشد رحم، ممکن است در هفته چهاردهم کمی درد رباط گرد احساس کنید که ممکن است درد یا گرفتگی در اطراف شکم، باسن و ناحیه کشاله ران احساس شود. این نوع درد در دوران بارداری رایج است، اما در صورت داشتن هر گونه نگرانی با پزشک خود تماس بگیرید.

اگر چه جنین شما در داخل رحم شما حرکت می‌کند و شروع به خم کردن دست‌ها و پاهای خود می‌کند، اما به احتمال زیاد هنوز برای شما کوچک‌تر از آن است که آن حرکات را احساس کنید. اگر نمی‌دانید چه زمانی می‌توانید حرکت جنین خود را احساس کنید، این اتفاق معمولاً در هفته ۱۶ تا ۲۰ حاملگی به وقوع می‌پیوندد و به عنوان حرکات تند (تسریع) شناخته می‌شود.

هفته چهاردهم بارداری: رژیم غذایی

برای جلوگیری از خونریزی لثه‌ها سعی کنید مقادیر کافی ویتامین C در جیره غذایی روزانه خود بگنجانید. ممکن است اشتهای شما زیاد شده باشد با ابزار محاسبه آنلاین میزان کالری روزانه پینو بیبی میزان کالری دریافتی روزانه خود را کنترل و مدیریت کنید تا دچار اضافه وزن نشوید. موهای و ناخن‌های بدن جنین‌تان در حال رشد است پس ممکن است بدن‌تان نیاز به کلسیم و کراتین بیشتری داشته باشد. از مواد غذایی حاوی کلسیم و مکمل کراتین و کلسیم با صلاحدید پزشک‌تان استفاده کنید.

با مصرف آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی سعی کنید مقاومت سیستم ایمنی بدن‌تان را بالا ببرید. سعی کنید از سبزیجات رنگارنگ و میوه‌های مختلف در جیره غذایی روزانه خود بهره ببرید. رژیم غذایی‌تان را سالم و متنوع نگه دارید و سعی کنید از مصرف غذهایی کم‌ارزش و نوشیدنی‌های قندی خودداری کنید. با مطالعه مقاله مربوط به مصرف دمنوش‌ها در بارداری، سعی کنید تا از جوشانده‌های گیاهی و آب برای هیداته ماندن بدن‌تان استفاده کنید. 

هفته چهاردهم بارداری: خود مراقبتی؛ بایدها و نبایدها

در هفته چهاردهم بارداری، کمی زمان بگذارید و موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • آیا اخیراً به دندانپزشک مراجعه کرده‌اید؟ اگر نه، برای معاینه و ترمیم دندان‌های‌تان برنامه‌ریزی کنید. دندان‌ها و لثه‌های شما در دوران بارداری برای جلوگیری از التهاب لثه و بیماری پریودنتال نیاز به توجه ویژه دارند.
  • مراقب میکروب‌ها باشید! پاسخ ایمنی بدن شما در دوران حاملگی تغییر می‌کند و اگر دچار سرماخوردگی یا آنفولانزا شوید، ممکن است شدیدتر از حد معمول به شما ضربه بزند. با پزشک خود درباره تزریق واکسن آنفولانزا مشورت کنید. نکات بهداشتی را عایت کنید، مرتب دستان خود را بشویید و از افراد بیمار فاصله بگیرید.
  • آیا تا به حال به شرکت در کلاس‌های آمادگی زایمان فکر کرده‌اید؟ اکنون زمان بسیار خوبی برای تحقیق در مورد گزینه‌های موجود در منطقه محل سکونت‌تان است تا کلاس مناسب زایمان را برای خود بیابید.
  • اگر در هفته ۱۴ بارداری دو قلو هستید، ممکن است تعجب کنید که چگونه بارداری شما ممکن است از نظر علائم بارداری دو قلو، افزایش وزن و موارد دیگر متفاوت باشد. برای مشاوره و راهنمایی با پزشک خود مشورت کنید.
  • اکنون احساس انرژی بیشتری می‌کنید، انجام فعالیت‌های بدنی بیشتر به شما کمک می‌کند تا در دوران بارداری‌تان خوش فرم بمانید. ورزش از اضافه وزن شما جلوگیری می‌کند و برای خلق و خوی شما نیز مفید است. اگر قبل از باردار شدن اندام متناسبی داشتید و فعال بودید، بد نیست با یک برنامه ورزشی متوسط فعالیت‌تان را ادامه دهید. اما اگر پیشتر ورزش نمی‌کردید و کم‌تحرک بودید، برای اولین بار در دوران بارداری به طور ناگهانی ورزش زیادی را شروع نکنید. با پزشک خود در مورد این ‌که چه چیزی برای شما بهتر است صحبت کنید. ۱۵۰ دقیقه در هفته یا نیم ساعت در روز، در بیشتر ایام هفته ورزش کنید. بهتر است در دوران بارداری بیش از ۶۰ دقیقه ورزش نکنید. هر دو تمرین هوازی و تقویتی خوب هستند.

هفته چهاردهم بارداری: آنچه همسر شما باید بداند

یک تعطیلات آخر هفته را برنامه‌ریزی کنید. سه ماهه دوم حاملگی، ماه عسل باردرای است بسیاری از علائم و عوارض بارداری کاهش پیدا می‌کنند و ممکن است همسر شما انرژی بیشتری داشته باشد. قبل از این ‌که شکم همسر شما بزرگتر شود و به موعد مقرر در سه ماهه سوم حاملگی نزدیک شوید و تحرکت برای همسر‌تان دشوارتر می‌شود؛ از فرصت استفاده کنید و برنامه‌های بیرون از منزل و حتی شرکت در جشن‌ها و میمهانی‌ها را بیشتر کنید. با مقاله راهنمای سفر در بارداری پینو بیبی، هر آنچه را که باید در مورد سفر در دوران بارداری بدانید بیاموزید.

هفته چهاردهم بارداری: از پرشک خود بپرسید

در طول این مدت و در طول سفر بارداری، طبیعی است که سوالات زیادی از پزشک خود داشته باشید. چند سوال متداول در هفته چهاردهم بارداری ممکن است موارد زیر باشند:

  • آیا افزایش وزن من در هفته چهاردهم بارداری سالم و در مسیر درست است؟ پزشک می‌تواند به شما کمک کند تا اهداف افزایش وزن مناسب را بر اساس BMI و سایر عوامل فردی تعیین کنید. اگر چه پزشک شما کسی است که به شما راهنمایی و مشاوره شخصی می‌دهد، اما می‌توانید با ابزارهای موجود در سایت پینو بیبی BMR و BMI مناسب خود را محاسبه کنید.
  • چه فعالیت‌هایی را می‌توانم به برنامه ورزشی خود اضافه کنم و آیا فعالیتی وجود دارد که در سه ماهه دوم بارداری باید از آن اجتناب کنم؟
  • اگر کمی احساس بیماری کنم، آیا می‌توانم از همان داروهای بدون نسخه‌ای که به آن‌ها عادت دارم استفاده کنم؟
  • آیا آزمایشات ژنتیکی برای من در سه ماهه دوم حاملگی توصیه می‌شود؟ خطرات و مزایای هر کدام چیست؟
  • آیا سونوگرافی نیمه شفاف در هفته چهاردهم توصیه می‌شود؟

سوالات متداول در یک نگاه

  • در هفته چهاردهم بارداری چه احساسی باید داشته باشم؟ هر بارداری منحصر به فرد است، بنابراین ممکن است علائم خاصی را احساس کنید یا نداشته باشید. سه ماهه دوم اغلب می‌تواند باعث کاهش علائمی مانند تهوع صبحگاهی و خستگی شود. ممکن است در هفته ۱۴ بارداری و بعد از آن احساس افزایش انرژی کنید، بنابراین این زمان را غنیمت بشمارید. هم‌چنین ممکن است نشت پستان‌ها، احتقان سینوسی، افزایش اشتها و گرفتگی عضلات پا را تجربه کنید.
  • آیا می‌توانم در چهارده هفتگی حرکت جنین خود را احساس کنم؟
  • آیا هفته چهاردهم بارداری ماه چهارم محسوب می‌شود؟
  • آیا باید در هفته چهاردهم برآمدگی شکم داشته باشم؟

هفته چهاردهم بارداری: چک لیست شما

در اینجا چند کار وجود دارد که ممکن است بخواهید در هفته ۱۴ بارداری در نظر بگیرید:

  • درباره کلاس‌های آمادگی زایمان در منطقه محل سکونت خود جستجو کنید و برای ثبت نام اقدام کنید.
  • اگر قبلاً وقت دندانپزشکی نگرفته‌اید اکنون اقدام کنید.
  • آماده به اشتراک گذاشتن خبر بارداری خود هستید؟ ایده‌های جالب کارت اعلام حاملگی یا گرفتن جشن برای اطلاع‌رسانی درباره خبر بارداری با نزدیکان و عزیزان‌تان را بررسی کنید.
  • اگر کمی اوقات فراغت دارید، مراقبت‌های دوران بارداری را در سه ماهه دوم و ورزش‌های مناسب سه ماهه دوم حاملگی را در مجله پینو بیبی مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *