سلامت نوزاد, نگهداری از نوزاد

همه چیز درباره دوره گریه بنفش در نوزادان

همه چیز درباره دوره گریه بنفش در نوزادان

نوزادان گریه‌ می‌کنند و این بسیار طبیعی است زیرا این تنها راهی است که آنها احتمالاً‌ می‌توانند احساسات خود را بیان کنند. با این حال، گاهی اوقات این ناله‌‌ها‌ ممکن است برای والدین دلهره‌آور باشد و به نظر‌ می‌رسد هیچ چیز کودک را آرام نمی‌کند. ممکن است فکر کنید که یا مشکلی در کودک شما وجود دارد یا حال کودک شما خوب نیست اما بادی بدانید کودک شما ممکن است مرحله گریه بنفش را سپری کند. اگر این برای شما چیز جدیدی است و‌ می‌خواهید در مورد دوره گریه بنفش بیشتر بدانید، توصیه‌ می‌کنیم با پینو همراه باشید مقاله زیر را مطالعه کنید تا همه چیز را در مورد گریه بنفش در نوزادان و موارد دیگر بدانید.

سندرم گریه بنفش چیست؟

سندرم گریه بنفش دقیقاً چیست؟ بسیاری از والدین تازه کار ممکن است از این مرحله در زندگی کودک خود آگاه نباشند. خوب، اگر فکر می‌کنید که گریه بنفش به این معنی است که کودک شما از ته دل گریه می‌کند و کاملاً بنفش و آبی می‌شود، اینطور نیست. بنفش PURPLE مخفف عبارت زیر است:

P – Peak of Crying – اوج گریه: ممکن است حدود هفته دوم پس از تولد شروع شود و تا ۵ ماهگی ادامه یابد.

U – Unexpected – غیر منتظره: گریه بدون دلیل خاصی است.

R – Resists Soothing – مقاومت در برابر آرامش: والدین ممکن است در آرام کردن کودک گریان خود دچار مشکل شوند.

P – Painful Fact – واقعیت دردناک: ممکن است به نظر برسد که کودک درد دارد، اما دردی وجود ندارد.

L – Long-Lasting – طولانی مدت: گریه ممکن است تا ۵ ساعت در روز ادامه داشته باشد.

E – Evening – عصر: کودک معمولاً در اواخر بعد از ظهر یا عصر این حملات گریه را دارد.

سندرم گریه بنفش چیست؟

دوره گریه بنفش چه زمانی شروع و پایان می‌یابد؟

مرحله گریه بنفش ممکن است زمانی که کودک شما تقریباً دو هفته است شروع شود و ممکن است تا پنج ماهگی ادامه یابد. برخی از نوزادان ممکن است بیش از حد گریه کنند و برخی دیگر ممکن است بسیار کمتر گریه کنند، اما همه نوزادان ممکن است این مرحله را طی کنند.

چرا برنامه گریه بنفش ایجاد شد؟

برنامه گریه بنفش برای آموزش والدین و مراقبان اولیه به منظور کمک به آنها در درک این حملات غیرقابل کنترل گریه در نوزادان ایجاد شده است. بسیاری از کارشناسان بر این باور بودند که گریه در چند ماه ابتدایی با افزایش تعداد موارد SBS یا سندرم کودک تکان‌خورده مرتبط است که منجر به ضربه مغزی یا سر ناشی از تکان دادن اجباری کودک می‌شود. این به این دلیل است که برای آرام کردن نوزادی که گریه‌ می‌کند والدین ممکن است گاهی اوقات نوزاد خود را تکان دهند تا گریه او متوقف شود و این ممکن است باعث SBS شود و این ممکن است منجر به عواقب کشنده شود.

در یک تحقیق، مشاهده شد که اجرای برنامه بنفش کاهش قابل توجهی در تعداد موارد SBS نشان داده است و هم چنین بیان شد که ۹۱ درصد از والدین پس از معرفی به برنامه بنفش احساس ناامیدی کمتری داشتند.

چرا نوزادان در طول دوره گریه بنفش اینقدر گریه می‌کنند؟

پزشکان و محققان دلایل قابل توجهی ندارند که بتواند گریه بیش از حد نوزادان در دوره بنفش را توضیح دهد. با این حال، به گفته آدام زولوتور، دکتر (پروفسور پزشکی خانواده در دانشگاه کالیفرنیا) انسان‌‌ها‌ تنها گونه‌‌ها‌یی نیستند که با این گریه‌‌ها‌ی دائمی توسط نوزادان خود مواجه‌ می‌شوند، بلکه نوزاد متعلق به سایر گونه‌های خاص جانوری نیز ممکن است بغض کنند، ناله کنند یا مویه کنند. هم چنین اعتقاد بر این است که حملات گریه در مراحل اولیه پس از تولد، طبیعی است. با این حال، کودک شما راه دیگری برای ابراز درد و ناراحتی خود ندارد، اما او‌ می‌تواند این کار را فقط با گریه انجام دهد. بنابراین، اگر به عنوان والدین احساس می‌کنید که گریه نوزاد با دوره بنفش مرتبط نیست، باید از پزشک کودک خود مشاوره پزشکی بگیرید. مقاله مربوط به رمزگشایی گریه نوزادان را در مجله اینترنتی پینو بیبی مطالعه کنید تا در خصوص مقابله با گریه نوزاد خود اطلاعات کافی داشته باشید.

کارهایی که می‌توانید برای آرام کردن کودک گریان خود انجام دهید؟

ممکن است بخواهید تکنیک‌های آرام‌بخش گریه بنفش را برای آرام کردن کودک خود امتحان کنید، اما قبل از هر یک از موارد زیر، مطمئن شوید که کودک شما به دلیل گرسنگی، پوشک خیس یا هر دلیل واضح دیگری گریه نمی‌کند. هنگامی که متوجه شدید که کودک شما به دلیل هیچ یک از دلایل ذکر شده در بالا گریه نمی‌کند، ممکن است به دلیل گریه دوره بنفش باشد. کارهایی که‌ می‌توانید برای آرام کردن گریه کودک خود انجام دهید:

۱. سعی کنید کودک خود را بسیار آرام تکان دهید

بچه‌‌ها‌ دوست دارند آنها را تکان‌ ‌دهید و این تکان دادن ممکن است زمانی که او به طرز ناآرامی گریه‌ می‌کند مؤثر باشد. کودک خود را نزدیک خود نگه دارید و او را به پهلو یا جلو به عقب تکان دهید.‌ می‌توانید در حالی که کودک خود را تکان‌ می‌دهید بنشینید یا بایستید. با این حال، از انجام حرکات تند خودداری کنید.

۲. دادن پستانک را امتحان کنید

کودک شما با یک حس ذاتی مکیدن به دنیا‌ می‌آید و این به او آرامش زیادی نیز‌ می‌دهد. با این حال، ممکن است از شیر خوردن امتناع کند، اما دادن پستانک به او ممکن است هم چنان موثر باشد. عمل مکیدن ممکن است برای کودک شما تسکین دهد و ممکن است گریه او را متوقف کند. بد نیست پستانک ارتودنسی پینو را امتحان کنید.

۳. از صداها استفاده کنید

صداها‌ می‌توانند باعث حواس پرتی کودک شما شوند و ممکن است گریه او متوقف شود.‌ می‌توانید از صداهای مختلف مانند صدای جاروبرقی استفاده کنید. فن یا چیزهای دیگر از این قبیل ممکن است باعث حواس پرتی شود و در نتیجه ممکن است کودک شما را از گریه باز دارد. به این گونه صداها نویز سفید گفته می‌شود.

۴. قنداق کردن کودک خود را امتحان کنید

شما‌ می‌توانید با قنداق کردن کودک خود محیطی را که یادآور رحم مادر است ایجاد کنید و در نتیجه ممکن است او را آرام کنید.‌ می‌توانید از یک پتو یا حوله نازک برای قنداق کردن نوزادتان استفاده کنید. با این حال، اگر روش صحیح قنداق کردن نوزاد خود را نمی‌دانید، از پزشک یا مادران باتجربه بخواهید که به شما در انجام این کار کمک کنند.

۵. به هضم غذای کودکتان کمک کنید

نحوه در آغوش گرفتن کودک ممکن است به او در هضم غذا کمک کند.‌ می‌توانید کودک خود را طوری در آغوش بگیرید که روی پهلوی چپ خود باشد و سپس به آرامی پشت او را بمالید. این ممکن است به هضم غذای کودک شما کمک کند و در نتیجه گریه او را متوقف کند.

آیا روش‌های تسکین دهنده همیشه کار می‌کند؟

اگر چه ممکن است سعی کنید کودک خود را به هر یک از روش‌‌ها‌ی ذکر شده آرام کنید، اما به این معنی نیست که برای کودک شما مفید است. با این حال، اگر خیلی خسته هستید یا احساس ناامیدی‌ می‌کنید ممکن است:

  • کودک خود را در گهواره‌اش قرار دهید یا او را نزد همسرتان بگذارید و با بیرون رفتن از اتاق استراحت کنید.
  • ممکن است برای مراقبت از کودک خود از خانواده و دوستان کمک بخواهید.
  • هرگز کودک خود را به شدت تکان ندهید زیرا ممکن است عواقب کشنده‌ای داشته باشد.

آیا طبیعی است که شما احساس ناامیدی کنید؟

اگر کودک شما بی‌وقفه گریه‌ می‌کند و شما نمی‌توانید کودک خود را آرام کنید، ممکن است از نظر انسانی احساس ناامیدی کنید. شما به دلیل یکی از موارد زیر احساس ناامیدی‌ می‌کنید:

  • ممکن است کنار آمدن با گریه نوزاد برای شما سخت باشد.
  • شما به خودتان سخت‌ می‌گیرید و احساس‌ می‌کنید که پدر و مادر خوبی نیستید.
  • شما خسته شده‌اید و احساس‌ می‌کنید نمی توانید به خوبی از کودک خود مراقبت کنید.
  • کودک شما بسیار بیشتر از آن چه تصور‌ می‌کردید گریه‌ می‌کند.
  • احساس درماندگی‌ می‌کنید و احساس شکست‌ می‌کنید.

عبور از مرحله گریه بنفش برای همه نوزادان بسیار طبیعی است. با این حال، به همان اندازه مهم است که آرام بمانید. اگر متوجه هر گونه گریه غیرمعمولی شدید که با مرحله دوره بنفش مرتبط نیست، باید با پزشک خود مشورت کنید.

اگر نتوانم کودکم را آرام کنم و گریه کودک ادامه داشت چه کنم؟

وقتی کودک شما به گریه کردن ادامه می‌دهد، حتی بعد از این که همه چیز را امتحان کردید، بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که چند دقیقه دور شوید. کودک خود را در مکانی امن قرار دهید و مدتی را برای تمدد اعصاب خود اختصاص دهید.

طبیعی است که وقتی کودک شما تسلی ناپذیر است و ممکن است شما احساس ناامیدی و حتی عصبانیت کنید. اما مهم است که سلامت روان خود را تحت کنترل داشته باشید و زمانی که احساس می‌کنید در حال عصبانی یا ناراحت شدن هستید به خوبی مراقب رفتار خودتان باشید. خوب است (و طبیعی) که نیاز به استراحت داشته باشید. در صورت امکان، برای کمک و حمایت با یک دوست قابل اعتماد یا یکی از اعضای خانواده تماس بگیرید.

هرگز کودک خود را تکان ندهید، مهم نیست چقدر ناامید هستید. این می‌تواند باعث خونریزی، کبودی و تورم در مغز کودک شما شود. سندرم تکان خوردن نوزاد می‌تواند منجر به آسیب مغزی، ناتوانی دائمی و حتی مرگ شود. بیشتر موارد سندرم کودک تکان زمانی رخ می‌دهد که والدین یا مراقبان از گریه مداوم کودک ناامید می‌شوند.

درک دوره گریه بنفش به مراقبان کمک می‌کند تا با این مرحله رشد کنار بیایند و به آنها یادآوری می‌کند که موقتی است. آموزش و برنامه گریه بنفش بر کاهش خطر کودک آزاری مانند سندرم کودک تکان خورده تمرکز دارد.

چه زمانی باید با پزشک اطفال کودکم تماس بگیرم؟

برای این که سلامت کودکتان را کنترل کنید، حتماً در بازدیدهای روتین سلامتی کودکان شرکت کنید. پزشک اطفال به شما اطلاع می‌دهد که هر چند وقت یکبار اینها را برنامه ریزی کنید.

گریه مداوم و تسلی ناپذیر بین ۲ هفتگی تا ۵ ماهگی طبیعی است. اما اگر کودک شما هر یک از این علائم اضافی را نشان داد، باید با پزشک اطفال خود تماس بگیرید:

  • تب ۳۸ درجه سانتیگراد یا بالاتر
  • هنگام حرکت، لمس یا نگه داشتن آنها بیشتر گریه می‌کند.
  • استفراغ
  • بیش از هشت ساعت از خوردن یا آشامیدن خودداری می‌کند.
  • نواحی متورم
  • به هر شکلی، ظاهر کودک متفاوت به نظر می‌رسد.
  • افزایش وزن ضعیف
  • تغییرات در مدفوع کودک

اگر کودک شما سالم است و همان طور که انتظار می‌رود در حال رشد است، احتمالاً نیازی به نگرانی در مورد گریه‌های مداوم نیست. با این حال، اگر نگرانی دارید، همیشه باید با پزشک اطفال خود تماس بگیرید.

همه چیز درباره دوره گریه بنفش در نوزادان

سخن آخر

فرزندپروری کار سختی است و وقتی کودک شما گریه‌اش را متوقف نمی‌کند، ممکن است احساس کنید که شما کار اشتباهی انجام داده‌اید. اما دوره گریه بنفش طبیعی است – و در نهایت به پایان می‌رسد. اگر در مورد رفتار کودک خود سؤال یا نگرانی دارید، با پزشک اطفال خود تماس بگیرید. آنها می‌توانند منابعی را در اختیار شما قرار دهند تا در این مرحله از رشد فرزندتان به شما کمک کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *