تغذیه کودک, کودک

بهترین زمان از شیر گرفتن کودک

بهترین زمان از شیر گرفتن کودک

صرف نظر از اینکه چه زمانی اتفاق می‌افتد، از شیر گرفتن بخشی طبیعی از شیردهی است. می‌تواند به طور طبیعی اتفاق بیفتد یا برنامه ریزی شود. وقتی تصمیم به پایان دادن به شیردهی گرفتید، به خودتان زمان لازم را بدهید تا این انتقال را به طور هماهنگ طی کنید. انعطاف‌پذیر باشید و تا جایی که ممکن است به حرف‌های فرزندتان گوش دهید.

مادرها گاهی فکر می‌کنند که وقتی کودکشان شروع به خوردن غذاهای جامد می‌کند، شیر مادر مهم نیست، اما هیچ چیز برای او بهتر از شیر نخواهد بود. البته، بهترین سن از شیر گرفتن کودک به اراده مادر و کودکش بستگی دارد. متخصصان بهترین سن از شیر گرفتن کودک را بعد از اتمام ۲ سالگی می‌دانند.

بهترین زمان از شیر گرفتن کودک

بهترین زمان از شیر گرفتن کودک

از شیر گرفتن فرآیندی است که در آن شیر مادر به کودک شما متوقف می‌شود. در حالت ایده‌آل، اولین قدم برای از شیر گرفتن نوزاد، معرفی غذاهای کمکی علاوه بر شیر مادر در حدود شش ماهگی است. روند از شیر گرفتن ادامه می‌یابد تا زمانی که شیر مادر به طور کامل با سایر غذاها و نوشیدنی‌ها جایگزین شود.

متخصصان کودک می‌گویند بعد از شش ماهگی، کودک شما به سطوح بالاتری از مواد مغذی خاص، از جمله آهن، روی و ویتامین‌های B و D نیاز دارد که نمی‌تواند آن‌ها را از شیر مادر دریافت کند.

با این حال، در ابتدا، غذای جامد فقط جذب شیر مادر را تکمیل می‌کند که این غذاها به تدریج جایگزین می‌شود. شیر مادر تا چند ماه دیگر منبع اصلی مواد مغذی او باقی خواهد ماند. در هفت ماهگی، نوزاد هنوز ۹۳ درصد کالری خود را از شیر دریافت می‌کند. حتی بین ۱۱ تا ۱۶ ماهگی، شیر هنوز حدود نیمی از کالری دریافتی روزانه آنها را تامین خواهد کرد.

مادرها گاهی فکر می‌کنند که وقتی کودکشان شروع به خوردن غذاهای جامد می‌کند، شیر مادر مهم نیست، اما هیچ چیز برای او بهتر از شیر نیست. البته، بهترین سن از شیر گرفتن کودک به اراده مادر و کودکش بستگی دارد. متخصصان بهترین سن از شیر گرفتن کودک را بعد از اتمام ۲ سالگی می‌دانند.

 این شما هستید که تصمیم می‌گیرید چه زمانی شیردهی را متوقف کنید. در نهایت می‌توان گفت متخصصان اطفال تغذیه انحصاری با شیر مادر را سن ۶ ماهگی توصیه می‌کنند. سپس از ۶ ماهگی تا ۲ سال، شیر مادر کنار گذاشته شود.

بهترین فصل از شیر گرفتن کودک

بهترین فصل بهار یا پاییز است. در صورت ضرورت می‌توانید این کار را در پاییز و یا زمستان نیز انجام دهید. در صورتی که کودک را تابستان از شیر می‌گیرید باید به فکر عطش وی باشید و نوشیدنی‌های مناسب را برای او آماده کنید.

در زمستان نیز بهتر است کودک را پس از ترک شیر مادر، از خوردن آب سرد باز دارید. غذاهایی به او بدهید که طبع گرم دارد.

نحوه از شیر گرفتن کودک

برای جلوگیری از عجله کردن کودک، به تدریج از شیر گرفتن کودک خود ادامه دهید. برای شروع، یکی از تغذیه های روزانه را جایگزین شیر کنید. اگر این کار خوب پیش رفت، می‌توانید یک روز دیگر شیر خوردن را قطع کنید. به تدریج، هر تعداد غذا را که بخواهید جایگزین کنید یک وعده شیر را حذف نمایید.

