مدتی است که تخم بلدرچین به عنوان یک جایگزین کوچک و مناسب برای تخم مرغ معروف شده است و در پخت و پز مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به اندازه این تخمها، آنها سرشار از مواد غذایی مفید هستند. اما برخی اقدامات احتیاطی در رابطه با مصرف آنها وجود دارد.
زنان باردار اغلب در مواجهه با فهرست بی پایان چیزهایی که باید و نباید در دوران بارداری بخورند، سردرگم میشوند. در بیشتر موارد، مصرف گوشت و تخم بلدرچین در دوران بارداری کاملا بی خطر است و برخی از مواد غذایی ارزشمند را به جنین در حال رشد شما منتقل میکند. هنگام مصرف گوشت و تخم بلدرچین نیاز است اقدامات احتیاطی استاندارد در مورد ایمنی مواد غذایی را رعایت کنید و برای تنظیم رژیم غذایی در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید.
طعم تخم بلدرچین به طور قابل توجهی شبیه به تخم مرغ است، تخم بلدرچین کوچک است و معمولاً فقط یک سوم اندازه یک تخم مرغ استاندارد است. این تخمها دارای پوسته کرم رنگ با لکههای قهوهای و زردهای به رنگ مایل به زرد هستند.
در این مقاله هر آنچه را که نیاز است در مورد تخم بلدرچین بدانید را همراه با ما مرور خواهیم کرد.
ارزش غذایی تخم بلدرچین
تخم بلدرچین کوچک است؛ بنابراین سه تا چهار عدد از آن تقریباً معادل اندازه یک تخم مرغ است.
یک تخم بلدرچین (۹ گرم) حاوی مواد غذایی زیر است:
- کالری: ۱۴
- پروتئین: ۱ گرم
- چربی: ۱ گرم
- کربوهیدرات: ۰ گرم
- فیبر: ۰ گرم
- کولین: ۴٪ از ارزش غذایی روزانه
- ریبوفلاوین: ۶ درصد از ارزش غذایی روزانه
- فولات: ۲% از ارزش غذایی روزانه
- اسید پانتوتنیک: ۳٪ از ارزش غذایی روزانه
- ویتامین آ: ۲٪ از ارزش غذایی روزانه
- ویتامین ب ۱۲: ۶٪ از ارزش غذایی روزانه
- آهن: ۲% از ارزش غذایی روزانه
- فسفر: ۲% از ارزش غذایی روزانه
- سلنیوم: ۵ درصد از ارزش غذایی روزانه
با این که تخم بلدرچین بسیار کوچک است، به طور شگفت انگیزی سرشار از مواد مغذی میباشد.
یک تخم بلدرچین مقدار قابل توجهی از ویتامین B12، سلنیوم، ریبوفلاوین و کولین مورد نیاز روزانه شما را به همراه مقداری آهن تامین میکند و همه این مواد از یک وعده حاوی تنها ۱۴ کالری تامین میشوند.
سلنیوم و ریبوفلاوین مواد غذایی مهمی هستند که به بدن شما کمک میکنند تا غذایی که میخورید را تجزیه کند و آن را به انرژی تبدیل نماید. سلنیوم همچنین به عملکرد مناسب تیروئید کمک میکند.
در عین حال، ویتامین B12 و آهن به عملکرد سیستم عصبی کمک میکنند و با نقش داشتن در تشکیل گلبولهای قرمز خون، به حفظ انرژی کمک میکنند.
علاوه بر آن، کولین به بدن در ساخت استیل کولین، یک انتقال دهنده عصبی که پیامهایی را از سیستم عصبی بدن شما به ماهیچههای شما ارسال میکند، حیاتی است و به آن کمک میکند.
خلاصه
یک تخم بلدرچین حاوی تنها ۱۴ کالری است؛ اما سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی مختلف از جمله سلنیوم، ریبوفلاوین، ویتامین B12 و کولین میباشد.
فواید مصرف تخم بلدرچین
تخم بلدرچین سرشار از مواد غذایی و آنتی اکسیدانهای تقویت کننده سلامتی است که میتوانند به معکوس کردن روند آسیب سلولی و درمان علائم حساسیت کمک کنند.
یک مطالعه ۷ روزه بر روی ۷۷ فرد مبتلا به آلرژی التهاب بینی نشان میدهد که علائمی مانند عطسه، احتقان و آبریزش بینی یک ساعت پس از مصرف آنتی اکسیدان تخم بلدرچین و مکمل زینک بهبود پیدا کرده است. با این حال، مشخص نیست که آیا ترکیبات تخم بلدرچین به تنهایی باعث این فواید شده است یا خیر.
به علاوه، یک مطالعه روی موشها نشان داده است که زرده تخم بلدرچین، علائم ازوفاژیت ائوزینوفیلیک، یک بیماری التهابی شدید ناشی از حساسیت غذایی را کاهش میدهد.
اگرچه این یافته ها امیدوار کننده هستند، اما تحقیقات بیشتری در این زمینه بر روی انسان مورد نیاز است.
خلاصه
تخم بلدرچین حاوی آنتی اکسیدانهایی است که ممکن است به درمان علائم التهاب بینی بر اثر حساسیت و بیماری ازوفاژیت ائوزینوفیلیک کمک کند. با این حال، تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.
مصرف گوشت بلدرچین در دوران بارداری
متخصص اطفال ویلیام سیرز در کتاب خود توضیح میدهد که مصرف گوشت طیور از جمله بلدرچین برای زنان باردار بی خطر است.
مهم ترین غذاهایی که زنان باردار لازم است از آنها اجتناب کنند، عبارتند از: پنیرهای نرم (soft)، گوشت فرآوری شده اغذیه فروشی، انواع ماهیهای پر جیوه از جمله ماهی آزاد و ماهی تن، تخم مرغ خام، صدف خام و غذاهای دریایی دودی شده.
مصرف تخم بلدرچین در دوران بارداری
تخم بلدرچین تا زمانی که تازه و کاملا پخته شده باشد، برای مصرف در دوران بارداری زنان باردار بی خطر است. توصیه میکنیم که از مصرف تخم بلدرچینهایی که بوی بد میدهند، زرده آنها دارای رنگ قهوهای است و یا تاریخ انقضای آنها گذشته است، خودداری کنید. به گفته متخصصان، تخم بلدرچین آبدار و نپخته ممکن است خطر مسمومیت غذایی داشته باشند و لازم است از مصرف آنها اجتناب کنید.
آیا مصرف گوشت بلدرچین در دوران بارداری مفید است؟
مصرف گوشت بلدرچین در دوران بارداری، فواید غذایی متعددی برای زنان باردار دارد. به گفته متخصصان، گوشت بلدرچین مشابه سایر انواع گوشت، پروتئین بالایی دارد که برای رشد مناسب مغز جنین بسیار مهم و حیاتی است. گوشت بلدرچین فاقد چربی اشباع شده است و کلسترول خوب بالایی دارد.
اقدامات احتیاطی در مورد مصرف تخم بلدرچین در بارداری
بیشتر تخمهای بلدرچین غیر پاستوریزه هستند. این بدین معنی است که برای از بین بردن باکتریهای مضری که ممکن است بر روی پوسته آن وجود داشته باشند، حرارت داده نشدهاند.
به همین دلیل، زنان باردار و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، لازم است یا از مصرف تخم بلدرچین پرهیز کنند و یا پیش از مصرف تخم بلدرچین اطمینان حاصل کنند که تخم کاملاً پخته شده باشد و فاقد زرده آبکی یا ژلاتینی باشد.
گوشت بلدرچین نپخته میتواند باعث مسمومیت غذایی، عفونت و آسیب به جنین در حال رشد شود. بنابراین اطمینان حاصل کنید که بلدرچین شما کاملاً پخته و تحت شرایط بهداشتی آماده شده باشد. بلدرچینی که در مزارع صنعتی پرورش داده می شود و یا در طبیعت کشته میشود، میتواند برای سلامت مادر و جنین خطرناک باشد. به گفته متخصصان مغز و اعصاب، آنتیبیوتیکها و هورمونهایی که به طیور داده میشوند، تراتوژن هستند. تراتوژن به عوامل خطرناکی گفته میشود که اگر در دورههای خاصی از رشد جنین وارد بدن شوند، میتوانند در دوران بارداری ایجاد آسیب کنند. با این که مصرف بلدرچین وحشی به طور کلی ایمن تر است، اما نمیتوان فهمید که آیا پرنده در معرض آلایندههای مختلف و سایر مواد شیمیایی خطرناک قرار گرفته است یا خیر، بنابراین زنان باردار لازم است در مصرف گوشت بلدرچین احتیاط کنند و مصرف از بلدرچین وحشی اجتناب کنند. چرا که به گفته متخصصان، برخی از آلاینده ها به عنوان تراتوژن نیز عمل میکنند.
علاوه بر این در صورتی که به تخم مرغ حساسیت دارید، امکان دارد به تخم بلدرچین نیز حساسیت داشته باشید. اگر میخواهید حساسیت خود را برای تخم بلدرچین آزمایش کنید، توصیه میکنیم که این کار را فقط زیر نظر یک متخصص پزشکی انجام دهید و لازم است بسیار احتیاط کنید.
همچنین حتی در حالتی که به تخم مرغ حساسیت نداشته باشید، امکان این نیز وجود دارد که به تخم بلدرچین حساسیت داشته باشید. اگر در مصرف آن هرگونه نگرانی دارید، پیشنهاد میکنیم که سوالات و ابهامات خود را با پزشک خود در میان بگذارید.
حساسیت به تخم بلدرچین
برخی از افراد ممکن است به تخم بلدرچین آلرژی داشته باشند، حتی اگر توانایی داشته باشند که بدون مشکل تخم مرغ بخورند. علائم حساسیت به تخم بلدرچین ممکن است شامل حساسیت پوستی، مشکلات تنفسی یا ناراحتیهای گوارشی باشد. اگر مشکوک هستید که ممکن است به تخم بلدرچین حساسیت داشته باشید، بسیار مهم است که در دوران بارداری از گوشت بلدرچین اجتناب کنید؛ زیرا مواد آلرژی زا اغلب در هر دو وجود دارد.
اگر طعم بلدرچین را دوست دارید و میتوانید با خیال راحت آن را بخورید، تخم آن میتواند یک مکمل در رژیم غذایی شما در دوران بارداری باشد. با این حال، نیاز است به خاطر داشته باشید که تنوع بخش مهمی از یک رژیم غذایی متعادل به شمار میرود. گوشت و تخم بلدرچین میتواند پروتئین و سایر مواد غذایی ضروری را به رژیم غذایی شما اضافه کند، اما لازم است بخشی از یک رژیم غذایی متنوع باشد که شامل مقدار زیادی میوه، سبزیجات، غلات کامل و پروتئینهای بدون چربی است.
اگرچه میتوان بلدرچین را با خیال راحت در دوران بارداری مصرف کرد، اما اطمینان از پختن کامل آن غیر قابل اجتناب است. اگر شکی در رابطه با خوب پخته شدن آن دارید، به خصوص اگر بیرون از خانه غذا میخورید، بهتر است غذای دیگری را انتخاب کنید.
خلاصه
بیشتر تخمهای بلدرچین پاستوریزه نشدهاند، بنابراین زنان باردار و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند فقط در صورتی میتوانند آن را مصرف کنند که کاملا پخته شده باشد. همچنین برخی از افراد ممکن است به تخم بلدرچین حساسیت داشته باشند.
مقایسه تخم بلدرچین با تخم مرغ
تخم بلدرچین بسیار کوچکتر از تخم مرغ و در حدود یک سوم اندازه آن است.
با این حال، تخم بلدرچین با توجه به اندازه آن، دارای زرده بزرگی است. از آنجایی که بسیاری از مواد غذایی موجود در تخم پرندگان در زرده آن وجود دارند، برخی از افراد ادعا میکنند که تخم بلدرچین نسبت به تخم مرغ دارای مواد غذایی مفیدتری است، این بدین معنی است که تخم بلدرچین به نسبت وزن خود، مواد غذایی بیشتری نسبت به تخم مرغ دارد.
در جدول زیر مقدار مواد غذایی انتخابی را به ترتیب در ۱۰۰ گرم تخم بلدرچین و تخم مرغ با یکدیگر مقایسه میکنیم:
تخم مرغ (حدود ۲ عدد تخم مرغ بزرگ) | تخم بلدرچین (حدود ۱۰ عدد) | |
کالری | ۱۴۸ | ۱۵۸ |
چربی | ۱۰ گرم | ۱۱ گرم |
پروتئین | ۱۲ گرم | ۱۳ گرم |
کولین | ۶۱% از ارزش غذایی روزانه | ۴۸% از ارزش غذایی روزانه |
ریبوفلاوین یا ویتامین B2 | ۳۲% از ارزش غذایی روزانه | ۶۱% از ارزش غذایی روزانه |
ویتامین B12 | ۴۳% از ارزش غذایی روزانه | ۶۱% از ارزش غذایی روزانه |
آهن | ۹% از ارزش غذایی روزانه | ۲۰% از ارزش غذایی روزانه |
با این که چند تفاوت جزئی در مقدار برخی مواد غذایی دیگر وجود دارد، مهمترین تفاوتهای این دو در جدول بالا قابل مشاهده است.
تخم بلدرچین دارای چربی و پروتئین بیشتری نسبت به تخم مرغ، دو برابر آهن و ریبوفلاوین و حدود یک سوم ویتامین B12 بیشتر از تخم مرغ است. از سوی دیگر، تخم مرغ حاوی کولین بیشتری میباشد.
همچنین پیدا کردن تخم بلدرچین دشوارتر و گرانتر از تخم مرغ است. به دلیل اندازه آن، اگر بخواهید از تخم بلدرچین به عنوان منبع پروتئین در دوران بارداری استفاده کنید، به آن بیشتر از تخم مرغ نیاز خواهید داشت. بنابراین هزینه آن بیشتر است
تخم بلدرچین غذایی سالم به شمار میرود، اما از نظر تغذیهای چندان برتر از تخم مرغ نیست. بنابراین این به شما بستگی دارد که آیا تصمیم میگیرید آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید یا خیر.
خلاصه
تخم بلدرچین کوچکتر از تخم مرغ است؛ اما حاوی چربی، پروتئین، آهن، ریبوفلاوین و ویتامین B12 بیشتری میباشد. با این حال، این تخم همینطور گران تر و سخت تر از تخم مرغ میباشد.
نحوه استفاده و طرز تهیه تخم بلدرچین
تخم بلدرچین را میتوان به روشهای مشابهی که تخم مرغ در آن آماده میشود، تهیه کرد. اگرچه به دلیل اندازه کوچکتر، زمان پخت آن به طور قابل توجهی کوتاهتر است.
در ژاپن، تخم بلدرچین به عنوان یک غذای لذیذ در نظر گرفته میشود و اغلب به صورت خام در سوشی مورد استفاده قرار میگیرد. سایر کشورهای آسیایی از جمله کره جنوبی و اندونزی نیز به طور منظم از تخم بلدرچین به عنوان میان وعده یا همراه با غذاهای دیگر استفاده میکنند.
در کشورهای آمریکای جنوبی، این تخمها به عنوان لایه رویی مواد غذایی از جمله هات داگ و همبرگر به کار میروند.
یکی از روشهای آسان برای آماده تخم بلدرچین این است که آنها را کاملا بجوشانید. این تخمها را میتوان به عنوان یک میان وعده مصرف کرد، به سالاد اضافه کرد و یا در سالاد خرد کرد.
برای تهیه تخم بلدرچین آب پز شده به موارد زیر نیاز دارید:
- ۱۲ عدد تخم بلدرچین
- آب
در ادامه مراحل آماده کردن تخم بلدرچین آورده شده است:
- یک قابلمه کوچک آب را به جوش بیاورید.
- تخم بلدرچینها را با دقت در آب داخل قابلمه قرار دهید.
- حرارت را کم کنید تا تخم بلدرچین بجوشد و آنها را به مدت ۳ تا ۴ دقیقه بپزید.
تخم بلدرچین پخته شده را میتوان به مدت ۳ تا ۵ روز در یخچال نگهداری کرد.
سخن آخر
تخم بلدرچین جایگزین غیرمنتظره ای برای تخم مرغ میباشد. این تخمها کوچک هستند، اما سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها میباشند.
با این حال، این تخمها گران تر از تخم مرغ عادی هستند. همچنین، بیشتر این تخممرغها غیر پاستوریزه میباشند؛ بنابراین زنان باردار و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، تنها در صورتی میتوانند در دوران بارداری آنها را مصرف کنند که اطمینان حاصل کنند کاملا پخته شده است.
تخم بلدرچین غذایی سالم و خوشمزه برای اضافه کردن به منابع پروتئینی در رژیم غذایی شما در دوران بارداری به شمار میرود.