ورود به هفته ششم بارداری را به شما تبریک میگوییم. این هفته کودک شما بسیار سریع رشد میکند، اندازه جنین تا پایان هفته ششم بارداری، ۲ برابر میشود و به حدود ۵ تا ۷ میلیمتر میرسد. در این زمان، نوزاد شبیه یک بچه قورباغه خمیده به نظر میرسد و سر و دم بزرگی دارد. اندامها در داخل بدن جنین، شروع به تشکیل شدن میکنند. اگر در هفته ششم سونوگرافی انجام دهید، ممکن است بتوانید ضربان قلب کودک را بشنوید. سلولهای نوزاد همه وظایف متفاوتی دارند، هسته سلولها حاوی تمام اطلاعات ژنتیکی هستند که برای رشد همه چیز از پوست نوزاد گرفته تا چشم و کبد او نیاز است. فک و چشم جنین شروع به رشد کرده است، «جوانه» به بازوها و پاها تبدیل میشود. اگر هفته گذشته متوجه نشدید که باردار هستید، احتمالاً تا به حال متوجه عقب افتادگی قاعدگی خود شدهاید. همچنین ممکن است متوجه احساس خستگی و حساس شدن پستانهایتان شده باشید. ممکن است حالت تهوع یا حتی استفراغ داشته باشید. همه زنان در دوران بارداری تهوع صبحگاهی را تجربه نمیکنند. این حالت نه فقط در صبح، بلکه در هر زمانی از روز میتواند اتفاق بیفتد و معمولاً تا حدود ۳ ماهگی پس از حاملگی از بین میرود. ممکن است متوجه شوید که حس بویایی شما قویتر است و یا دچار سرگیجه شوید. اگر تمایل دارید که بدانید چه اتفاقی در هفته ۶ بارداری رخ میدهد؟ با پینو بیبی همراه باشید.
هفته ششم بارداری
در هفته ششم بارداری، شما در ماه دوم بارداری خود هستید و برخی از پیشرفتهای مهم و مرتبط با پروسه بارداری در حال انجام است. در میان نقاط عطف دیگر، مغز و سیستم عصبی کودک شما به سرعت در حال رشد است. برجستگیها و جوانههای کوچکی به چشم، گوش، بازو و پاهای او تبدیل میشوند. برای اطلاعات بیشتر در مورد آن چه در هفته ۶ بارداری اتفاق میافتد و علائمی که ممکن است در این هفته احساس کنید، با تیم پینو بیبی تا انتهای این مقاله مفید همراه باشید.
نکات برجسته در هفته ششم بارداری
موارد زیر برخی از اتفاقات کلیدی هستند که در هفته ششم بارداری شما در حال وقوع میباشند:
کوچولوی شما در حال برداشتن گامهای بزرگ در جهت رشد و پیشرفت است. در این هفته، پایههای اندامها و سیستمهای اصلی در حال ایجاد است.
ممکن است در هفته ششم بارداری علائم حاملگی بیشتری را احساس کنید، از جمله تهوع صبحگاهی، خستگی و حساسیت پستان.
علائم روحی بارداری را فراموش نکنید. کارهای زیادی وجود دارد که میتوانید انجام دهید تا خود را شر احساسات منفی و ناخوشایند دور نگه دارید. ممکن است شما دمدمی مزاج شده باشید و مرتب حالات روحی شما تغییر کند، ممکن است هنگامی که در حال تماشای یک فیلم کمدی هستید ناگهان احساس ناراحتی و غم کنید، فراموش نکنید بروز نوسانات خلقی در دوران بارداری طبیعی است. همانطور که در مقاله مربوط به هفته چهارم و پنجم به شما توصیه کردیم بهترین کار این است که خودتان را سرگرم کنید یک دفتر خاطرات تهیه کنید و احساسات گاه و بیگاه خود را در آن ثبت کنید. به یاد داشته باشید که این تغییرات خلق و خو بخشی از عوارض رایج حاملگی است و نه تنها برای شما بلکه برای بسیاری از بانوان باردار دیگر نیز ممکن است رخ دهد.
هفته ششم بارداری در چندمین ماه بارداری است؟
بارداری اغلب بر اساس هفتهها و گاهی اوقات بر اساس ماه اندازهگیری میشود. با توجه به این که ۴۰ هفته بارداری به طور مساوی در ماهها جا نمیشود، کمی مشکل میشود، اظهار نظر کرد که دقیقاً شما در کدام هفته در کدام ماه حاملگی قرار دارید. اما در ۶ هفتگی، احتمالاً شما در ماه دوم حاملگی خود هستید که معمولاً شامل هفتههای ۵ تا ۸ حاملگی میشود.
هفته ششم بارداری: رشد کودک شما
در هفته ۶ بارداری، کودک شما به سرعت در حال پیشرفت از نظر رشد و تکامل است. مهمترین نقاط عطف رشد در این هفته شامل موارد زیر است:
- لوله عصبی روی قسمتی که به نخاع کودک شما تبدیل میشود شروع به رشد میکند.
- نواحی که تبدیل به چشم و گوش میشوند به صورت برآمدگی شروع به بیرونزدگی کردهاند و جوانههای ریز دیگری در حال شکلگیری هستند که در نهایت به بازوها و پاها تبدیل میشوند.
- در هفته ۶ بارداری، ضربان قلب کوچک جنین شما در حدود ۱۰۵ ضربه در دقیقه است و ممکن است در این هفته از طریق سونوگرافی قابل تشخیص باشد. مغز و سیستم عصبی نیز به سرعت در حال رشد هستند.
- مهرهها در امتداد پشت در حال شکلگیری هستند. همچنین در این هفته، رگی که به بند ناف تبدیل میشود، به قسمت جلوی بدن کودک میچسبد.
- بینی، دهان و گوشهای داخلی و خارجی جنین شما به همراه ریهها تازه شروع به شکلگیری کردهاند. تنها در عرض چند هفته، لولههای تنفسی بین گلو و ریهها تشکیل میشوند و برای اولین تنفس هوای کودک شما (و شاید نالهای بلند) در بدو تولد آماده میشوند.
هفته ششم بارداری: اندازه جنین
در هفته ششم، اندازه کودک شما حدود ۵ تا ۷ میلیمتر است، تقریباً به اندازه یک دانه پرتقال! وزن جنین در این هفته حدوداً ۲۸/۰ گرم است. در هفته ۶ بارداری، همه بخشهای بدن کودک آینده شروع به شکلگیری میکنند.
هفته ششم بارداری: تغییرات بدن مادر
شکم بانوی باردار در هفته ششم چقدر بزرگ است؟ و آیا در هفته ششم بارداری این بزرگی شکم مشخص است؟ اینها نمونهای از سوالات رایج بانوان باردار در هفته ششم هستند. ممکن است شما در هفته ششم انتظار برآمدگی شکم را داشته باشید، اما برآمدگی شکم احتمالاً در اوایل بارداری شما ظاهر نمیشود. اگر چه افراد با هم متفاوت هستند، اما برآمدگی شکم معمولاً در حدود ۱۲ تا ۱۶ هفتگی قابل مشاهده باشد.
یکی از اولین چیزهایی که ممکن است در اوایل بارداری متوجه شوید، افزایش اندازه پستانهاست. همچنین افزایش هورمونهای بارداری که اکنون تجربه میکنید نیز ممکن است منجر به برخی تغییرات پوستی شوند. نوک پستانهای شما ممکن است به دلیل هایپرپیگمانتاسیون یک یا دو درجه تیرهتر شوند.
در اوایل بارداری، ممکن است سوالات یا نگرانیهای زیادی داشته باشید. برای کمک به شما در این هفته هیجان انگیز، در اینجا چند نکته وجود دارد که ممکن است دغدغههای شما را برطرف کند.
خیلیها تعجب میکنند که آیا ۶ هفته خیلی زود است که به خانواده بگوییم باردار هستیم. سوال رایج دیگر این است: آیا باید به رئیسم بگویم که در هفته ششم بارداری هستم؟ انتخاب با شماست، اما از آنجا که در سه ماهه اول خطر سقط جنین زیاد است بهتر است کمی صبر کنید. منطقی است که خبر حاملگی خود را با آغاز سه ماهه دوم با دیگران به خصوص افراد غریبهتر به اشتراک بگذارید زیرا در این زمان خطر سقط جنین به میزان قابل توجهی کاهش مییابد. با این حال، ممکن است بخواهید کسی را برای حمایت و برنامهریزی برای دوران حاملگی در جریان قرار دهید، بنابراین راههای زیبا و خلاقانه را بررسی کنید تا به همسرتان بگویید باردار هستید. بد نیست از چنین لحظه احساسی فیلم بگیرید و آن را بعدها برای فرزندتان به نمایش بگذارید. به جای ناراحتی و افسردگی توصیه میکنیم ذهن خود را درگیر این موضوع کنید و یک روش خلاقانه برای در میان گذاشتن خبر حاملگی خود با همسرتان ابداع کنید.
هفته ششم بارداری: علائم مادر
در هفته ۶ بارداری، ممکن است علائم مختلفی از بارداری را تجربه کنید، اگر چه همه بانوان اینطور نیستند. از حالت تهوع صبحگاهی تا لکه بینی گرفته تا نوسانات خلقی، اینها علائمی هستند که ممکن است شما با آن مواجه شوید اما به طور کلی علائم بسیار کمی از بارداری وجود دارد که ممکن است در هفته ششم رخ دهد. شاید بپرسید: «اگر در هفته ۶ حاملگی هیچ علامتی نداشتم، آیا باید نگران باشم؟» شما تنها کسی نیستید که این سوال را میپرسید. خبر خوب این است که ممکن است هفته ششم حاملگی بدون هیچ علامتی سپری شود. هر بارداری متفاوت است، بنابراین شما ممکن است کسی باشید که بدون نگرانی از این روزهای بدون علائم لذت ببرید. علائمی که ممکن است در هفته ششم حاملگی تظاهر پیدا کنند عبارت هستند از:
- لکه بینی در هفته ششم بارداری: دیدن لکه بینی در ۶ هفتگی غیرعادی نیست اما هر نوع خونریزی باید کم باشد. اگر خون زیادی میبینید، اگر لکه بینی بیش از دو روز طول میکشد، یا هر گونه نگرانی دارید، حتماً فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
- گرفتگی و کرامپ در هفته ششم بارداری: گرفتگی خفیف و ترشحات معمولی سفید یا شفاف (یا کمی رنگی به دلیل لکه بینی) در هفته ششم بارداری طبیعی است. این نشانهای است که رحم شما و بافتهای اطراف آن در حال انبساط هستند تا جا برای کودک شما باز شود. اما در هفته ۶ بارداری (یا هر زمانی در طول بارداری)، اگر احساس کردید درد معده یا پایین شکم شدیدتر از گرفتگی معمولی است، به خصوص اگر همراه با تب یا اسهال باشد، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
- یبوست در هفته ششم بارداری: همچنین ممکن است به دلیل افزایش ترشح هومورن پروژسترون که باعث کند شدن دستگاه گوارش میشود، دچار یبوست شوید. برای مقابله با این موضوع، به طور منظم ورزش کنید، یک رژیم غذایی متعادل همراه با غذاهای پر فیبر داشته باشید و مقدار زیادی آب بنوشید.
- حساسیت پستان در هفته ششم بارداری: در این هفته، پستانهای شما ممکن است به دلیل افزایش جریان خون تحریکپذیر باشند و یا درد داشته باشند. این یک عارضه طبیعی است؛ بدن در حال آماده کردن پستانها برای فرایند شیردهی است. پوشیدن سینه بند حمایتی میتواند به رفع ناراحتی کمک کند. ماساژهای پستان نیز میتواند موثر باشد.
- بیماری صبحگاهی در هفته ششم بارداری: اگر در هفته ششم بارداری هستید و تا کنون تهوع صبحگاهی نداشتهاید، این هفته ممکن است این عارضه ناخوشایند ظاهر شود. حالت تهوع میتواند در هر زمانی از روز یا شب اتفاق بیفتد؛ ممکن است با حرکات خاص، بوها، معده خالی یا بدون هیچ علتی تحریک شود. خوردن کراکر و سایر غذاهای ساده و نشاستهای میتواند کمک کننده باشد، بنابراین برای حملات تصادفی حالت تهوع در هفته ششم حاملگی به شما توصیه میکنیم مقاله تهوع صبحگاهی در بارداری را مطالعه کنید و راهکارهای آن را برای رفع این حالت به کار ببندید.
- تکرر ادرار در هفته ششم بارداری: باید انتظار داشته باشید که بیشتر از حد معمول به سمت دستشویی بدوید. کلیههای شما در دوران بارداری برای پردازش مایع اضافی در بدن شما اضافه کاری میکنند.
- خستگی و فرسودگی در هفته ششم بارداری: ممکن است به دلیل حاملگی احساس خستگی مفرط کنید و این اصلاً اشکالی ندارد. از آنجایی که سطح هورمون پروژسترون در شما در حال افزایش است و شما را بیشتر و بیشتر خسته میکند، ممکن است چرت زدن و استراحت در طول روز بتواند کمک کننده باشد. برخی از بانوان باردار نیز اذعان داشتهاند که تنقلات کم و ورزش سبک در مبارزه با خستگی موثر است. برای مبارزه با خستگی مطمئن باشید که مقدار زیادی آهن دریافت میکنید، زیرا کمبود آهن میتواند باعث کم خونی و خستگی شود. اگر شما هم تجربه مفیدی برای مقابه با خستگی و یا سایر عوارض هفته ششم حاملگی دارید آن را در بخش نظرات با سایر بانوان باردار به اشتراک بگذارید تا طی یک همافزایی در جهت کمک به یکدیگر گام موثری برداشته شود.
- نوسانات خلقی در هفته ششم بارداری: ممکن است از هم اکنون تا پایان حاملگی خود در معرض برخی از اوج و فرودهای عاطفی و احساسی باشید. نوسانات خلقی در سه ماهه اول شایع است، اغلب در سه ماهه دوم فروکش میکند و گاهی اوقات در پایان سه ماهه سوم بازمیگردد. خوب غذا خوردن، گپ زدن با دوستان، چرت زدن و انجام ورزشهای سبک راههای سادهای هستند که به شما کمک میکنند احساس بهتری داشته باشید. مقاله مربوط به «نکاتی برای بهبود سلامت روان در دوران بارداری» را مطالعه فرمایید.
هفته ششم بارداری: رژیم غذایی
در مورد غذاهایی که در دوران بارداری باید از آنها اجتناب کنید، اطلاعات کافی کسب کنید. توصیه میکنیم فهرستی تهیه کنید که بتوانید هنگام خریدِ مواد خوراکی، از آن استفاده کنید و مواد خوارکی مضر و کمارزش را با مواد خوارکی مفید و مغذی جایگزین کنید. درباره مصرف انواع ویتامینها، املاح و مواد معدنی با یک پزشک متخصص تغذیه مشورت کنید. برنامه غذایی خود را سالم و متنوع نگه دارید و سعی کنید در ساعات معینی از روز غذا میل کنید. اگر جزو افرادی هستید که در خوردن صبحانه سهلانگاری میکنند از همین امروز این رویه غلط را عوض کنید و روز خود را با خوردن یک صبحانه مقوی و متنوع آغاز کنید تا از شر خستگی و کسالت در طول روز در امان باشید.
هفته ششم بارداری: خودمراقبتی؛ بایدها و نبایدها
به کمد خود نگاه کنید تا مطمئن شوید که در هفتههای آینده لباسهای گشاد برای پوشیدن خواهید داشت. بدن شما به زودی شروع به انبساط میکند و حتی اگر هنوز بدن شما تغییرات زیادی نکرده است اما به زودی به لباسهای بارداری نیاز پیدا خواهید کرد. همچنین بهتر است از این مرحله به بعد از پوشیدن شلوارهای تنگ خودداری کنید و لباس زیر نخی را انتخاب کنید. فراموش نکنید که در صورت نیاز برای راحتی خود سایز سوتین خود را تغییر دهید. الان وقت مناسبی است تا در سایتهای مختلف چرخی بزنید و لباسهای حاملگی مختلف را ارزیابی کنید. یکی از رازهای زیبا ماندن در دوران بارداری انتخاب یک لباس مناسب است، پس در دوران بارداری شیکپوش باشید.
اگر فکر میکنید باردار هستید و در هفته ششم تست بارداری خانگی انجام دادهاید اما هنوز هم نتیجه منفی است، نگران نباشید شاید سطح هورمون بارداری hCG هنوز قابل تشخیص نباشد و این نتیجه منفی کاذب باشد. بد نیست برای تایید حاملگی خود، با پزشک مشورت کنید. ممکن است پزشک انواع تستهای دیگری بارداری را درخواست و تجویز کند که دقیقتر و قابل اطمینانتر هستند.
در این زمان، ممکن است بخواهید یک ژورنال هنری عکس هفته به هفته یا یک دفترچه یادداشت بارداری تهیه کنید، ایده بسیار خوبی است شما میتوانید یادداشتها، عکسها و یادگاریهای خود را در این دفتر ثبت کنید. این کار، یک راه خوب برای جشن گرفتن حاملگی است و همچنین یک یادگاری دوست داشتنی است که میتوانید چند سال دیگر با کودک خود به اشتراک بگذارید.
توصیه میکنیم تمام اطلاعات لازم برای پیمایش در سه ماهه اول و بعد از آن را جمعآوری کنید. داشتن اطلاعات کافی، بسیاری از دغدغههای ذهنی شما را برطرف میکند. میتوانید در خصوص استخدام دولا یا ماما نیز تحقیقاتی بکنید.
هفته ششم بارداری: آنچه همسر شما باید بداند
روی سخن پینو بیبی در این بخش با مردانی است که همسرشان باردار است و در انتظار تولد فرزندشان به سر میبرند. اگر همسر باردار شما در تمام طول روز با حالت تهوع دست و پنجه نرم میکند، برای او میان وعدههای سالمی درست کنید که بتواند در طول روز بخورد. از پیشنهاد وعدههای غذایی بزرگ و چرب یا غذاهای با بوی تند که ممکن است باعث حالت تهوع شود، خودداری کنید و از انتخابهای آسان هضم مانند کراکر، نان تست و اسموتیها یا مواد غذایی حاوی زنجبیل که میتواند به رفع حالت تهوع کمک کند، استفاده کنید. مراقب تغییرات روحی و نوسانات خلقی همسرتان باشید، شما بیش از هر کس دیگری میتوانید در مدیریت بحران به او کمک کنید.
هفته ششم بارداری: از پزشک خود بپرسید
به زودی شما باید با پزشک خود یک قرار ملاقات رزرو کنید. ویزیتهای دوران بارداری شما معمولاً تقریباً یک بار در ماه تا دو ماه آخر حاملگی برنامهریزی میشود، در دو ماه آخر بارداری تعداد دفعات مراجعه به پزشک باید بیشتر شود. این معاینات منظم به شما فرصتی عالی برای پرسیدن سوال و بیان هرگونه نگرانی را میدهد. در اینجا چند سوال وجود دارد که ممکن است بخواهید در هفته ششم بارداری از پزشک خود بپرسید؛ گردآوری شده است:
- چند گزینه بیخطر برای ورزش در دوران بارداری چیست؟
- کجا زایمان خواهید کرد و چه باید کرد؟
- در مورد تسهیلات زایشگاه و مراحل زایمان از کجا اطلاعات کافی کسب کنید؟
- اگر یک بیماری مزمن (مانند دیابت یا فشار خون بالا) دارید که برای آن دارو مصرف میکنید، چگونه میتوانید وضعیت خود را با خیال راحت در دوران حاملگی مدیریت کنید؟
- آیا باید اسید فولیک مصرف کنید؟
- چه مراقبتهای دوران بارداری را لازم است تا دریافت کنید؟
- تهوع صبحگاهی که تجربه میکنید طبیعی است یا شدید؟ ممکن است شما شکل شدیدتری از تهوع صبحگاهی به نام استفراغ شدید «هیپرامیزیس گراویداروم» را تجربه کنید و پزشک شما میتواند برای کنترل آن به شما کمک کند.
در هفته ششم بارداری چه احساسی باید داشته باشید؟
حاملگی در هر بانویی منحصر به فرد است، بنابراین هر بارداری کمی متفاوت به نظر میرسد. هیچ راه خاصی وجود ندارد که شما در این مرحله از حاملگی خود چه علائمی را «باید» احساس کنید، اما اطلاع از علائم رایج در هفته ششم، مانند تهوع صبحگاهی، خستگی و حساسیت سینه و غیره میتواند به شما در کنترل و بهبود آنها کمک کند. ممکن است سوالات زیر ذهن شما را به خود مشغول سازد خواندن مقالات مرتبط در مجله پینو بیبی به شما در برطرف کردن ابهامات ذهنیتان کمک میکند.
- علائم بارداری سالم در هفته ششم چیست؟
- اندازه جنین در ۶ هفتگی چقدر است؟
- آیا میتوان حرکت کودک را در ۶ هفتگی احساس کرد؟
- آیا میتوان در هفته ۶ بارداری سوار اسب و یا وسایل شهربازی شد؟
- آیا میتوان در هفته ششم بارداری واکسن آنفولانزا زد؟
- آیا در هفته ششم بارداری درد رباط گرد خواهید داشت؟
هفته ششم بارداری: چک لیست شما
در این زمان شلوغ و هیجانانگیز در زندگیتان، از این فهرست استفاده کنید تا متمرکز و منظم بمانید:
- اگر از قبل زیر نظر پزشک متخصص زنان نبودید، یک پزشک متخصص زنان و بارداری را انتخاب کنید. برای انتخاب پزشک و یا ماما مقاله مربوط به این موضوع را در مجله پینو بیبی رجوع کنید.
- برای تسکین و بهتر شدن پستانهای حساس، یک سینهبند حمایت کننده حتی در طول شب بپوشید. برای اطلاعات بیشتر در مورد این موضوع، مقاله ما در مورد حساسیت پستان در دوران بارداری را بخوانید.
- مقدار زیادی آب بنوشید، غذاهای پر فیبر بخورید و به طور منظم ورزش کنید تا از یبوست جلوگیری کنید.
- بررسی کنید اگر پزشک شما در دسترس نبود یا اگر بعد از ساعات کاری پزشکتان، نگرانی یا سوالی داشتید، با چه کسی میتوانید تماس بگیرید و سوال خود را مطرح کنید.
- شماره تلفن پزشک خود را در تلفن خود ذخیره کنید و شمارههای تماس اضطراری را روی درب یخچال چسبانده و در لیست مخاطبین خود نیز ذخیره کنید.
- بیاموزید که تاریخ زایمان چگونه محاسبه میشود و همواره از سن بارداری خود مطلع باشید. برای محاسبه تاریخ زایمان و تنظیم تقویم بارداری میتوانید از ابزار آنلاین محاسبه موعد زایمان پینو بیبی استفاده کنید.
- علائم هشدار دهندهای را که نباید نادیده بگیرید، بررسی کنید. اطلاعات خود را در خصوص عوارض حاملگی، بایدها و نبایدهای این دوران افزایش دید.
- اگر چه این نوع بارداری نادر است، اما بهتر است علائم و نشانههای حاملگی خارج از رحم را حتی در هفته ششم بارداری چک کنید.
- این ایده خوبی است که به محض این که متوجه شدید باردار هستید، مراقبتهای حاملگی خود را شروع کنید. به پزشک خود مراجعه کنید، تا حاملگی شما را با آزمایش خون تایید کند. پزشک متخصص در مورد گزینههای مراقبتی با شما صحبت میکند و به شما توصیه میکند که چگونه از خود و فرزندتان مراقبت کنید.
- در صورت مصرف هر گونه دارویی حتماً بارداریتان را به پزشک خود اطلاع دهید. اکنون زمان شروع تغذیه سالم است، به این معنی که تمام مواد مغذی مورد نیاز کودک را میل کنید و از هر گونه غذایی که میتواند به او آسیب برساند اجتناب کنید. در دوران حاملگی مشروبات الکلی ننوشید، سیگار نکشید، مواد مخدر مصرف نکنید، زیرا این موارد میتواند به کودک شما آسیب برساند.
خیلی خوب بود تا این هفته شش که خوندم دارم قدم به قدم با مقالات تون جلو میام