 با این حال، اگر فرزندتان مریض است از شیر گرفتن او خودداری کنید، زیرا در این صورت به حضور آرامش بخش شما نیاز دارد.

وعده‌های شیر خوردن صبح و عصر را کاهش دهید، زیرا اغلب این زمان‌ها همان چیزی است که کودکان ترجیح می‌دهند. شما همچنین می‌توانید آن‌ها را برای مدت بسیار طولانی از شیر مادر به دور نگه دارید. بسیاری از مادران حتی پس از بازگشت به محل کار نیز موفق به انجام این کار می‌شوند.

اگر کودک شما شروع به خوردن غذاهای جامد کرده است، می‌توانید استراتژی‌های زیر را برای از شیر گرفتن امتحان کنید:

  • بدون اینکه یک شبه شیر خود را از او بگیرید، از دادن آن به او خودداری کنید.
  • اگر خیلی بی‌حوصله نیست شیر دادن را به تاخیر بیندازید. این نکته به فاصله انداختن شیر دادن و کاهش تعداد آن‌ها کمک می‌کند. با پیشنهاد فعالیت‌های دیگر نظر او را نسبت به شیر خوردن تغییر دهید.
  • مدت زمان تغذیه کمکی جایگزین شیر مادر را کوتاه کنید.
  • نحوه خوراندن تغذیه را تغییر دهید (دیگر با او روی صندلی معمولی، به خصوص در همان مکان و زمان شیر دادن ننشینید).
  • فرآیند از شیر گرفتن ممکن است بیشتر از آنچه انتظار داشتید و یا برعکس سریع‌تر طول بکشد. از شیر گرفتن کودک به سن، خلق و خوی فرزند شما، احساسات شما در مورد از شیر گرفتن و رویکرد شما بستگی دارد. این مسئله به طور کلی واقع بینانه است که حدود ۴ هفته برای از شیر گرفتن کامل زمان بگذارید.
نحوه از شیر گرفتن کودک

آیا نوزاد باید در شب یا در روز از شیر گرفته شود؟

مدیریت و از شیر گفتن کودک به طور متوسط ​​یک ماه طول می‌کشد. البته فرقی ندارد .ه او را شب از شیر بگیرید و یا روز.

اگر تصمیم دارید کودک خود را در طول روز از شیر بگیرید: هر دو یا سه روز یک بار، یکی از تغذیه‌های روزانه را وسط روز با یک بطری جایگزین کنید. بهترین لحظه لحظه‌ای است که برای شما مناسب‌تر می‌باشد و با برنامه شما هماهنگی دارد.

اگر تصمیم دارید نوزاد خود را در شب از شیر بگیرید: از قبل مطمئن شوید که بیداری‌های شبانه او با مشکل سلامتی (رفلاکس نوزاد، یبوست، اسهال و غیره) مرتبط نیست. اگر شک دارید، با پزشک مشورت کنید. اگر کودک شما به طور طبیعی با کمی ولع بیدار می‌شود.

راهکارهای سریع وراحت

  • صحبت با نوزاد
  • انتخاب زمان مناسب از شیر گرفتن نوزاد
  • به مرور، زمان شیردهی کودک را کم کنید
  • خودتان داوطلب شیر دادن به کودک نشوید
  • روال شیردهی را به یاد داشته باشید.
  • زمان از شیر گرفتن نوزاد، توجه ویژه به کودک داشته باشید.
  • کودک خود را تشویق به کنار گذاشتن شیر مادر کنید.
  • راه‌های حواس پرتی کودکتان را پیدا کنید.
  • در زمان شیر گرفتن به او بیشتر محبت کنید.
  • از همسر خود کمک بگیرید.
  • جلوی چشم نوزاد نباشید.
  • برای کودک حد و مرز تعیین کنید
  • شیردهی موقع خواب را قطع کنید.
آیا نوزاد باید در شب یا در روز از شیر گرفته شود؟

عوارض از شیر گرفتن کودک

از شیر گرفتن ناگهانی برای کودک می‌تواند آسیب‌زا باشد. توجه داشته باشید با توجه به وابستگی بین مادر و کودک در طی دو سال به وجود امده است این جدا شدن می‌تواند برای هر دو سخت باشد. ترک کردن شیر مادر باید مرحله به مرحله انجام گیرد و هیچ گونه سخت‌گیری در آن نباشد.

انتقال از شیردهی انحصاری به تغذیه تکمیلی و غذاهای جامد برای کودک شما که تمام تلاش خود را می‌کند تا با طعم‌ها و بافت‌های جدید سازگار شود، کار آسانی نیست. در اینجا برخی از رایج‌ترین مشکلاتی که ممکن است در حین از شیر گرفتن کودک خود با آن مواجه شوید آورده شده است:

عدم اشتها:

طبیعی است که کودک شما هر چند وقت یکبار خیلی کم غذا بخورد و ناگهان به یک غذاخور بدخلق تبدیل شود. برای اینکه بتوانید با کمبود اشتهای فرزندتان که تا حد زیادی با استقلال در حال رشد او مرتبط است کنار بیایید، توصیه می‌کنیم انواع غذاهایی را که می‌خواهد به او پیشنهاد کنید، حتی اگر مجبور باشید مرتباً آن‌ها را تکرار کنید. اما به غذاهایی که قبلاً از آن لذت می‌برد بازگردید.

یبوست:

کاملاً طبیعی است که نحوه بیرون روی کودک شما با شروع از شیر گرفتن تغییر کند. همچنین ابتلا به یبوست برای او کاملاً طبیعی است. برای جلوگیری از این وضعیت ناراحت‌کننده و گاهی دردناک، وعده‌های غذایی او را با انواع میوه‌ها و سبزیجات پرفیبر مانند سیب، گلابی و آلو غنی کنید.

آلرژی غذایی:

با سابقه خانوادگی آسم، اگزما و آلرژی غذایی، کودک شما به راحتی می‌تواند به آلرژی غذایی مبتلا شود. با این حال، ما به شما توصیه می‌کنیم که غذاهای جدید، به خصوص غذاهایی که خطر آلرژی دارند (مانند ماهی، تخم مرغ، گندم و بادام زمینی) را امتحان کنید. به دنبال هرگونه واکنش غیرعادی مانند بثورات پوستی، یبوست، استفراغ و تورم لب‌ها باشید.

اختلالات خواب:

اگر خواب کودک شما با شیردهی بسیار مرتبط است. به عبارت دیگر، اگر از شیردهی برای کمک به آرامش و خواب کودک خود استفاده می‌کنید، انتظار داشته باشید که روش جدید غذا خوردن و سازگاری آهسته او با بافت‌های غذایی ناآشنا بر خلق و خوی او تأثیر بگذارد و از خواب خوب او به ویژه در طول شب جلوگیری کند.

مشکلات معده:

کودک شما ممکن است در اوایل از شیر گرفتن دچار مشکلات گوارشی شود، زیرا او به خوردن چیزی غیر از شیر مادر عادت ندارد. در این مرحله از فرآیند، فقط باید غذاهای سبک مانند برنج آب پز با مقداری ماست برای او سرو کنید.

این‌ها شایع‌ترین مشکلاتی بودند که ممکن است در مرحله از شیر گرفتن با آن مواجه شوند. همه آن‌ها موقتی هستند و راه حل دارند، فقط باید آرامش خود را حفظ کنید و به جای تنبیه و زور، با ترفندهای تاکتیکی عاقلانه رفتار کنید.

عوارض از شیر گرفتن کودک

تغدیه جایگزین

پس از شیر گرفتن کودک می‌توانید از تغذیه زیر برای رژیم غذایی او استفاده کنید:

آووکادو

آووکادو منبع خوبی از چربی‌های سالم است و خوردن آن برای نوزادان حداقل ۶ ماهه آسان است.

کربوهیدارت‌های پخته شده

آشنایی کودکتان با برخی کربوهیدرات ها نیاز به کمی کار دارد، زیرا باید آنقدر پخته شوند تا نرم یا له شوند. اگر برای این کار آماده هستید، کدو حلوایی، کدو تنبل و سیب زمینی را توصیه می‌کنند. برای سیب‌زمینی له‌شده تا ۹ ماهگی کودک صبر کنید، اما ۶ ماهگی زمان بسیار خوبی برای شروع به تغذیه او با کدو و کدو حلوایی است.

میوه‌های نرم

میوه‌ها شیرین و لذیذ هستند و راهی عالی برای تشویق کودک شما به خوردن مواد جامد هستند. به نوزادان ۶ ماهه به بالا میوه‌های له شده مانند سیب و گلابی بدهید.

ماست و شیر کامل

ماست احتمالاً چیزی است که کودک شما عاشق آن خواهد بود. حدود ۶ ماهگی، ماست بدون شیر کامل و بدون شیرینی به وی معرفی کنید. همانطور که کودک شما توانایی بیشتری پیدا می‌کند می‌توانید مقداری میوه نیز به آن اضافه کنید.

غلات اضافه شده به شیر

غلات بلغور جو دوسر انتخاب خوبی است یا غلات مخلوط غذای اولیه خوبی است. شما می‌توانید از ۶ ماهگی آن‌ها را به بطری شیر اضافه کنید.

پروتئین

اگر می‌خواهید کمی پروتئین اضافی به کودک خود بدهید، زرده تخم مرغ پخته شده (مانند تخم مرغ همزده) را پیشنهاد می‌کنیم. تا ۹ ماهگی برای تخم‌مرغ‌های همزده صبر کنید تا بدانید کودکتان می‌تواند با خیال راحت آن‌ها را بجود.

سبزیجات

در حدود ۶ ماهگی، سبزیجات پوره شده را به کودک خود معرفی کنید (به استثنای کلم بروکلی که پیشنهاد می‌شود تا ۸ یا ۹ ماهگی صبر کنید). همانطور که کودک شما آمادگی خود را نشان می‌دهد و می‌تواند بیشتر و بیشتر مواد جامد بخورد، سبزیجات له شده و بخارپز شده مانند بروکلی، لوبیا سبز و هویج را پیشنهاد می‌کنیم.

تغدیه جایگزین برای کودک

شیشه شیر، لیوان یا فنجان؟

پس از شیر گرفتن کودک حتما شیر را با فنجان و یا لیوان در اختیار وی قرار دهید. زیرا استفاده از شیشه شیر می‌تواند ناهنجاری در فک و دهان او ایجاد کند.

خواب کودک بعد از شیر گرفتن

خواب کودک شما با شیردهی بسیار مرتبط است. به عبارت دیگر، اگر از شیردهی برای کمک به آرامش و خواب کودک خود استفاده می‌کنید، انتظار داشته باشید که روش جدید غذا خوردن و سازگاری آهسته او با بافت‌های غذایی نا آشنا بر خلق و خوی او تأثیر بگذارد و از خواب خوب او به ویژه در طول شب جلوگیری کند.

خواب کودک بعد از شیر گرفتن

سخن آخر

اگر و زمانی که تصمیم به قطع شیردهی دارید، با خود و کودکتان مهربان باشید. این یک تغییر فیزیکی، هورمونی و عاطفی بزرگ برای هر دوی شماست. مادرها گاهی فکر می‌کنند که وقتی کودکشان شروع به خوردن غذاهای جامد می‌کند، شیر مادر مهم نیست، اما هیچ چیز برای او بهتر از شیر مادر نخواهد بود.  بهترین سن از شیر گرفتن کودک به مادر و کودک بستگی دارد. متخصصان بهترین سن از شیر گرفتن کودک را بعد از اتمام ۲ سالگی می‌دانند.

 این شما هستید که تصمیم می‌گیرید چه زمانی شیردهی را متوقف کنید. در نهایت می‌توان گفت متخصصان اطفال، تغذیه انحصاری با شیر مادر را سن ۶ ماهگی توصیه می‌کنند. سپس از ۶ ماهگی تا ۲ سال، شیر مادر کنار گذاشته شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *